Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Септември 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Спорт

Габровски нападна управата на БКС

Мариан Владимиров

27. Юни 2012 , брой: 147   337   0
Снимка
Най-добрият български колоездач за всички времена Ивайло Габровски и мениджърът му Георги Друмев дадоха пресконференция и обвиниха БКС, че са предрешили колоездачите, които ще участват общия старт на шосе в Лондон 2012
Снимка Благовеста Цветкова

Най-добрият колоездач Ивайло Габровски обвини управата на Българския колоездачен съюз и старши треньора на националния отбор Красимир Коев, че заблуждават обществеността. Дни след като петкратният победител в Обиколката на България спечели и Обиколката на Турция, от БКС обявиха, че той сам е отказал да участва на Олимпиадата в Лондон. Габровски коментира, че не е получил твърда гаранция, че има място в "отбора" от двама колоездачи за общия старт на шосе. Казали му, че съставът ще бъде определен двайсетина дни преди Игрите, което е прекалено недостатъчно за подготовка.
"От доста време говоря за Олимпиадата в Лондон и наистина държах да участвам на Игрите. След победата ми на Обиколката на Турция обявих ясно, че желая да се състезавам на олимпиада. На 34 години съм, в последния момент по неизвестни причини не участвах на Олимпиадата в Пекин 2008 и това сега е единствената ми възможност. След разговор с треньора на националния тим той ми каза, че съм включен в разширения състав, но нямам твърдо титулярно място и че отборът ще бъде избран след 30 юни. Олимпиадата започва на 27 юли и няма как елитен спортист да се подготви за такъв форум за толкова кратко време. Казах му, че мога да бъда част от националния отбор и да подпиша договор, ако ми се напише черно на бяло, че ще участвам. Той не можа да ми потвърди това нещо и затова се получи този разрив. Това според мен е тяхно нежелание да отида на Олимпиадата. Разбира се, че преча на някой. Виждам просто хората от управата колко са двулични. Така беше и сега, когато поисках да ме подсигурят с мотор за задмоторно каране преди Обиколката на Турция, но пак ми беше отказано. Въпреки това спечелих Обиколката и на Турция", заяви Ивайло Габровски на нарочна пресконференция. Малко преди това БОК гласува състава на олимпийската делегация за Лондон 2012, в който той не фигурира дори и като резерва.
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"