26 Април 2024петък11:52 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Сто и една причини и едно наум...

/ брой: 151

автор:Лозан Такев

visibility 774

Имам точно сто и една причини да слушам радио, да гледам телевизия, да издържам сутрин още на телевизионните блокове и домашния терор с малкия екран... И точно толкова причини имам да не ме интересува вече какво искат да кажат и продължават да настояват да са на живо и на запис хора като Иван Костов, Стефан Софиянски, Асен Агов, Волен Сидеров, Екатерина Михайлова, Надежда Неински, Ахмед Доган, Юнал Лютфи и още поне двайсетина имена, чието присъствие отдавна е втръснало от словоблудство. Повечето от тях дори са имали възможността да проверят думите си с дела и като управляващи, и като опозиция. Но неистово държат отново да заявят своето политическо послание в ефира. Повече от двайсет години слушаме само тях. Те отдавна са изчерпали всичките свои възможности, но пак са петимни да вземат микрофона, да застанат на трибуната и на екрана, да влязат в радиостудиото, да отидат на митинга и на пресконференцията, защото друго едва ли вече могат!
След тях се подредиха и нова плеяда втръснали политически лица от всички партии, от нови политически формации, които страдат явно от политическа амнезия и не помнят къде са членували преди това. В тая поредица вече са и Миглена Кунева и разните стари муцуни от НДСВ, СДС, ОДС, ДПС, особено Бойко Борисов, който, откак забрави, че е комунист, също навъртя повече от десетина години стаж във войнстващата посредствена политика... Правят нови партии, нови структури, редят нови листи и кабинети, надяват се пак да излъжат избирателя. Горката България! Какво ли има още да види и чуе! Един ден за размисъл е малко за това чудо... Недостатъчно е за иначе умния български избирател. Затова от днес -  веднага, и до деня на следващите редовни или предсрочни параментарни избори всеки ден, всеки час трябва да е време за трезва оценка и преоценка, за истински съдържателен размисъл къде сме и благодарение на кого сме там... За да съжаляваме колкото е възможно по-малко след това, след бъдещите избори, до чиято редовна дата остава година време. Народе !!!! - пак би написал дякон Игнатий, Апостолът Васил Левски, чиято 175-та годишнина е на 18 юли това лято.
Народе, имай сто и една причина и едно наум за следащия съдбовен твой личен избор!



 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 0

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 0

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 0

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ