26 Април 2024петък02:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Валентин Иванов:

Визията на левицата в София трябва да се промени

Лидерският дебат не пречи на партията, ако се извършва с демократични подходи и методи

/ брой: 96

автор:Мария Нинова

visibility 1665

Цитат:
Избирателите трябва да ни припознават по ясни, дългосрочни и категорични послания

- Г-н Иванов, какво е състоянието на районната организация на БСП "Оборище"?
- Като членски състав са 1019 души, които са разпределени в 26 териториални и 22 основни организации по интереси. Ние сме организацията в София с най-голям брой клубове, изградени на такъв принцип. Клубовете ни са с висок потенциал, развиват необходимата дейност, правят разработки и привличат нови хора, което за мен е най-ценното в цялостната работа на организацията.
- Какви са проблемите на "Оборище"?
- Те са такива, каквито са в цялата структура на организациите в София. Проблемите са свързани с липсата на нови млади хора, които да влизат при нас. Една част от хората, които бяха в управлението, вече са освободени от работа поради политически причини, други не могат да идват на пленумите. Ние постоянно правим интересни политически дискусии за вътрешнопартийния живот и по всички въпроси, свързани със състоянието на партията като цяло. Проблемите на градско равнище се отразяват и на нашите клубове. Всички искаме да направиме разширяване на районния изборен щаб, привличането на нови застъпници, на нови екипи, които да ни помогнат с политически и технически сътрудници. Нови експерти в отделни области, които да правят разработки и да се представят пред Националния съвет. Не мога да не подмина и финансовите проблеми, поддържането на клубната база, поддържането на връзката между нас и депутатите. Това са въпроси, които касаят бъдещото развитие на организацията.
- Като споменахте градско равнище, как се отнасяте към номинацията ви за лидер на левицата в София?
- С уважeние към доверието, което ми гласува конференцията. Имам сравнително не малък опит в градските организации и там трябва да настъпят няколко промени. Цялостната визия на левицата в София трябва да се промени. След това насочването на градската организация към единен политически организъм, които да сформира общи политически решения. Взаимодействието между отделните районни структури също не е добро и трябва да се развие.
- А какъв е вашият анализ за цялостното положение на левицата в столицата?
- Много сложен въпрос. Трябва да се изпитва тревога по отношение на общото организационно състояние и на партията, и на всички структури в София, може би и в страната. В ролята на опозиция имаме трудности в самото взаимодействие между политическите ни организации. Хората все още не са излезнали от големия стрес от политическата загуба на изборите от 2009 г. Все още не са мотивирани за участие в политическия живот. Това желание за промяна, за борба, за спечелване на парламентарните избори още не мога да го усетя в софийските организации.
- Какво мислите за лидерския дебат в БСП, помага или пречи?
- Лидерският дебат не пречи на партията, ако се извършва с демократични подходи и методи. Той допринася за развитие на дискусията в партията. Идеята е този дебат и тази дискусия да не измества въпроса за политическите решения, политическите виждания и проблемите на партията. Много често сега наблюдаваме, че политическият дебат е основна тема във всички медии и се поставя винаги на първо място. По този начин хората обръщат внимание на лидерската битка, а не на общата дискусия на БСП. И дори и ние се изместваме от нея. Политическото състезание е нещо добро, нещо позитивно и нещо, което допълнително може да внесе енергия в самата партия. Отделните кандидати за лидерския пост трябва да имат своите ясни виждания за развитието на БСП и да наблегнат над това.
- Какво трябва да постигне БСП след конгреса?
- След конгреса левицата трябва да продължи политическата дискусия първо по документите, второ да се конкретизират всички онези послания, които ще се дадат по общата политическа концепция на партията към гражданите. Трябва да се търсят формиране на нови екипи, представянето на нови фигури, които да ни представляват в следващата парламентарна група. Промяната на хората, които ни представят в обществото, трябва да тръгне от самата партия. Има такива хора, трябва да се избират, да се представят и те да почнат да се налагат в обществото и в медиите, за да могат хората да ни повярват. По-ясни, по-категорични, по-дългосрочни послания пред обществото, за да могат да започнат да ни припознават избиратели, които могат да променят ситуацията в страната.
 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ