24 Април 2024сряда03:17 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Пентагонът измисли имена на пет подводни лодки от типа „Вирджиния"

/ брой: 92

автор:Желязко Тенчев

visibility 1736

Военноморските сили на САЩ са измислили имена на пет нови атомни подводници от типа "Вирджиния". Както се съобщава на сайта на Пентагона, субмарината SSN 786 ще се нарича "Илинойс", 787 - "Вашингтон", 788 - "Колорадо", 789 - "Индиана", а SSN 790 - "Южна Дакота". Както пък е отбелязано на сайта на министерството на отбраната на САЩ, с имената на петте щата кораби не са назовавани вече 49 години. Най- съвременният из тях - линейният кораб "Индиана" - бе предаден за скрап през 1963 г. В момента на въоръжение във ВМС на САЩ стоят осем подводници от типа "Вирджиния". Очаква се този месец да влезе в експлоатация деветата субмарина - SSN 782 "Мисисипи". Общо е планирано строителството на 30 подводници от този тип. Подводните лодки от типа "Вирджиния" имат водоизместване 7800 тона, дължина 114,9 метра и развиват скорост до 34 възела. Пределната дълбочина на потапяне е 488 метра. Екипажът се състои от 134 човека, включително 14 офицери. На въоръжение стоят четири торпедни апарата, а също и 12 вертикални пускови установки за крилатите ракети "Томахоук".

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ