Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

01 Септември 2014 | Понеделник
 
вход регистрирай се

България
Минимум 2 300 000 лв. ще трябват за филма за Васил Левски

Мария Нинова

9. Ноември 2012 , брой: 261   376   0

Минимум 2 300 000 лв. ще струва филмът, посветен на делото и живота на Васил Левски, съобщи режисьорът и сценарист на бъдещия филм Максим Генчев вчера. Организатори на дариталската кампания за подпомагане на филма са община Карлово и Асоциация на Българска кинокласика и култура. Филмът ще бъде посветен на делото и живота на Апостола. Ние ще покажем, че всичко, свръхестествено за нас, е било нормално за него, заяви Генчев. Филмът се предвижда да бъда готов през 2013 година.
На 14 ноември започва и кастингът за актьорския състав на филма, но вече е ясно кой ще изиграе Левски. Режисьорът не поиска да разкрие името му. "Почти всички българи ще го гледат. Едва ли ще има по гледаем филм от този", категоричен бе Генчев. Той отбеляза, че това е един пример за кинаджиите да покажат на България нейните герои.
Кметът на Карлово Емил Кабаиванов заяви, че цялата администрация на града вече е направила лични дарeния. А от бюджета на общината за другата година също ще бъдат отделени пари за продукцията. Той бе категоричен, че цяла България трябва да се включи в дарителската кампания. Също така и държавата трябва да отделя пари за своите герои, заяви градоначалникът. Той отбеляза, че предстоят срещи с премиера Бойко Борисов и културния министър Вежди Рашидов.

 

 

 

Най-четени материали

Най-коментирани материали

 

България

 • Кристалина Георгиева никога не е била фаворит за поста външен министър на ЕС, президентът се опита да си направи ПР-кампания на гърба й, заяви Кристиан Вигенин
  1. Септември 2014 201
  284
  0

  България ще получи важен и силен ресор в следващата Европейска комисия, заяви президентът Росен Плевнелиев в Брюксел преди началото на срещата за разпределение на постовете. Според Кристиан Вигенин Кристалина Георгиева никога не е била фаворит за външен министър.
  "Много е важно за страната ни да си дадем сметка, че каквото и да се случи след тези дебати, България ще получи силен ресор, много по-ярко и достойно представителство в следващата Европейска комисия. И съм убеден, че дебатите ще доведат до голям успех за България", допълни държаният глава.
  По думите на Плевнелиев той е пристигнал в Брюксел със "силна кандидатура" - на Кристалина Георгиева, и с "нагласата за постигане на европейски консенсус по...

Апис