28 Март 2024четвъртък19:44 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Румен Петков: Богдан Николов заложи всичките си имоти

Така шефът на БФМ платил лицензната такса за финала на СК по мотофристайл

/ брой: 93

автор:Владимир Николов

visibility 1322

Президентът на федерацията по мотоциклетизъм Богдан Николов е взел ипотечен кредит, като е заложил цялото си имущество, за да получи 680 000 лв., с които е платена таксата за финалния кръг от световния шампионат по фристайл в зала "Арена Армеец" през декември, разкри депутатът от Коалиция за България и председател на Организационнния комитет "Гран при България" Румен Петков. Тогава над 9000 зрители на невижданото досега у нас шоу освиркаха премиера Бойко Борисов за платения паркинг и лошата организация на подстъпите към съоръжението.
"Няма такъв прецедент в българския спорт - човек да заложи всичко, което има, за да могат любителите на мотоциклетизма отново да наблюдават най-добрите състезатели в света", изтъкна Румен Петков и заяви, че има уверенията на министър-председателя Бойко Борисов, че всички такси за международните състезания в България ще бъдат платени, за да не бъдат зачертани усилията, които направиха България най-доброто място за моторни състезания в света през ХХI век по признанието на специалистите.
През уикенда мотополигон "Горна Росица" в Севлиево ще бъде домакин на II кръг от световното и европейското първенство по мотокрос в класовете МХ1 и МХ2. Румен Петков изказа благодарност на кмета на община Севлиево и цялото общинско ръководство, направи всичко необходимо за отличното подготвяне на трасето. Изпълнени са всички нови предписания на Международната федерация по мотоциклетизъм (FIM) за 2012 г., призна президентът й Волфганг Сръб и уточни, че тази година в шампионата за първи път са включени и състезания в Мексико, на нова писта в Бразилия и в Русия. "Когато правим семинари в чужбина, половината снимки, които показваме в мотокроса, са от Севлиево. И когато ме питат защо, им отговарям - просто е най-доброто състезание. А когато започваме семинара за супермото и покажем първата снимка, всички веднага казват - това е Плевен! И в Бразилия, и навсякъде по света знаят колко добри са пистите и организацията на състезанията в България", каза Сръб.


Петър Петров, който вече е фирмен пилот на Сузуки в клас МХ2, пък се надява да не бъде преследван от малшанса в Холандия, когато се проведе I кръг от световния шампионат по мотокрос. В I манш 18-годишният пилот попадна в групово падане и получи сериозна травма, а във II закачи предпазната мрежа и бе принуден да спре в бокса при механиците. Въпреки това след първия кръг Петър Петров е 17-и в класирането, но се надява пред родна публика да завърши сред първите 10.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ