25 Април 2024четвъртък08:10 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Гол

/ брой: 95

автор:Искра Милева

visibility 2326

Извънредно заседание на Народното събрание на Република България. С единствена точка - вот на недоверие към правителството. Спор за законността на оттеглянето на подписите на депутатите от "Атака". Гласуване, че дебати няма да има.
Дотук добре. Само че през цялото това време един министър-председател на една България подвиква от място, че иска да се изкаже по време на дебати, че иска да се чуе мнението на всеки, призовава да се спре спорът по законността на оттгелянето на подписите. Ами ако изведнъж пък собствената му парламентарна група вземе да го бламира?
Демонстративно учудено лице, а след това и поведение. Докато журналисти чакат в кулоарите да чуят мнението по този важен за държавата въпрос, министър-председателят прави шоу в пленарнаа зала. Стои пред изключения микрофон и говори по проблемите на ядрената енергетика и решението за спирането най-големия проект в тази област за последните 22 години.
Да, политиката на моменти граничи с шоуто. Иначе едва ли ще е толкова интересна за народа. Но когато си в политиката, може би трябва да знаеш докъде са границите. Защото не е възможно шефът на правителството като каруцар да подвиква от място на депутат в такъв момент като вчерашния, че не играел добре и футбол. Или да разиграва пантомима пред фоторепортери и оператори. Ами май вече не е интересно. Освен за самия него, може би.
Не е. И дори е жалко. Защото Народното събрание не е театър, а основата на една парламентарна република. И не е мястото за разиграване нито на театрални постановки, нито на партийни събрания. А точно тази комбинация - две в едно, бе изиграна вчера. Когато си министър-председател, е редно поне малко да уважаваш депутатите, независимо дали са опозиция или не. Може би е редно да уважаваш и председателя на това Народно събрание.
Защото парламентът не е и футболното игрище или тенис-корт. В него битката за победата е малко по-сложна. И по-трудоемка. И най-вече по-отговорна. Щеше да е такава, ако вчера се беше състоял наистина разговор за ядрената енергетика.
Но народът си го е казал - с ваш`те камъни по ваш`та глава. И друго - който иска да е във властта, ще му се наложи да усети и меда, и жилото. Така е с всеки на важен пост. Подигравайки се с основна институция на държавата, ти се подиграваш и с хората в нея, и с всички избиратели, които са ги пратили да ги представляват. С хората, които са ти гласували доверие не за театър, а за стабилността на страната и за техния личен нормален живот. Може би тъкмо в това е основната поразия за страната, която прави ГЕРБ с управлението си - подриването на стойностите на институциите. И насаждането на усещането у българина, че в "тази държава всичко е възможно". И то май наистина е.

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ