Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Септември 2018 | Сряда
 
вход регистрирай се

Спорт

1270 пазят дербито

Боби Михайлов се срещна с Дучето и Гугутката

Владимир Николов

30. Юли 2010 , брой: 173   621   01270 полицаи ще охраняват вечното дерби между ЦСКА и Левски на националния стадион "Васил Левски" в неделя. 270 са охранителите на реда на самия стадион. Хиляда ще работят в прилежащата територия на стадиона, обяви главен инспектор Борислав Мойров. Мобилни полицейски групи ще пазят "сините" и "червени" ултраси до стадиона.
Мачът е от 21.00 ч. и затова от полицията са поискали работното време на метрото да бъде удължено до 0.30 часа на 2 август. Вратите на стадион "Васил Левски" ще бъдат отворени в 18.30 ч., а преди да се настанят на трибуните, привържениците ще бъдат проверявани два пъти за наличие на забранени вещи и предмети.
В сектор "А" ще бъдат отворени 5 входа - 4 обикновени и един ВИП. В сектор "Б" ще има отворени 3 входа, във "В" - 4 и в "Г" също 3, както и един вход за журналисти.
Хореографиите на агитките на Левски и ЦСКА ще бъдат проверени от полицията в 14 часа в деня на мача. На входовете на всеки сектор ще бъдат раздадени списъци с имена и снимки на лица, които имат забрана да посещават спортни събития в страната. Осъдените за хулигански прояви фенове на Левски и ЦСКА са общо 20. Организирано пътуващите запалянковци на "червени" и "сини" от различни краища на България ще бъдат проверявани при влизането им в столицата.
Главен инспектор Борислав Мойров и инспектор Тони Тодоров призоваха феновете на Левски да си купуват билети само за сектор Б, но уточниха, че не могат да накарат хората да бъдат зад вратата насила.
Президентът на БФС Борислав Михайлов се срещна с председателите на фенклубовете на ЦСКА и Левски Димитър Ангелов - Дучето и Владимир Владимиров - Гугутката. "Обсъдихме не само конкретния мач, но и поведението на феновете през целия предстоящ сезон. Изразих надежда, че този сезон ще се запомни с европейско държание на привържениците на двата отбора. Да правят шоу, да подкрепят отборите си, това е част от красотата и чара на футбола. Но да няма агресия и обиди, от тях зависи стадионите в България да станат сигурни за всички любители на футбола. Аз се ангажирах да им помагам с каквото мога за пълноценна комуникация с представителите на полицията", коментира Боби Михайлов.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"