19 Април 2024петък16:42 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Парадокси

/ брой: 56

автор:Деси Велева

visibility 905

Столичната община напоследък усилено демонстрира умението си да вади скандална след скандална идея, като че с единствената цел да възмущава софиянци. Наред с намеренията за промени за благото на София, администрацията създава парадоксални ситуации, които самата тя няма как да оправдае и обясни. Редица такива парадокси са предизвикани от новоизлюпената програма за развитие на градския транспорт за периода 2012-2015 г. и в частност - разширяването и оскъпяването на платеното паркиране в централните градски части. Без никаква обосновка от Столичната община решиха шарените зони да пуснат пипалата си в голяма част от София и спокойно да се настанят покрай болници и други лечебни заведения.
Парадокс 1. Както пише в официалните документи на общинската администрация, основният замисъл на платеното паркиране е редуциране на автомобилите в претъпкания център и намаляване на престоя им. Е, да, но както е известно, никой не отива в болница с кола просто за да прави калабалък. Не можеш да ограничиш хората да не боледуват, да са трудно подвижни или бременни. Налагането на глоба за надвишаването на позволеното платено паркиране пък е още по-голямо недомислие. Все едно пациентът да поиска от доктора санкция за това, че го е оставил да чака пред кабинета над допустимото от синята зона време.
Парадокс 2. Вместо да направиш удобен безплатен паркинг, до, пред или под всяка голяма болница, където има всекидневно струпване на нуждаещи се, е по-добре да въртиш търговия с малобройни места по тесни тротоари и още по-тесни и неудобни за паркиране улици. Това безспорно е парадокс, достоен единствено за българските условия. Едва ли управлението на цивилизована столица ще допусне рекет на болните й граждани с оправданието, че като нямаш избор, ще плащаш, колкото ти поискат. И в крайна сметка защо да вземаш пари от данъкоплатците за строеж на паркинг, като така или иначе им ги искаш и сега, без да се хабиш да създаваш нови паркоместа. 
 Парадокс 3. За да влезеш в лечебното заведение в центъра на София, са нужни два лева. Ако искаш да паркираш без пари, иди в мола. Там е безплатно до два часа, а и да останеш след това, само ще ти поискат съответната такса. Никой няма да ти сложи скоби или да ти вдигне колата. За мола трябва да предразположиш клиентите да дойдат по свое желание, да са спокойни и да пазаруват. Пред болницата няма нужда да ги каниш, те сами ще дойдат. Като не са си пазили здравето, ще си плащат.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 296

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 402

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 361

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 277

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 233

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 288

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 264

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 278

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ