25 Април 2024четвъртък14:14 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Оазис в интересни времена

/ брой: 256

автор:Павлета Давидова

visibility 140

Дано живееш в интересни времена, гласи китайска мисъл, смятана за тежко проклятие. Другите древни клетви, които всяват ужас в Китай, са "Дано привлечеш вниманието на властите" и "Дано намериш онова, което си търсиш".
Случайно или не, тези три проклятия сякаш дебнат иззад всеки ъгъл в България. Китайците казват още, че е по-добре да си куче в мирни времена, отколкото човек в епоха на хаос. Българите обаче постоянно живеем в хаос. И никой няма ни най-малка представа какво се случва днес или какво ще стане утре. Решенията на правителството винаги са предпоследни, а мненията на политиците траят ден до пладне. Интересно е да следиш какво говорят управляващите, защото не знаеш каква изненада са ти подготвили.
"България е оазис на организирана престъпност и на лица, които се занимават с престъпна дейност", заяви не кой да е, а министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Човекът, който през февруари се похвали, че е пречупил гръбнака на същата тази престъпност. Тогава той каза, че България е сигурна страна. Май не поясни за кого. Сега излиза, че е сигурна за целите на престъпността. Щом човекът, който трябва да следи за сигурността в България, има смелостта да си признае, че е безсилен срещу кримиконтингента, нещо не е наред. Как за няколко месеца организираната престъпност от агонизираща и с пречупен гръбнак намери своя оазис и се почувства като петролен шейх - Цветанов пази в тайна (или под чадър?).
А България е оазис - ориенталски ритми от безброй кръчми заглушават писъците на пребити и ограбени младежи. Девойки извиват кръшни тела, а булото на нощта прикрива следите на сутеньорите им. Чичковци с лъскави коли, айфони и мастита охрана хвърлят пачки. Сочените за престъпници се излежават по чужди плажове, а в родината палатите им блестят и от страниците на жълтата преса... Да, България е оазис. А ние живеем в интересни времена!

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 199

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 196

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ