Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Октомври 2016 | Петък
 
вход регистрирай се

България

Минимум 2 300 000 лв. ще трябват за филма за Васил Левски

Мария Нинова

9. Ноември 2012 , брой: 261   492   0Минимум 2 300 000 лв. ще струва филмът, посветен на делото и живота на Васил Левски, съобщи режисьорът и сценарист на бъдещия филм Максим Генчев вчера. Организатори на дариталската кампания за подпомагане на филма са община Карлово и Асоциация на Българска кинокласика и култура. Филмът ще бъде посветен на делото и живота на Апостола. Ние ще покажем, че всичко, свръхестествено за нас, е било нормално за него, заяви Генчев. Филмът се предвижда да бъда готов през 2013 година.
На 14 ноември започва и кастингът за актьорския състав на филма, но вече е ясно кой ще изиграе Левски. Режисьорът не поиска да разкрие името му. "Почти всички българи ще го гледат. Едва ли ще има по гледаем филм от този", категоричен бе Генчев. Той отбеляза, че това е един пример за кинаджиите да покажат на България нейните герои.
Кметът на Карлово Емил Кабаиванов заяви, че цялата администрация на града вече е направила лични дарeния. А от бюджета на общината за другата година също ще бъдат отделени пари за продукцията. Той бе категоричен, че цяла България трябва да се включи в дарителската кампания. Също така и държавата трябва да отделя пари за своите герои, заяви градоначалникът. Той отбеляза, че предстоят срещи с премиера Бойко Борисов и културния министър Вежди Рашидов.

 

 

 

България

 • Кандидатът на ГЕРБ няма сърце да бъде президент на всички българи, категорична е социалистката
  21. Октомври 2016 239
  208
  0

  Корнелия Нинова призова Цецка Цачева да намери "мозък" да се извини заради скандалната реплика по време на тв дебата с ген. Румен Радев, че "ако си на 40 г. и все още си социалист, значи нямаш мозък". Изказването е арогантна и цинична обида към всеки, който се бори за повече справедливост, солидарност, равен старт и свобода, категорична е тя.
  "Думите ви говорят достатъчно за вашия морал и вашия стил в политиката. Моралът на младини да направиш избор, от който по-късно да се отречеш в името на кариеризма. Стил на омраза и противопоставяне. Не се поколебахте да разделите българите на имащи и нямащи мозък. Показахте, че нямате сърце да бъдете президент на всички българи, дано поне намерите "мозък", за да...


Всички права запазени "ДУМА"