20 Април 2024събота10:17 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Блато

/ брой: 161

автор:Павлета Давидова

visibility 859

Поредно изследване на "Прозрачност без граници" помрачи блаженото самодоволство на управляващите, заявявайки, че българите не вярват в ефективността на борбата с корупцията. Изследването изсипа върху управляващите цял куп недоволство, неверие, песимизъм и огорчение. Докато ГЕРБ изтъкваше своите почти Сизифови мъки да се справи с шуробаджанащината и пачките в пликчета, оказа се, че всичко е само розов пушек, прикриващ случващото се на сцената, на която цари тотално безхаберие, връзкарство и лобизъм.
Държавата е толкова затънала в корупционното блато, че няма накъде повече. Толкова навътре в тинята, че няма институция, която да всява доверие у средностатистическия българин. Тъжното е, че явно всички го осъзнават, а повечето дори го приемат като неотменима краска на българското битие. Сънародниците ни живеят с мисълта, че каквото и да направят, ще си останат в един банално порочен кръг, в който определени елити стават все по-богати, а останалите седят като наказани в ъгъла и очакват трохичките от препълнената трапеза. Предварително начертана безнадеждност лъха от всяко кътче на родината, а управляващите продължават да се радват на измамното безвремие, обрамчено от розовите рамки на марковите си очила.
Страшното е, че обречеността, която наднича в погледа на обикновения българин води към нещо много по-страшно - към индикациите, че държавата се разпада. Защото точно натам вървят нещата, ако няма на кого да се оплачеш, ако няма кой да ти помогне, ако всичко тече по инерция и те тегли все по-надолу и все по-надълбоко, тогава няма на какво да се надяваш. Хората, топнали пръстчето си в меда обаче, продължават да се радват на измамното си добруване, докато все още има какво да обират от все по-изпразващата се каца. И докато изтъркваме от употреба определението "връзки" и преминаваме към по-модерно звучащото "лобиране", някъде там поредният българин си стяга куфарите за недотам далечна дестинация. Завинаги и за постоянно. За да остане в държава, в която има надежда. В която не всичко е въпрос на връзки, пари и познанства.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ