25 Април 2024четвъртък12:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Що е национален интерес?

/ брой: 18

автор:Мая Йовановска

visibility 754

Ако погледнем отвъд откровените глупости, в които управляващите се опитаха да ни убедят, че заради стачка на миньорите, видите ли, се е разклатил енергийният баланс на страната и те са виновни за спирането на износа на ток, ще прозрем, че проблем с енергетиката наистина има. Той обаче няма нищо общо с исканията на миньорите или с по-голямата консумация на ток през зимата. Истинският проблем е, че очевидно държавата България има и ще има все повече нужда от ток. Като отместим настрани и всички шменти-капели около станалата модерна заради интересите на някои лобита мантра как зелената енергия ще ни извади от капана хем на нарастващата нужда от повече ток, хем на екоизискванията по Протокола от Киото, то решението е само едно. И се нарича - ускоряване и изпълнение на проекта за втора атомна централа у нас.
Още по времето, когато проектът бе размразен, се надигна вълна от черен пиар срещу него, като започнем с това колко опасни били атомните централи. Комай в правителството на царя не вярваха, че проектът ще тръгне, но понеже с тяхна помощ и с подкрепа от предходното правителство - на Костов, си турихме главата на дръвника, като затворихме напълно изрядните реактори в "Козлодуй", та ни хвърлиха прах в очите. Политици, управляващи и псевдоексперти се опитваха да ни внушават и още продължават, че тоя ток нямало да ни бъде необходим. Айде, бе! Коя държавна икономика не се нуждае от евтин ток за свои нужди и продажба в чужбина? Само идиот би повярвал на подобни приказки. И кой безумец не би осъществил проект, определен за най-добрия и надежден в момента в света! А иначе, на някои за това им се плаща - да плюят и да пречат. Въпросът е настоящите управляващи от кои са? От онези, дето не разбират очевидната полза в дългосрочен план за държавата от изграждането на АЕЦ "Белене", или от другите, които работят за чуждите, а не за българските интереси?
Отговорът вече е ясен. Защото протаканията по отношение на "Белене", отдалеч се вижда, са съшити с бели конци. И ако икономиката продължи да се управлява толкова калпаво и без мисъл за това що е национален интерес, младите все повече ще търсят късмета си другаде и деца все по-малко ще се раждат тук. А имената на онези с комисионите ще се запишат с черни букви в историята, нищо че те и техните наследници ще живеят охолно и добре.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 165

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 200

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 166

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 164

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 149

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 147

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ