28 Март 2024четвъртък23:36 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Турци ще лекуват Левски и ЦСКА

"Сините" с договор до 2016 г., "червените" подписват днес

/ брой: 50

автор:Владимир Николов

visibility 521

Лидерът в здравеопазването на Турция "Аджъбадем" стана спонсор на Левски. Здравният холдинг, който държи верига от големи болници в южната ни съседка, ще се грижи за първия отбор на "сините" през следващите 4 години и половина, като договорът влиза в сила от старта на пролетния полусезон. Съгласно споразумението "Аджъбадем" ще поеме безплатно лечението на футболистите, получили травми по време на тренировка или официален мач.
Здравната организация "Аджъбадем" е създадена през 1991 г. и разполага с 14 многопрофилни болници, 9 медицински центъра и единадесет хиляден здравен персонал. Клиниките към организацията работят с грандовете от турския шампионат - Галатасарай, Бешикташ и Трабзонспор, като са били и спонсор на Фенербахче, както и на испанския Атлетико Мадрид, и на сръбските грандове Цървена звезда и Партизан. У нас от година веригата обслужва Локомотив Пд, а днес предстои подписването на договор и с ЦСКА. Финансовите условия ще бъдат същите, увери директорът на "Аджъбадем" Чайръ Йълки. 
Преговорите с турците са водени и по време на лагера в Анталия, който "сините" проведоха до края на миналата седмица.
"Много сме доволни от този договор. Това е крачка напред в нашето развитие. Сътрудничеството включва медицинското обслужване на първия отбор и нашите футболисти от школата. Включва се преференциално лечение и на членове на отбора, на служители в клуба, като  става въпрос и за нашите фенове", обяви изпълнителният директор по финансовите въпроси на Левски Константин Баждеков. Той обаче отказа да съобщи финансовите параметри на споразумението от "съображения за конфиденциалност". Икономистът изтъкна, че клубът харчи по 120 000 лева годишно за медицинско обслужване, така че ще бъдат спестени около 540 000 лв. за времетраенето на целия договор, като освен това клубът ще получава и пари. На екипите обаче няма да бъде изобразено логото на турците, а на останалите спонсори. Най-вероятно утре ще бъде представен и новият официален спонсор, заяви Баждеков.
"Ние от "Аджъбадем" сме тясно свързани със спорта. Нашият генерален директор е бивш президент на Турския футболен съюз. След България се надяваме да подпишем договори с македонски и румънски грандове. Левски е един от най-големите български отбори и за нас е чест да станем партньор на този клуб. В България миналата година поехме лечението на Локо (Пд)", заяви директорът на "Аджъбадем" Чайръ Йълки. На представянето присъстваха капитанът на Левски Христо Йовов и вратарят Божидар Митрев, както и новият лекар на "сините" Иван Канелов.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ