24 Април 2024сряда04:50 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Един дол дренки

/ брой: 121

автор:Ина Михайлова

visibility 1028

Сред облаците, дъжда и затихващите стонове на земята един президент - на най-бедната страна в ЕС, заяви, че жителите на неговата държава са по-добре от гърците (стр. 2). Рече, че младите българи са в "по-интересна и положителна ситуация от връстниците си" на юг от тях. България била стабилна, имало и устойчиво развитие (!), уточни Плевнелиев с апломб на "мениджър по кризисните ситуации".
Знаем, че си избрахме президент, който всеки ден вади от джоба си ново огледало, през което да пречупи родната действителност. Защото не може и не иска да види болката, разочарованието и дъното, в което се удряме ден подир ден.
Стабилни сме, но умираме млади, защото сме бедни. Майките и бащите ни не могат да се лекуват, а ние страдаме, защото сме безсилни да им помогнем. Пенсионерите ни, и не само те, се самоубиват. Не от депресия, а от немотия. Талантливите деца бягат, а президентът ни казва пред CNN, че "младите българи нямат планини от дългове и могат да решат своите приоритети и след това да ги финансират". Някои - сигурно, но стотици хиляди са закотвени при замръзналите заплати, разбитите мечти и излъганите очаквания. Такава е нашата стабилност.
Не знам колко сме по-добре или по-щастливи от гърците. Какво ни топли това? Защо се сравняваме? Радваме се, че на Вуте му е зле? Или искаме да ни посочат отново с пръст, че сме "един дол дренки". Кому помагат илюзиите? И 500-килограмово златно яйце да дарим на света, едва ли ще излъжем себе си, че сме добре.

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ