20 Април 2024събота01:12 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Импотентност

/ брой: 72

автор:Мая Йовановска

visibility 694

Да се отречеш от свои думи не е грях, когато опитът ти покаже, че грешиш. Постоянно да си противоречиш е инфантилно. А перманентно да заменяш решения, касаещи икономиката на държавата за години напред, с нови - е най-малкото некомпетентност. Кривата в движението на управляващите като че ли напомня тангото - едно напрад, едно назад. Обикновено твърдението им е, че с поредното решение се върви напред, но някакси все се оказва, че са стъпили накриво, а не просто че тъпчат на едно място.
Новоизлюпеният министър на икономиката Делян Добрев, който уж се канел да напуска ведомството заедно с Трайков и който влезе доста бодряшки в новата си роля, вече започна със смени и новоназначения. Добрев махна шефа на Българския енергиен холдинг Йордан Георгиев. Това е третата рокада в холдинга за този кабинет. Вчера Добрев изрази увереност, че поредният нов шеф в БЕХ ще се справи чудесно. Вероятно и за следващия нов шеф на БЕХ ще се каже, че е най-добрият за този пост.
Бяха "изяснени" и сроковете за поредното окончателно решение за удължаване на срока за преговорите за "Белене", което е твърде възможно пак да се окаже предпоследно. Добрев казва така: най-накрая ние трябва да вземем решение, слагайки на масата всички факти, и това трябва да стане в рамките на няколко месеца според мен. Бла, бла, бла... Горчивата попара на ето такива управленски, да ги наречем импотентности, обаче ще сърбаме много години напред.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ