20 Април 2024събота08:31 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Медии

БНТ2 ще буди зрителите си без политика

4 регионални телевизионни центъра ще се редуват да са домакини на сутрешния блок

/ брой: 169

автор:Павлета Давидова

visibility 281

Стараем се да предложим на зрителите си полезна и забавна информация, до 9 часа няма политика в студиото на "Добро утро с БНТ2", това определено ни отличава от останалите телевизии. Така директорът на дирекция "БНТ Свят и региони"  Екатерина Генова представи в София преди броени дни продукцията и водещите на сутрешните блокове в регионалните телевизионни центрове на БНТ2. От 7,30 часа телевизията излъчва в реално време и благодарение на уеб камери запознава зрителите с пътната обстановка, интензивността на движението и състоянието на околната среда в градовете. Имаме сутрешен блок без водещ, излъчващ картина от града в реално време, похвали се Генова.
Всяка сутрин между 9 и 10 часа сутрешният блок на медията се излъчва на живо от един от телевизионните центрове в страната - Русе, Варна, Пловдив и Благоевград ще разменят домакинството на ротационен принцип. Йона Мавревска ще е лицето, което ще буди зрителите от Благоевград, Калчо Петков ще излъчва от Русе, Силвия Благоева - от Варна, Мишо Гръблев ще предава от Пловдив. "Макар да са обединени от обща концепция, всеки един от регионалните сутрешни блокове има свой собствен стил", категорична бе Генова.
Всеки от центровете наистина избира различни акценти на предаванията си, стана ясно от представянето на водещите. Калчо Петков се похвали, че Русе е дало старт на сутрешния блок още през април. Оттогава насам екипът е излъчвал от различни нестандартни места, набляга се и на техническата информация. Продуцентът на пловдивското студио Камен Коларов бе категоричен, че за цялостното настроение на блока голяма роля играят артистичните превъплъщения на водещия Мишо Гръблев. Очаква се от новия сезон да се засили ролята на блогърите при формирането на теми за предаването. Варна се похвали с наличието на професионален фотограф, който е в студиото през цялото време и запечатва най-забавните моменти от предаването. Най-добрите снимки зрителите ще видят на специална изложба по случай 40-годишнината на РТВЦ Варна, обясни Силвия Благоева. Йона Мавревска подчерта, че екипът й разпуска с любопитните теми и практичните съвети, които отправя към зрителите на телевизията.

 Важните телефони вече са на едно място

Специална книжка, в която са събрани всички важни телефонни номера, които могат да бъдат полезни на жителите в София, вече се раздава в столицата от екипи на националната телевизия и БНТ2. Справочникът включва спешните телефонни номера, актуални телефони при аварии, денонощна медицинска помощ, свободни wi-fi зони и др. Екатерина Генова се закани да препоръча на регионалните центрове също да изготвят подобни книжки, които да са в услуга на жителите на районите.
На директната телефонна линия в София 02/814 24 74 столичани могат да подават своите сигнали за всяко нещо, което смятат за нередно.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ