18 Април 2024четвъртък09:02 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Илия Златев:

Не деля БСП на привърженици между Станишев и Първанов

Лошото управление на ГЕРБ и повишаването на доверието в БСП не са скачени съдове, трябва да търсим проблемите в нас, казва новоизбраният лидер на БСП - Стара Загора

/ брой: 107

автор:Мария Нинова

visibility 1067

- Г-н Златев, честито избиране за лидер на БСП - Стара Загора. В какво състояние поемате общинската организация?
- С много проблеми. Много проблеми, свързани с готовността за работа в по-екстремни условия. Организационното състояние не е добро в една не малка част от партийните ни организации. В близките дни се очаква да изясним точно състоянието на всяка една от тях като състав, имена и нагласи за работа.
- Конференцията в Стара Загора се прочу в медиите със скандалното напускане на Бойчо Биволарски. Как се преодолява една такава постъпка?
- Аз много пъти съм се мъчил да се поставя на мястото на другаря Биволарски. Не споделям начина, по който той постъпи. В края на краищата това си е негово право. Той можеше да намери един много по-достоен начин да се оттегли от лидерския пост, след като имаше толкова много отправени критики по отношение на начина на ръководство на общинската партийна организация.
- Какви амбиции имате за развитието на организацията?
- Преди всичко трябва да стабилизираме структурите й. На следващо място, трябва да престанем един път завинаги да се занимаваме само с вътрешните ни проблеми и да спрем да ги изнасяме в обществото. Хората не се интересуват от това. Трябва да започнем да излъчваме сериозни послания на нашите виждания за развитие на местната общност, в частност с проблемите на община Стара Загора, с нашите идеи за развитие изобщо за страната. Задължително да спрем процеса на капсулиране на общинската организация в СДС и да търсим начин за натовареност повече към обществото и най-вече търсенето на коалиционни партньори за амбицията ни за спечелването на следващите парламентарни избори.
- Каква оценка давате на управлението на кмета Живко Тодоров?
- Това е един млад и амбициозен кмет. Полага много усилия за решаването на проблемите в Стара Загора, но до момента му липсва опит и задълбочено познаване на задачите. Много е важно той да има добре изграден и мотивиран екип около себе си. Ако хората си мислят, че проблемите им и тези на общината могат да се решат с магическа пръчка, хваната от кмета, са в грешка. Ако трябва да дам съвет на Живко Тодоров, най-важното е да си огледа екипа и да види дали има професионалисти в него.
- Какво мислите за лидерската битка в левицата?
- Лидерската битка в партията е един измислен проблем и се преекспонира в медиите. Партията има нужда и от Сергей Станишев, и от Георги Първанов, защото са изключително способни и авторитетни личности. Аз не бих делил проблемите в БСП на привържениците между Станишев и Първанов. Вместо да си употребяваме енергията и силата в измислени проблеми, по-добре е да се насочим усилията към решаването на действителните проблеми.
- Според вас, какво трябва да постигне БСП след конгреса?
- Задължително трябва да търсим начин за оттласкването на тези прословути двайсет процента влияние в обществото. За мен е крайно необяснимо на фона на провала на ГЕРБ в управлението и явната управленска безпомощност и в същото време стоянето на БСП на едни и същи позиции като одобрение. Явно лошото управление на ГЕРБ и повишаването в доверието в БСП не са като скачени съдове и щом е така, трябва да търсим проблемите в нас.
- По какъв начин може да се повиши това доверие?
- Преди всичко със стабилизиране на структурите и с излъчването на ясни, точни, конкретни послания към обществото, свързани с решаването на най-набъбналите проблеми в обществото. Като безработицата, ниските доходи, бягството на младите хора в чужбина - това искат да чуят хората. Вече достатъчно сме се наслушали и нагледали на големи обещания, които за голямо съжаление не вършат работа.

България трябва да се откаже от плоския данък

автор:Дума

visibility 320

/ брой: 73

Правителството взе 200 млн. лв. вътрешен заем

автор:Дума

visibility 280

/ брой: 73

Близо 500 000 души обявиха доходите си пред НАП

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 73

БАКБ купува Токуда банк

автор:Дума

visibility 264

/ брой: 73

Киев провокира риск от ядрена катастрофа

автор:Дума

visibility 345

/ брой: 73

Израел търси умен отговор срещу Иран

автор:Дума

visibility 300

/ брой: 73

Китайската икономика надмина очакванията

автор:Дума

visibility 267

/ брой: 73

Започна наказателно дело срещу Тръмп

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 73

Мътилката

автор:Александър Симов

visibility 290

/ брой: 73

За гарантиран достъп до услуги и дом за всеки

автор:Дума

visibility 307

/ брой: 73

Правим голямо ляво патриотично обединение

visibility 317

/ брой: 73

Обида за дипломацията

visibility 256

/ брой: 73

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ