18 Април 2024четвъртък19:32 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Лозанки

Как се слага ред?

/ брой: 20

автор:Лозан Такев

visibility 1973

Най-после заслужаваш браво, Волене! Добре, че не ти дадоха възможност да слагаш ред в държавата, както се беше заканил, защото знаеш как се слага ред! Ти беше отишъл най-близо сред останалите почти двайсет мераклии да правят същото... Най-близо беше построил временната си кочина в центъра на столицата до президентството и Археологическия музей. С антуража си гледаше към парадния вход и гвардейците от палатката си и като хунвейбин сочеше с ръка и жестовете показваха, че наистина знаеш как да сложиш ред в държавицата ни, която наистина има нужда от ред... А пък и джамията е по-близо до президентството. Още една причина, че  така неистово се стремеше към стола на държавния глава. Съжалявам, че връщам лентата.
Защо да не припомним, ти вече беше показал как се слага ред в страната и на манастира Атон, и в студиото на националното ни радио, в сутрешните блокове на националните телевизии, с куклите, на площада в Батак, на автомагистрала "Тракия", в своята централа, в парламента от трибуната...
И си представете само как с цялата си сборна свита от Капки, гаджета и Деници гаджеви, павелшоповци и прочие, щеше да слагаш тоя общодържавен ред в общодържавния двор! Нейсе. Май по-волен от теб се оказа европеизираният ти доведен син Митко. Но той е все пак и внук на Радой Ралин и син на Кин Стоянов. Кръвта вода не става, макар и много по-бледа...
Всяко чудо отшумява за три дни явно и тук. Още няколко речи, интервюта, писаници по хартиените издания, и ефирът и печатът мирнаха... Дори "Господари на ефира" и Шоуто на Слави вече не забелязват, че отсъстваш.
Няма антитурски изказвания, конфронтации, обещания за ред. Няма дори ни добри, ни лоши думи по адрес на премиера, когото заклеймяваше и подкрепяше...Остана само като подгласник Янето, който, след като не можаха с Наско Семов да уволнят Бойко чрез билбордове и митинги, му стиснха ръката и тръгнаха като един ранен Агов след пировите победители... Но сега поне е по-тихо, макар и временно. Е, по-осветено е от горящи автомобили, защото има и други луди в България. Лудите в България не намаляват, а май и хапчетата вече не стигат. Но криза в жанра няма. А че има нужда да се сложи ред в тая държава, има! Макар да "нема такава държава", което също е по-близо до истината!

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 254

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 252

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 247

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 216

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 271

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 254

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ