16 Април 2024вторник08:07 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

НЕ РАДО СТойчев

/ брой: 112

автор:Мария Нинова

visibility 1140

След олимпийската квалификация по волейбол в София картинката бе трагична, или по-скоро ние, българите, й придадохме трагичен край. Фенове плачеха, а високите момчета от волейболния национален отбор на България седяха невярващи на столовете си. Разбира се, отново по български, се намери човек, който бе доволен - президентът на федерацията Данчо Лазаров. За пръв път на този турнир видяхме усмивката му след загубата ни от Германия. Сякаш очакваше поражението, за да може да каже НЕ РАДО СТойчев. Ясно е, че проблемът дойде оттам, че селекционерът имаше цялата власт в отбора, а това не се понрави на Лазаров. Президентът на БВФ искаше пешки, но бе притиснат преди една година от широката общественост Радо да поеме отбора. Оттогава той се опитваше да омаскари Стойчев и да докаже, че за нищо не става, което всъщност е недоказуемо. Сякаш видяхме сценарий, достоен за холивудска продукция. Как така Пранди изведнъж се оказва на точното място в точния момент? Може би случайност? А отсядането му в хотел на члена на Управителния съвет Борислав Кьосев? Пак чиста случайност може би...
ДУМА научи, че седмица преди квалификацията хора от федерацията уведомили Пламен Константинов (бивш капитан на отбора), че ако не се класираме, Радо ще бъде сменен и се мислело върху варианти за негов заместник. Поредната случайност... Всичко това е достойно за една квалификация - мафия. След като официално бе обявено, че Радо е уволнен, феновете в залата на няколко пъти скандираха името му по време на финала между Германия и Италия. И тук пак се появи уж нелепата случайност - организаторите в зала "Арена Армеец" пробваха да заглушат скандиранията с музикално оформление.
През цялото време инж. Лазаров и неговият екип вървяха против волейбола. Този спорт трябва да се прави от волейболни хора, а не от строители. Сега Матей Казийски е на път да се откаже от националния отбор заради това безобразно ръководство. Както преди две години постъпи и Димитър Бербатов, отказвайки се от футболната ни гарнитура.
След всички циркове у нас трябваше да изпъкнем отново с простотията си. Изгонихме кадърен човек, по-лошо - унижихме го, не му дадоха шанс до края. Имаше приказка, че в ада около българския казан не слагали дяволи, защото самите българи се теглят надолу. Волейболът е изключително интелигентен спорт, но очевидно в България не се управлява от такива хора.

"Лас Вегас" край Равно поле се провали

автор:Дума

visibility 466

/ брой: 71

200 лв. разлика в офертите за новите 35 влака

автор:Дума

visibility 431

/ брой: 71

Еврото в България пак може да се отложи

автор:Дума

visibility 452

/ брой: 71

За пръв път Иран атакува пряко Израел

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 71

Призоваваме за мир

автор:Дума

visibility 383

/ брой: 71

САЩ да стоят настрана, призова Техеран

автор:Дума

visibility 373

/ брой: 71

Вашингтон твърдо зад Тел Авив

автор:Дума

visibility 410

/ брой: 71

Заедно

автор:Юлия Кулинска

visibility 435

/ брой: 71

Що за демокрация?!

автор:

visibility 427

/ брой: 71

Обратен ефект

visibility 410

/ брой: 71

Избори и образование

visibility 412

/ брой: 71

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ