29 Март 2024петък09:55 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Нацията обеднява, алармира левицата

Тотю Младенов обеща да намали бедните с 260 000, но до 2020 г.

/ брой: 71

автор:Ира Милева

visibility 1288

Не се полагат необходимите грижи за най-уязвимите групи, те се разширяват, а нацията обеднява като цяло, заяви вчера депутатът от Коалиция за България Емилия Масларова в питането си към социалния министър Тотю Младенов по време на парламентарния контрол.
260 000 по-малко бедни хора да има до 2020 г., тази цел си е поставил Младенов, стана ясно от отговора. Според данните, които министърът изчете, дотогава бедните деца трябва да са със 78 000 по-малко, бедните над 65 години - с 52 000, а безработните трябва да намалеят със 78 000 в сравнение с 2008 г.
Масларова припомни, че 2010 г. беше Европейска година за борба с бедността и социалното изключване, а 2011 г. - на доброволчеството. Затова тя попита Младенов какво конкретно е направено, тъй като на фона на целите, поставени от Европа, България застрашаващо заема първите места по бедност и работещи бедни. "Вие отчетохте около 100 инициативи, обявихте 28 плана за справяне с бедността. Но бих казала - и какво от това? И го казвам не с ирония, а с тревога", заяви Масларова. Тя призова министъра да даде пример за нещо конкретно направено поне за пет човека. Младенов отново отчете 100-те инициативи, сред които изследване на въпросите за бедността, два конкурса за детски рисунки, 27 информационни кампании и срещи с бедни хора. Според министъра е най-важно широкото дискутиране на проблема. Той допълни, че резултатите били включване на пазара на труда на уязвими групи, нормален живот на възрастни хора и намаляване на броя на бездомните. "Дори в състояние на криза не сме намалили трансферите за социални помощи", похвали се Младенов.
"Разбирам, че е трудно да се отговори. В крайна сметка каквото и да кажете, всеки като се огледа около себе си, вижда за какво става въпрос", заяви Масларова. Тя припомни на Младенов, че над 50 на сто е рисковата група на възрастни хора над 65 г., застрашени от бедност, както и резкия скок на безработните - от 8 на 23 процента. "И всичко това е за първи път, така че съветът ми не само към вас е да спрете да казвате "за първи път", отсече Масларова.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 483

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 498

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 455

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 542

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 458

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 454

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 411

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 587

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 526

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 532

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ