19 Април 2024петък23:10 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Боксьор надви Станка в анкета

/ брой: 63

автор:Владимир Николов

visibility 600

Боксьорът от националния отбор в категория до 52 кг Стефан Иванов, който спечели купа "Странджа 2012", изпревари най-изявената ни състезателка в последните години Станка Златева в анкетата за Спортист на месец февруари. Селекционерът на боксьорите Михаил Таков пък бе награден като Треньор на месеца. Двамата преодоляха тежката конкуренция на националите по борба Златева и носителите на Златните пояси на Никола Петров Михаил Ганев и на Дан Колов - Илиян Георгиев, на най-добрите в художествената гимнастика Силвия Митева и в сноуборда Александра Жекова, както и на Станимир Беломъжев, извоювал 2 медала на световното първенство по ски ориентиране.
Иванов спечели купата, след като на финала нокаутира световния вицешампион от Милано 2009 и европейски първенец от Москва 2011 Андрю Селби (Уелс), а на полуфинала счупи носа на кубинеца Робейсис Рамирес и го отказа. Той получи 15 гласа от общо 27 редакции и отвя конкуренцията. Михаил Таков пък заслужи 16 от 26.
"За мен това е изключително признание", каза Иванов, който преди дни извоюва златен медал и на силен турнир във Финландия. 19-годишният талант от БК Левски играл във финала контузен с изкълчен глезен. "Финалът беше тежък. Стъпих накриво и трябваше да обърна гарда и така изкарах целия мач. Вече съм по-добре и се подготвям за турнира в Полша "Феликс Щам", който е последен преди олимпийската квалификация", заяви Иванов, а от щаба на боксьорите се похвалиха, че конкурентите от другите държави вече го сравняват с Борис Георгиев.
"Захванали сме се с колегата Палми Ранчев с тежко предизвикателство, но не се оплакваме. Отборът участва на 2 турнира наскоро - във Финландия и Албания. Всички играха сърцато в Албания, но изпъкна представянето на Тервел Пулев. Сега отново ще разделим отбора за турнири в Чехия и Полша", обясни Таков.
"Националният отбор вече не е само Тервел Пулев и Детелин Далаклиев, от които всички очакват медали. Появиха се и нови звезди", допълни помощникът му Палми Ранчев.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ