Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Октомври 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Спорт

ЛУКойл Академик за 14-и път е №1 на месеца

Мариан Владимиров

15. Март 2012 , брой: 63   271   0
Снимка
Американският гард Брендън Хийт бе определен за Баскетболист на месец февруари в класацията на сайта BGbasket.com, а тимът му ЛУКойл Академик, който спечели Купата на България, стана Отбор на месеца в анкетата на Пресклуб България
Снимка Благовеста Цветкова

Баскетболният ни шампион ЛукОйл Академик пребори конкуренцията на националния тим по лека атлетика и женския баскетболен състав на Дунав за приза Отбор на месец февруари. 9-кратните шампиони на България взеха наградата за 14-и път.
Спортният директор Сашо Везенков, който получи приза, разкри, че от Евролигата са проявили интерес към клуба, но това още не означава, че ще бъдат поканени да участват в квалификации на най-авторитетния турнир на континета в баскетбола, съответстващ на Шампионската лига във футбола. Везенков призна, че искал един от най-добрите играчи в състава Брандън Хийт да остане и догодина.
"В последните години в лицето на Левски имаме достоен конкурент и затова тази награда ме радва, но най-вече спечелването на Купата. Нашата цел е ясна - шампионската титла и продължаваме напред. Мисля, че финалът пак ще е между Левски и ЛукОйл Академик. Ние сме на правилен път", заяви Сашо Везенков. "Брандън Хийт е един от най-добрите чужденци, идвали в България. Нашите отношения са изключително добри и се надявам той да е в основата на отбора догодина. Предварително обаче не мога да кажа нищо. Бъдещето го знам, но караме стъпка по стъпка. Искам Брандън да остане, но от сега до септември е далече. При нас има сигурност и може би сме от най-облагодетелстваните в България благодарение на нашия президент. Първо трябва да видим какво е положението с българските играчи. Брандън е изключителен баскетболист. Доволен съм и от напредъка на Божо Аврамов, от това, което Тенчо Банев показва. Бруно Шундов също е на добро ниво. Същото важи и за Оуенс, Ламонт Мак напредна много. За Тошко Стойков няма какво да кажа, то се знае", коментира Везенков.
Гардън Брандън Хийт, който бе определен за най-ценен играч във финала за купата срещу Левски, пък за втори път стана баскетболист на месеца.
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"