Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

06 Февруари 2016 | Събота
 
вход регистрирай се

България

Минимум 2 300 000 лв. ще трябват за филма за Васил Левски

Мария Нинова

9. Ноември 2012 , брой: 261   442   0Минимум 2 300 000 лв. ще струва филмът, посветен на делото и живота на Васил Левски, съобщи режисьорът и сценарист на бъдещия филм Максим Генчев вчера. Организатори на дариталската кампания за подпомагане на филма са община Карлово и Асоциация на Българска кинокласика и култура. Филмът ще бъде посветен на делото и живота на Апостола. Ние ще покажем, че всичко, свръхестествено за нас, е било нормално за него, заяви Генчев. Филмът се предвижда да бъда готов през 2013 година.
На 14 ноември започва и кастингът за актьорския състав на филма, но вече е ясно кой ще изиграе Левски. Режисьорът не поиска да разкрие името му. "Почти всички българи ще го гледат. Едва ли ще има по гледаем филм от този", категоричен бе Генчев. Той отбеляза, че това е един пример за кинаджиите да покажат на България нейните герои.
Кметът на Карлово Емил Кабаиванов заяви, че цялата администрация на града вече е направила лични дарeния. А от бюджета на общината за другата година също ще бъдат отделени пари за продукцията. Той бе категоричен, че цяла България трябва да се включи в дарителската кампания. Също така и държавата трябва да отделя пари за своите герои, заяви градоначалникът. Той отбеляза, че предстоят срещи с премиера Бойко Борисов и културния министър Вежди Рашидов.

 

 

 

България

 • Два пъти в годината здравният министър ще трябва да докладва пред парламента изпълнението на имунизационния календар
  6. Февруари 2016 30
  151
  0

  Въпреки скандала с ваксините от Турция и започналата проверка на прокуратурата, одобрен е проект за ново споразумение между България и южната ни съседка, в което се предвижда страната ни да дари още 1 млн. дози БЦЖ и да получи нови 40 хил. дози 5-компонентна комбинирана ваксина. За пореден път здравният министър Петър Москов даде взаимно изключващи се отговори на депутатски питания от опозицията.
  През януари и юли министърът на здравеопазването да представя доклад пред здравната комисия за осигуреността на България с ваксини за имунизационния календар, бе предложението на 65 депутати, инициирано от БСП и прието единодушно от всички партии.
   


Всички права запазени "ДУМА"