20 Април 2024събота05:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Джудистите искат "уайлд кард" за Лондон

/ брой: 20

автор:Владимир Николов

visibility 134

Участието на български джудист на олимпиадата в Лондон е твърде вероятно да стане с "уайлд кард", обявиха шефовете на родната федерация. Те ще изпратят писмо до международната централа за отпускане на олимпийска виза за европейската вицешампионка Ивелина Илиева (57 кг). Дори и да се пребори пак за европейската титла, на Ивелина няма да достигнат точките да влезе сред първите 15 в световната ранглиста в категорията си. Те печелят олимпийски визи от представянето си през последните 2 години преди Лондон. Международната федерация е предвидила 20 "уайлд кард" за жените, но проблемът е, че МОК държи поканите да се раздават на състезатели от държави със слабо развит спорт, за да бъдат стимулирани страните им.
През уикенда Илиева ще участва с още 8 наши джудистки на традиционния турнир за Световната купа в столичната зала "Универсиада". Този път   състезанието е и олимпийска квалификация. Треньорите на националния отбор Георги Георгиев и Свилен Скерлев са категорични, че състезателката е много добре подготвена и очакват да стъпи на подиума. Ще ни представя и европейската шампионка при девойките Тереза Джурова (78 кг), както и 43-годишната Цветана Божилова (+78), която има 13 медала от световни и европейски първенства, а миналата година стана балканска шампионка. Над 300 джудистки от 44 държави са заявили участие в турнира с 40-годишна история под името "Освобождение". Заради високия ранг на състезанието като кръг за Световната купа и  олимпийска квалификация за първи път ще пристигнат и джудистки от Монголия, Южна Корея, Китай, Мароко, САЩ и Канада. 
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ