28 Март 2024четвъртък11:12 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

На плащане е!

/ брой: 174

автор:Благовест Митков

visibility 1867

По-рано не бях суеверен. Това черни котки, това тринайсто число, изобщо не вярвах в тия работи. Даже ги наричах глупости. Това, докато бях по-млад. Но с годините човек натрупва опит, а опитът е знания, а знанията са мъдрост. И ето, остарявайки и помъдрявайки, ставам все по-суеверен. Всъщност не, не по-суеверен, защото при суеверието има заблуда, а в моя случай заблуда няма, има вяра в предзнаменование, в признаци, в симптоми, а това са съвсем други неща. Суеверието е да вярваш в поличби, а мъдростта е да разчиташ предсказанията на признаците.
Ще дам примери.
Ако срещнеш по обедно време пиян поп и смяташ, че ще ти се случи нещо лошо - това е суеверие. Но ако по вечерно време срещнеш трима пияни цигани - това е сигурен признак, че ще останеш без пари.
Ако сутрин, като се събудиш, стъпиш първо с левия крак и си въобразиш, че този ден няма да имаш късмет - това е суеверие. Но ако сутрин, като се събудиш, установиш, че си спал с шапка и с обувки - това е признак, че цял ден ще те боли глава, независимо колко шкембечорби ще изядеш и колко аналгина ще изпиеш.
Ако, излизайки от къщи, пътя ти пресече синеока баба и ти решиш, че по тази причина ще имаш неприятности - това е суеверие. Ако обаче излизаш от нощно заведение със синеока девойка и пътя ти пресече любимата тъща - това е сигурен признак, че ще имаш неприятности. И то - големи!
Така трупайки през годините опит, знания и мъдрост, аз съм съставил нещо като тълковник на лошите, не поличби, не, поличбите са суеверие, а на лошите признаци. И ще споделя част от този тълковник с читателите.
Уважаеми читатели! Четете и запомняйте!
Ако ви спре катаджия - на плащане е.
Ако ви се обадят от данъчното - на плащане е.
Ако ви протече покривът - на плащане е.
Ако жена ви си купи модно списание - на плащане е.
Ако влезете в зъболекарски кабинет - на плащане е.
Ако ви донесат сметка за парно, ток, вода, телефон - на плащане е.
Ако живеете в България - на плащане е! И то - все по-непосилно плащане!
Имам още да ви споделям от моя изстрадан тълковник, но горчивите хапове трябва да се приемат на малки дози. Така че засега толкова. Следващият път - повече. За да придобиете постепенно имунитет.
 

Летният сезон тръгва с 10-15% по-високи цени

автор:Дума

visibility 435

/ брой: 58

Цената на яйцата гони световен рекорд

автор:Дума

visibility 428

/ брой: 58

Париж готов на война с Русия за Одеса

автор:Дума

visibility 557

/ брой: 58

ВМРО-ДПМНЕ отлага промените в конституцията

автор:Дума

visibility 433

/ брой: 58

Евросъюзът отстъпва пред фермерите

автор:Дума

visibility 426

/ брой: 58

Накратко

автор:Дума

visibility 399

/ брой: 58

Десница по дьо Сад

автор:Александър Симов

visibility 459

/ брой: 58

Обирът на руските активи

автор:Юри Михалков

visibility 510

/ брой: 58

Особена порода

visibility 447

/ брой: 58

Престъпен интерес на ЕС

автор:Юри Михалков

visibility 614

/ брой: 58

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ