26 Април 2024петък03:17 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Клуб "Кооператор":

Нуждаем се от изборна победа

Корнелия Нинова и Янаки Стоилов са номинациите за лидер на БСП на активистите от партийната организация

/ брой: 88

автор:Павлета Давидова

visibility 147

Задълбочаваща се криза, замразени доходи, ниски пенсии, рязане на лентички и фантастични бонуси, които управляващите си раздават. С тези думи членовете на столичния клуб "Кооператор" към БСП обрисуваха късно в понеделник ситуацията в страната. Огранизацията започна дейността си още след промените, съставът ни намалява, в момента по списък сме само 49 души, изразява съжалението си домакинът на срещата, председателят на кооператорите Боян Черешаров.
Активна дискусия около проблемите, пред които е изправена БСП, се получи въпреки факта, че някои от членовете на организацията бяха възпрепятствани да присъстват. БСП се нуждае от

победа на изборите

Това бе категоричната позиция, около която се обединиха всички присъстващи на отчетно-изборното заседание на клуба. Притеснени от възможността обикновеният български данъкоплатец да плаща за безобразията на управляващите, хората бяха категорични, че БСП трябва да се утвърди като ясна алтернатива на ГЕРБ и да не им позволява да получат нов управленски мандат, защото последиците от това ще са пагубни. Управлението на гербаджиите е смес от медиен шум, политическо безочие и сляпо следване на чужди страни, една гротеска и абсурд, анализираха ситуацията партийните членове. Те се заканиха да работят активно, за да може БСП да възвръща доверието на гражданите, а заедно с това да се търсят повече младите хора, увлечени от социалистическата кауза.
Членовете на клуба бяха притеснени от организационното състояние на партията, не пропуснаха да отбележат и факта, че много места в страната са останали без реално действащи партийни организации. В някои райони БСП дори не издигна свои кандидати за кметове, недоволстваха партийците. Появиха се упреци за неясните коалиционни отношение с ДПС. Към "Позитано" 20 се посипаха съвети ресорните комисии да активизират дейността си и по-често да дават актуални съвети на народните представители от Коалиция за България. Членовете поискаха БСП да обърне повече внимание на земеделския сектор. 2012 година е обявена от ООН за

Година на кооперациите

Темата в България обаче остава на заден план, възмущаваха се хората. БСП също неглижира темата за провалената политика на управляващите в сферата на кооперативното дело, анализира възрастен член в клуба.
Като основен приорит за БСП бе очертана по-активната работа върху политиките и посланията, идващи от редиците на социалистите. БСП трябва да работи за развитието на икономиката, понижаването на безработицата, повишаването на доходите като работната заплата и пенсиите. Необходимо е да се обърне внимание на икономиката, земеделието, енергетиката, здравеопазването и образованието, отсякоха хората от клуба по интереси. С поглед за дните след конгреса на партията, те отбелязаха, че изборните послания на БСП трябва да бъдат кратки, ясни и разбираеми. Да не чакат последния момент, поучително отбелязаха опитните партийци. Стана ясно, че има подкрепа и за евентуалното пускане на "червен" телевизионен канал, който да допринесе за разпространението на социалистическите идеи и послания.
Истинска буря от емоции предизвика темата за съревнованието за

лидерския пост в БСП

Надпреварата между Сергей Станишев и Георги Първанов е заредена с негативна и разрушителна енергия, която застрашава авторитета и намалява доверието към БСП, отсече Боян Черешаров. Той бе категоричен, че и двамата са нужни на БСП, но не спести критиките си към действията на бившия президент. Демократично е да има няколко кандидатури за лидерския пост, допълни Никола Николов. Той отбеляза, че съревнованието трябва да е на базата на идеи в името на развитието на организацията, а не на основата на личностните нападки. Василка Георгиева изрази недоумението, в което е изпаднала от разразилия се двубой за председателското място. Станишев беше млад като пое отговорността да е ръководител, има още много да се учи, обаче категорично не одобрявам действията на Първанов", обобщи социалистката. Първанов допусна нещо, което не се е случвало нито при БКП, нито при БСП - самономинира се, това е непремерено и неоправдано, възмущаваха се партийците. Те не виждаха и съществени различия между политиките, предлагани от двамата. Не се говори достатъчно за конкретните политики, които претендентите смятат да провеждат, концентрират се повече върху личностните нападки и намеци, беше присъдата, която произнесе клубът.

Поднасяме подарък

на Бойко Борисов, който той дори не е очаквал - скандал между две знакови фигури, които се борят за надмощие, анализира Петър Драгнев. Членовете на клуба бяха възмутени, че единственото нещо, свързано с БСП, с което се занимават медиите, е само битката за лидерския пост и разприте между Станишев и Първанов. Не се обръща внимание на конкретните идеи на социалистите, на политиките, които може да се предлагат, съжаляваха хората. Станишев понесе тежка двойна загуба на изборите, отсякоха членовете на клуба. Те обаче бяха категорични, че действията на бившия президент не са правилни, защото не е коректно да се противопоставиш по такъв начин на действащ председател на БСП.
Клубът оцени като "неадекватно организационното и политическото поведение на ръководството на БСП, довело до две изборни загуби и минимален прилив от привърженици и симпатизанти, въпреки видимия провал в управлението на ГЕРБ". Противоборството между Първанов и Станишев бе дамгосано като водещо до отслабване на партията. Наличието на няколко кандидатури за лидерския пост бе подкрепено от членовете на клуба, но те бяха категорични, че не бива да има личностно противопоставяне и взаимно обругаване, а да се получи състезание в името на единството на партията и социалистическата й идентичност. Единствените, които бяха номинирани за председателския пост в БСП, бяха Корнелия Нинова и Янаки Стоилов. Двете кандидатури бяха подкрепени с пълно мнозинство от членовете на клуб "Кооператор".
Горещата дискусия стана пред погледа на районния председател на БСП - "Оборище", Валентин Иванов, който бе гост на събранието. Трябва

да попречим на ГЕРБ

да получи втори мандат, това ще бъде пагубно за страната, ще изпаднем в тежка рецесия, а популизмът им ще продължи, категоричен бе той. Иванов също подкрепи вътрешнопартийния диалог за избор на лидер, но подчерта, че това трябва да става в името на партията, а не заради нечии интереси. Дискусията по темата трябва да продължи и след конгреса на БСП, но тя в никакъв случай не бива да разединява партията, добави той.
Отчетно-изборното заседание на клуб "Кооператор" завърши с очаквания от всички избор на ръководство и делегати за различните конференции, както и за ръководните постове в партията. Боян Черешаров отново спечели единодушната подкрепа на съпартийците си и продължава да оглавява клуба. Освен него в бюрото са Георги Добрев и Иван Иванов. Валентин Иванов е номиниран за председател на районната организация на БСП в "Оборище". След оживена дискусия дали клубът да издигне кандидат за лидер на БСП - София, настоящият общински съветник и представител на район "Искър" Борис Цветков спечели подкрепата на кооператорите и бе номиниран като кандидатура за Градския съвет на БСП в столицата.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ