20 Април 2024събота05:59 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

БСП дава 10 дни на ГРАО за резултати от проверката за референдумa

Средствата за националното допитване ще са 2-3 пъти по-малко от парите, които отиват за СРС, категоричен бе Янаки Стоилов

/ брой: 186

автор:Павлета Давидова

visibility 104

ГРАО разполага с още 10 дни, след което БСП ще поиска от агенцията да предостави първите междинни резултати от проверката на подписите, събрани с искане за референдум на ядрена тематика. Това обави вчера депутатът от Коалиция за България Янаки Стоилов. Той обясни, че социалистите ще искат информация по проверката, за да проверят какво е темпото, с което работи инспекцията. ДУМА припомня, че на 7 август социалистите предадоха повече от 700 000 подписа, а по закон ГРАО разполага с 3 месеца, за да се произнесе дали списъците са валидни.
Стоилов бе категоричен, че евентуалната цена за провеждането на референдум не може да поставя под въпрос цялостното провеждане на национално допитване. "Колкото и да струва, референдумът ще е 2-3 по-евтин от средствата, които се отпускат за специални разнузнавателни средства. Не може, когато трябва да се види открито гласът на народа, да се пренебрвегва заради подслушването", добави депутатът. Социалистите са категорични, че цената на проекта за АЕЦ "Белене" остава една от най-изгодните в сравнение с останалите ядрени централи, които се изграждат в други страни. Това прави проекта напълно конкурентоспособен, добави Стоилов. Той подчерта, че евентуалният кредит, който трябва да бъде изтеглен за строителството, ще се изплати от експлоатацията на проекта, от производството и продажбата на електроенергия, чиято цена се определя от българските регулаторни органи. По думите му най-вероятно рано или късно в Белене ще се изгради ядрена централа. "Въпросът е дали ще е проект с публично участие, зад който стои държавата, или ще е частен, което ще е неизгодно за българските граждани", коментира Стоилов. Левият депутат отново призова управляващите да спрат да вадят отделни части от доклада на консултанта по АЕЦ "Белене", а да запознаят гражданите с цялостната оценка.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ