20 Април 2024събота15:47 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Гришчук станал световен шампион с червени и сини таблетки

/ брой: 166

автор:Дума

visibility 96

Наскоро спечелилият световната титла по блиц Александър Гришчук обяви, че е взел златния медал благодарение на два вида таблетки, предоставени му от друг участник в първенството - Борис Гелфанд. В интервю след края на надпреварата руският гросмайстор благодари на израелския си колега, който му помогнал в труден момент. "Разболях се още след първия ден на първенството по ускорен шах (то се проведе преди блица и в него нашият Веселин Топалов спечели бронзов медал след победа в последния кръг именно срещу Гришчук, б.а.), и то доста сериозно - с температура и всичко останало, разказа шампионът. - И тогава Борис ми даде някакви израелски таблетки. Точно като в "Матрицата" - червени и сини хапчета. Няма да разкривам цялата схема, но в общи линии преди лягане се пие червено хапче, а на няколко пъти през деня - синьо", припомня си лечението Гришчук. И после с присъщата си прямота си вкарва нещо като автогол: "Имах усещането, че това е някакъв допинг, защото при крайното физическо изтощение, което изпитвах, главата ми съобразяваше доста добре." Шампионът чистосърдечно признава, че изобщо не е  наясно какви са тези таблетки, тъй като на опаковката имало само надписи на иврит. "Борис просто ми каза: "Вярвай ми и ги вземай" и аз го послушах". И за да "благодари" на спасителя си, добавя: "Явно с това могат да се обяснят последните успехи на Гелфанд в най-важните състезания."
    Въпреки че повечето шахматни форуми и блогове се подпалиха след това интервю, голяма част от феновете са склонни да простят поредната ексцентричност на талантливия Гришчук. Смятан за един от най-обещаващите съвременни млади шахматисти, 28-годишният руснак е и един от малкото от елита, който си позволява да живее като бохем. Според собствените му признания той е един от петимата в топ 100, които все още пушат. Той самият не крие, че му се случва да разтоварва от шахматното напрежение с някоя и друга чашка, а до неотдавна сериозно се колебаеше дали да не зареже черно-белите квадрати заради покера, където също се изявява доста успешно. Освен това младият гросмайстор притежава две много ценни качества, нужни и за двата вида спорт - изключително здрави нерви и висока скорост на вземане на решения. Това му помага да показва постоянно високи резултати в бързите шахматни дисциплини и според специалистите единствено заболяването му е попречило да се представи по-добре на световното първенство по ускорен шах, където остана пети.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ