26 Април 2024петък21:07 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Емил Войнов:

Социалистът трябва да бъде пример за хората

В БСП няма опасност от разединение, но тя трябва да бъде заредена с политики за спечелване на изборите, смята кандидатът за председател на Контролната комисия в партията

/ брой: 113

автор:Мария Нинова

visibility 1379

Емил Войнов  роден през 1959 г. От 1992 г. е работил в системата на Министерството на отбраната, началник АТЦ. Дългогодишен научен сътрудник в ИСП, общественик. Инженер. Завършил е ВМЕИ (днес ТУ-София), както и икономика във ВИИ (УАСГ). Председател е на районната организация на БСП-Слатина в столицата.


- Какво ви накара да се кандидатирате за председател на общопартийната контролна комисия?
- Подоводът беше показното отказване да бъде допуснат вътрешнопартиен избор за кандидата ни за президент. Искам общопартийната контролна комисия да стане действително независим контролен орган, а не  придатък към ръководните органи на партията.
- Каква оценка можете да дадете на нейната работа?
- Има положителни неща, не може да се отрече всичко, което е направила. Но смятам, че няма достатъчно необходимата политическа воля да изпълнява действително функциите, за които е определена.
- Какво мислите за провалилите се конференции в Добрич, Монтана, комисията свърши ли си достатъчно добре работата?
 - Не съм запознат достатъчно добре със случаите, но това, което чувам, е, че е могло да се направи още.
- Какви идеи имате за промяна, ако бъдете избран за неин председател?
- Смятам да създам такава обстановка в комисита, че човек свободно и спокойно по съвест и в съответствие с нормативната база да взима решения по контролната дейност.
- Комисията може ли да изиграе роля за популизирането на публичния образ на БСП в обществото?
- Комисията трябва да бъде пример за това как социалистическата партия може да се превърне в една партия, основана на морала. В такъв смисъл, че хората може да не споделят възгледите ни, но социалистът със своето поведение и постъпки трябва да бъде пример за останалите хората.
- Според вас как ще се отрази лидерската битка на партията?
- За мен е нормално да има лидерска битка, но тя трябва да бъде основана на програми, на вижданията за развитието на партията, а не на лични нападки.
- Каква трябва да излезе БСП след конгреса?
- Всички лансират тезата, че левицата трябва да излезе единна след конгреса, но това вече се првърна в едно голямо клише. Според мен няма да има опасност от разединение, но трябва да бъде заредена с политики за спечелване на следващите избори. Трябва да намери точно противодействие срещу сегашното управление на ГЕРБ.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ