25 Април 2024четвъртък11:23 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Що не ги натоварим...

/ брой: 111

автор:Мая Йовановска

visibility 77

За пореден път чиновниците-ръководители в държавата на Б.Б. демонстрират адекватни решения. Като например това да спрат използването на спалните вагони в БДЖ, дето и без това се брояха на пръсти, преди да са доставени новопоръчаните от Турция. Много добро решение. На прага на летния сезон, вместо драгият пътник да се превозва до морето и обратно в обещаните от ръководството на превозвача "вагони-мечта, оборудвани с климатик, кафемашина и душ-кабина", ще се тъпче принудително  - кеф ти в първа класа, кеф ти във втора.
Влаковете и без това станаха съвсем недостатъчно, без значение от класата. Дори след стачка през миналата година железничарите нищо не постигнаха, а набелязаните от ръководството съкращения на влакове и на работници си вървят по план. План, и то какъв - да оставиш малките населени места без влак. Още тогава синдикатите предрекоха, че т.нар. план за спасение на БДЖ ще докара железницата до състояние от нея да остане само един атракцион.
Атракцион, и то какъв! Предвид новината, че спални вагони месец, че и повече, няма да има. Така от БДЖ например биха могли да кандидатстват за рекорд на Гинес за най-много натъпкани по вагоните хора. Всъщност как не са се сетили досега, че през този месец, два-три или година не е необходимо да премахват услугата, а да я модифицират. Това може да стане по следния начин - пускат конски вагони, а пътниците си носят спални чували. И ето ти спален вагон!
Българските държавни железници са докарани до отчайващо състояние. Проблеми с тяхното поддържане и въобще съществуване имаха последните няколко министри. Проблемните и непечеливши пътнически превози създаваха главоболия на всеки. Но сегашното ръководство... Още като ги сложиха по отговорните постове и синдикатите изтръпнаха, щото не са от бранша. Някои от тях показаха, че съвсем не са в час, не знаеха дори какво е калотка. Миналата седмица за пореден път демонстрираха, че диалог със синдикатите по въпроса за съкращенията няма. Вижда се и че в цялата реформа напълно са забравили евроизискването за увеличаване на железопътните превози в страната.
Всъщност с реформите в железницата май ще бъде загубено много повече от онова, което управляващите твърдят, че ще спечелим от тях. А ръководството й показва, че хич не го интересува какво се случва. Затова, що да не ги натоварим и тях в един конски вагон...
 

Искат по-високи заплати за учителите

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 79

Да не забравяме истината за арменския геноцид

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 79

От 26 април плащат великденските добавки

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 79

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 0

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 1

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ