24 Април 2024сряда03:45 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Съкращават маршрута на рали "България"

Целта е икономия на държавни пари, признаха организаторите

/ брой: 56

автор:Владимир Николов

visibility 605

Тазгодишното 43-о издание на рали "България" ще бъде със съкратен и оптимизиран маршрут, обяви председателят на БФАС Александър Александров.  Състезанието е изтеглено с месец по-рано - от 8 до 10 юни. Това налага изваждането на скоростните отсечки Белмекен от маршрута.
 "Тази година рали "България" ще бъде изтеглено с месец по-рано от обичайното. Ръководени от този факт, ние извършихме промени в трасето и в регламента. Състезанието ще започне в петък със скоростен етап между Бели Искър, Боровец и изхода за Самоков. Пилотите ще преминат през курорта Боровец 4 пъти и така ралито ще стане по-комплексно. Целта е да задържим интереса на зрителите. Махнахме отсечката в Белмекен, защото сигурно още ще има сняг, а и самият път няма да бъде проходим", заяви Александров и изтъкна, че така ще бъдат спестени пари на държавата. От спортното министерство федерацията ще получи само 300 000 лв. за провеждането на ралито, а останалите ще бъдат осигурени от спонсори, а не от бюджета на централата, сиреч пак от държавата,
През тази година етапът през Боровец ще бъде с дължина 9 км и ще започне малко след село Бели Искър. Състезателните километри на 43-ото рали "България" са съкратени на 252 км, а преходите също са намалени чувствително - само 130 км. Стартът е на 8 юни в 19.00 ч. пред хотел "Рила".
Българското национално рали отново ще бъде извън календара на световния рали шампионат, но ще бъде наблюдавано от ФИА с оглед на бъдеща кандидатура. Този сезон рали "Сливен" е домакин на кръг от европейския шампионат и шефовете на БФАС се надяват с добро провеждане на двете ралита отново да докажат не само гостоприемство, но и отлична организация, за да заслужат в бъдеще доверието на ФИА.
"Не се отказваме да върнем България в календара на световния шампионат. Ситуацията там е много объркана. Смятам, че с едно добро рали "България" и рали "Сливен" като кръг от ERC ще можем да кандидатстваме и за старт от световния шампионат", добави Александров. Той отказа да коментира насроченото от съда извънредно общо събрание на БФАС на 6 април и обявеното от него Общо събрание само ден по-късно.

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ