20 Април 2024събота15:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

17 спортни таланти получиха субсидии

/ брой: 69

автор:Владимир Николов

visibility 724

Програма "Спортни таланти" на "Еврофутбол" излъчи първите си победители. 17 спортисти от 13 спорта получиха парични субсидии в Музея на спорта в София. Призьорите получиха символични чекове със сумата на тяхното финансиране, след участието си в националния конкурс по програмата, провел се до края на февруари. Лично управителят на "Еврофутбол" Екатерина Михайлова, която е и председател на Групата на съветниците, приветства родните "Спортни таланти". Призьорите бяха излъчени сред 109 кандидати за финансиране. "Знаем, че няма да решим всички проблеми на младите състезатели, но вярваме, че ще им помогнем в техния път към големите успехи", каза Михайлова и награди спортната гимнастичка Ралица Милева, която през януари спечели и квота за Лондон 2012. Плувецът Христо Долапчиев пък получи наградата си от двукратната олимпийска вицешампионка по шорттрек Евгения Раданова, която заедно с Петър Стойчев и редица спортни деятели и представители на медийните партньори оценява проектите. Раданова поздрави всички участници в програмата за техните смели цели. "Вярвам, че рано или късно тези цели ще се сбъднат", добави тя.
Общата сума, която българският букмейкър дава на родните спортни надежди, е 51 509 лв. при първоначално предвидени 50 000. Причината е големият брой качествени кандидатури на изключително перспективни спортисти от 40 населени места от цялата страна. Всеки от финансираните проекти е за максимум 5000 лв.
В борбата за финансиране се включиха представители на 34 вида спорт, като най-многобройни са борците - класически и свободен стил, общо 21, следвани от 19 лекоатлети и 10 плувци. Средната възраст на кандидатите бе 18,8 г. Одобрените младежи могат да използват средствата за подготвителни лагери, участия в състезания, за екипировка и други.

Стипендиантите на "Еврофутбол"

1. Христо Долапчиев, Бургас, 16 г. (плуване) 2. Павел Моравенов, Пловдив, 18 г. (лека атлетика) 3. Георги Георгиев, Добрич, 20 г. (лека атлетика) 4. Виктор Нинов, Червен бряг, 23 г. (лека атлетика) 5.Митко Ценов, Мездра, 18 г. (лека атлетика) 6.Светослав Петров, София, 18 г. (борба класически стил); 7.    Даниела Дайова, Хасково, 21 г. (борба) 8. Кристиян Фиданов, Пловдив, 17 г. (фехтовка) 9.    Иван Кисьов, с. Змейово СЗ, 17 г. (конен спорт, прескачане на препятствия) 10. Александър Григоров, Варна, 23 г. (кану-каяк) 11.    Владимир Далаклиев, Ботевград, 20 г. (таекуондо) 12. Борислава Ботушарова, Пазарджик, 17 г. (тенис) 13.     Петьо Кръстев (Кнежа), 19 г. (тенис на маса) 14. Ралица Милева, София, 18 г. (спортна гимнастика) 15. Адриана Николова, Стара Загора, 23 г. (шахмат) 16.    Даниел Застругов, София, 16 г. (шорттрек) 17.    Илиян Петров, Свищов, 23 г. (лека атлетика за хора с увреждания)
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ