Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Октомври 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

България

Руската Дума кани депутати за спорт

Българските избраници ще защитават честта на страната на шах, гол, минифутбол и тенис

Владимир Николов

3. Август 2010 , брой: 176   778   0
Снимка
Огнян Стоичков

Депутати от парламентарната комисия по образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта са поканени да премерят сили на спортното поле в Москва. Инициативата е на руската Дума. Покани са изпратени до парламентите на Украйна, Беларус, Молдова, Румъния, Полша и България.
"Гостуването е свързано с обмен по въпросите на културата и спорта. Поканата беше за 17 депутати, но решихме заради кризата да се отсрамим само с шестима. Професорите Георги Колев от ДПС и Станислав Станилов от "Атака" ще защитават българския парламент на голф. Галина Банковска и Ирена Соколова от ГЕРБ ще участват в турнира по тенис на маса. Валентина Богданова от Коалиция за България пък ще се състезава зад шахматната дъска", разкри за ДУМА председателят на парламентарната комисия Огнян Стоичков.
Той самият ще се представи като участник в сборен отбор по минифутбол, а според графика на състезанията предвижда да се изяви и на тенис корта. По думите му инициативата на руснаците не е нова, но миналата година поканата им била оставена без последствие, защото депутатите току-що били избрани и не било удачно да хукнат за Москва. Състезанията в столицата на Русия са от 16 до 20 септември.
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"