29 Март 2024петък14:17 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Альоша Даков:

Младите хора са добър потенциал за БСП

Състезанието на идеи е добре, не бива да се стига до личностно противопоставяне, смята председателят на БСП - "Изгрев"

/ брой: 87

автор:Павлета Давидова

visibility 1083

- Господин Даков, какво е състоянието на партийната организация в БСП "Изгрев"?
- БСП - "Изгрев", е една от водещите партийни организации в Столичната община. Анализите показват, че сме постигали най-високите резултати за общински, местни, парламентарни и президентски избори като район от София.
- Има ли достатъчно млади хора?
- Не са малко активните млади хора в районната организация. Има няколко основни младежки организации, както и активно действаща структура на Младежкото обединение в БСП. Младите хора са потенциал за реализирането на един добър ресурс, с който партията разполага. В район "Изгрев" и досега са се провеждали инициативи, за много от които сме разчитали на подкрепа от Младежкото обединение. Имало е инициативи, насочени към конкретни проблеми на района - подобряване на условията за спорт, усилия за създаването на повече спортни и детски площадки. Провеждани са и чисто младежки инициативи като спортни турнири, подпомагане на възрастни хора в неравностойно положение.
- На кого ще разчитате при работата си като районен председател?
- Разчитам много на екипната работа в новоизбрания районен съвет. Ще бъдат разпределени отговорностите, сигурен съм, че с активната работа с другарите и колегите от основните партийни организации, с членовете на районния съвет ще допринесем за подобряване на живота в нашия район, както и за разрешаването на неговите проблеми.
- Какви са основните проблеми във вашия район?
- Имаме трудности с вътрешнокварталния транспорт в районите в жк "Изток", жк "Изгрев" и жк "Дианабад", няма добра транспортна мрежа. Проблем е и вътрешнокварталната улична мрежа. Гордост е, че нашият район е един от най-големите в София. Необходимо е да се насочат повече усилия за опазването и подобряването на зелените площи в района.
- Как оценявате състоянието на БСП - София?
- БСП - София, е действена организация, с голям потенциал. Смятам, че предстоящата отчетно-изборна кампания ще излезе с настроение и с енергия за спечелване на предстоящите избори.
- Как ще се отрази на БСП съревнованието за лидерския пост в партията?
- БСП е най-демократичната партия в момента. Имаме ясни механизми, по които се избират различните ръководни органи, както и за начина, по които се вземат решенията в БСП. Винаги е полезно да има съревнование и състезание на идеи, на търсене на по-добри решения. Не бива обаче да се стига до крайности и до личностно противопоставяне.
- Какво очаквате да се случи на конгреса, ще излезе ли БСП консолидирана и единна след него?
- Вярвам, че точно това ще се случи - да излезем единни и консолидирани. Очаквам делегатите да вземат решения именно в тази насока. 

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 202

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 195

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 205

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 165

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ