20 Април 2024събота03:53 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Засякоха яйца без маркировка и калпав витамин "С"

/ брой: 43

автор:Мая Йовановска

visibility 826

Ветеринарните инспектори са засекли в голям търговски склад 248 хиляди яйца, внос от Полша, половината от които са били без маркировка и от "нещастни" кокошки. Това обяви вчера директорът на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) Йордан Войнов на пресконференция по случай една година от създаването й. Яйцата идват от две полски ферми и са били предназначени за продажба в маркетите от веригата "Европа", каза министърът на земеделието Мирослав Найденов като уточни, че те изобщо не са стигнали до търговската мрежа или до потребителите. Не спестихме на "Кауфланд" името, няма да спестим и на веригата "Европа", коментира Найденов. Той заплаши, че при откриване на нарушение всяка търговска верига ще получи максималната глоба и името й ще бъде публично оповестено.
От БАБХ са засекли в търговската мрежа и ампули с витамин "С", чиито проби са показали, че съдържанието на витамина е под нормата и не отговаря на изписаното върху етикета. Четирите партиди с ампули, три от които с произход Испания и една от Китай, са възбранени и ще бъдат унищожени. След сигнал до агенцията служителите й са взели проби от ампулите, изпратили са ги в референтна лаборатория в Хамбург, където е установено, че са калпави. Експерти от БАБХ обясниха, че пробите са изпратени в Хамбург, защото у нас има само лаборатория, в която може да се установи дали хранителните добавки са безопасни, но не и да се направи анализ на количествения състав.
През тази година от БАБХ обявиха, че ще правят масови проверки на качеството и контрола на храните в луксозните ресторанти. Ще разберем какво се крие зад лъскавите витрини, обеща министърът. По-рано вчера Йордан Войнов обяви, че има предложение детските градини да могат да пазаруват директно от производител. Друго, което ще бъде предложено, е да се забрани храните с изтекъл срок да се връщат при производителя и преработвателя.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ