Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

05 Август 2015 | Сряда
 
вход регистрирай се

България

Минимум 2 300 000 лв. ще трябват за филма за Васил Левски

Мария Нинова

9. Ноември 2012 , брой: 261   415   0Минимум 2 300 000 лв. ще струва филмът, посветен на делото и живота на Васил Левски, съобщи режисьорът и сценарист на бъдещия филм Максим Генчев вчера. Организатори на дариталската кампания за подпомагане на филма са община Карлово и Асоциация на Българска кинокласика и култура. Филмът ще бъде посветен на делото и живота на Апостола. Ние ще покажем, че всичко, свръхестествено за нас, е било нормално за него, заяви Генчев. Филмът се предвижда да бъда готов през 2013 година.
На 14 ноември започва и кастингът за актьорския състав на филма, но вече е ясно кой ще изиграе Левски. Режисьорът не поиска да разкрие името му. "Почти всички българи ще го гледат. Едва ли ще има по гледаем филм от този", категоричен бе Генчев. Той отбеляза, че това е един пример за кинаджиите да покажат на България нейните герои.
Кметът на Карлово Емил Кабаиванов заяви, че цялата администрация на града вече е направила лични дарeния. А от бюджета на общината за другата година също ще бъдат отделени пари за продукцията. Той бе категоричен, че цяла България трябва да се включи в дарителската кампания. Също така и държавата трябва да отделя пари за своите герои, заяви градоначалникът. Той отбеляза, че предстоят срещи с премиера Бойко Борисов и културния министър Вежди Рашидов.

 

 

 

Най-четени материали

Най-коментирани материали

 

България

 • Борисов се оправда, че научил за ревизиите от медиите, никога не бил критикувал вестник "Сега"
  5. Август 2015 178
  83
  0

  Проверяваните от Националната агенция по приходите печатни издания са 54, уточни вчера говорителят на НАП Росен Бъчваров. Както ДУМА вече писа, агенцията проверява целия медиен сектор. Бъчваров отново оправда проверките с доклад за данъчните рискове, изготвен през юни т.г., според който съществува риск от избягване на облагане в сектора на издателите на печатни издания. Не е изключено в близката седмица да бъдат възложени и ревизии на онлайн изданията за спазването на данъчното и осигурителното законодателство, добави той. По думите му се проверява дали печатните медии са спазвали данъчния закон и дали има данни за избягване на облагане. Нашата работа е лишена от емоции, оценки, квалифицикации и субективно отношение към която и да е от медиите, подчерта Бъчваров.
  Часове преди...

Апис