26 Април 2024петък05:53 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Таков заведе 10 боксьори в Турция

Спаринги определят национала в кат. до 60 кг за олимпийската квалификация в Трабзон

/ брой: 77

автор:Владимир Николов

visibility 816

Българският национален отбор по бокс замина за Турция на двуседмичен лагер в подготовка за европейския квалификационен турнир за Олимпиадата в Лондон 2012, който ще се проведе в Трабзон от 14 до 21 април. Старши треньорът на националите Михаил Таков и помощниците му Палми Ранчев и Младен Сталев качиха на самолета 10 боксьори, като само в кат. до 60 кг двама спорят кой ще облече националния екип - Елиян Димитров и Любен Тодоров. На самолета се качиха още Александър Александров (49), носителят на купа "Странджа 2012" Стефан Иванов (52), Ангел Христов (64),  Симеон Чамов (69), Младен Манев (75),  Радослав Пантелеев (81), Тервел Пулев (91) и Петър Белберов (+91). Детелин Далаклиев (56) единствен от нашите вече има виза за участие на летните олимпийски игри в Лондон 2012 от световното първенство в Баку 2011, където игра на 1/4 финал.
"Отиваме за колкото може повече квоти да вземем. Всеки от нашите боксьори отива с желание за квота и има възможност да я спечели. Очаквам всеки да се бие истински, за да се качи и на ринга в Лондон", заяви селекционерът Михаил Таков.
На единствената европейска олимпийска квалификация в кат. до 49 кг ще бъдат раздадени 4 квоти, до 52 - 3, до 60 - 4, до 64 - 1, до 69 - 2, до 75 - 2, до 81 - 3, до 91 - само 1 и над 91 - 2, припомни още Таков.
Интервю със Стефан Иванов - стр. 31


Двама от най-добрите български боксьори в последните 10 години Борис Георгиев и Спас Генов ще се бият отново в родината на галавечер "Завръщането". Шоуто е организирано от новата професионална верига "Боксмания". Двете звезди ще излязат на ринга на 11 май в Зимния дворец. Техните съперници тепърва ще се уточняват, но със сигурност ще бъдат атрактивни чужденци. В основния мач на шоуто Алексей Рибчев-Рибата ще се бие за Интерконтиненталната титла на Универсалната боксова организация в средна категория в 12 рунда срещу французин. На ринга ще се качи и бившата световна шампионка при жените Галина Иванова. Георгиев живее от 4 години в Англия със семейството си. В Лондон бронзовият медалист от Олимпиадата в Атина 2004 започна своята професионална кариера и вече има 4 победи от 4 мача. Генов пък се готви в германския град Дюселдорф. Бургазлията вече има 5 успеха в 5 срещи, като всичките са с нокаут. Билетите за галавечерта "Завръщането" на 11 май в "Зимния дворец" ще струват 15 и 20 лв. В програмата ще бъдат включени 8 професионални мача и 1 аматьорски.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ