Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Септември 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Спорт

Нейков награди борците

Спортният министър им пожела още европейски квоти и поне 2 титли в Лондон

Мариан Владимиров

20. Март 2012 , брой: 67   461   0
Снимка
Треньор № 1 на България за 2010 и 2011 г. Симеон Щерев получи награда и за треньор на месец март
Снимка Благовеста Цветкова

Министър Свилен Нейков връчи почетни плакети на МФВС на осемте наши борци и на техните треньори, извоювали медали за България на Европейското първенство по борба в Белград. На специална церемония в Спортната палата бяха отличени еврошампионът в класическата борба Христо Маринов (84), вицешампионите Иво Ангелов (60 кг) също в класическия стил, Анатолий Гуйдя (60), Леонид Базан (66) и Михаил Ганев (84) в свободния и бронзовите медалисти Джанан Манолова (67), Александър Костадинов (55 кг) и Радослав Великов. Плакети и грамоти на МФВС получиха също Симеон Щерев, старши треньор на националните отбори по борба, свободен стил и жени, Братан Ценов, старши треньор на националния отбор по борба класически стил и помощник-треньорите Валентин Ангелов, Бойко Щерев, Александър Нанев, Михо Дуков, Стоян Добрев, Николай Гергов.
каре
"Уверявам ви, че аз лично съм много горд с вашите успехи. Благодаря и на треньорите за техния труд и за всичко, което те правят за вас", каза министър Свилен Нейков по време на церемонията. "Борбата в момента е най-успешният спорт в България. Пожелавам ви добро здраве, да няма контузии и травми, защото това са най-неприятните неща. Да продължаваме да се трудим по този начин с една много голяма цел - Олимпийските игри. Вътрешно в себе си се надявам на поне два златни олимпийски медала от Лондон", допълни Свилен Нейков, чиято съпруга Румяна спечели единствената титла за България от предишната Олимпиада в Пекин 2008.
До момента борците ни имат 5 квоти за Лондон 2012. Министър Свилен Нейков пожела нови успехи и квоти на борците ни в предстоящата европейска олимпийска квалификация в София (20-22 април) и на световната в Тайюан, Китай, седмица по-късно и в Хелзинки, Финландия (4-6 май) и спечелване на още квоти за Олимпиадата.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"