Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Октомври 2014 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

България
Минимум 2 300 000 лв. ще трябват за филма за Васил Левски

Мария Нинова

9. Ноември 2012 , брой: 261   382   0

Минимум 2 300 000 лв. ще струва филмът, посветен на делото и живота на Васил Левски, съобщи режисьорът и сценарист на бъдещия филм Максим Генчев вчера. Организатори на дариталската кампания за подпомагане на филма са община Карлово и Асоциация на Българска кинокласика и култура. Филмът ще бъде посветен на делото и живота на Апостола. Ние ще покажем, че всичко, свръхестествено за нас, е било нормално за него, заяви Генчев. Филмът се предвижда да бъда готов през 2013 година.
На 14 ноември започва и кастингът за актьорския състав на филма, но вече е ясно кой ще изиграе Левски. Режисьорът не поиска да разкрие името му. "Почти всички българи ще го гледат. Едва ли ще има по гледаем филм от този", категоричен бе Генчев. Той отбеляза, че това е един пример за кинаджиите да покажат на България нейните герои.
Кметът на Карлово Емил Кабаиванов заяви, че цялата администрация на града вече е направила лични дарeния. А от бюджета на общината за другата година също ще бъдат отделени пари за продукцията. Той бе категоричен, че цяла България трябва да се включи в дарителската кампания. Също така и държавата трябва да отделя пари за своите герои, заяви градоначалникът. Той отбеляза, че предстоят срещи с премиера Бойко Борисов и културния министър Вежди Рашидов.

 

 

 

Най-четени материали

Най-коментирани материали

 

България

 • БСП засега отлага разговорите с партията на Борисов
  24. Октомври 2014 246
  8
  0

  ГЕРБ и Патриотичния фронт са на крачка от подписване на програма за управление, стана ясно вчера. Приключилият втори тур на преговорите между ГЕРБ и ПФ очерта нова, по-размита формула на бъдещото управление - с подписана програма, но без коалиционно споразумение. Ние приемаме подписите под програмата като политически ангажимент и считаме, че това е достатъчна гаранция за подкрепата, съобщи Румяна Бъчварова. От думите й стана ясно, че ГЕРБ вече не разглеждат фронта като националистическа формация.
  АБВ подкрепя единствено коалиция между ГЕРБ и БСП, обявиха от партията на Георги Първанов и декларираха, че не биха се присъединили към евентуално дясноцентристко обединение ГЕРБ-РБ-ПФ, но биха подкрепили техни конкретни политики.
  Вторият...

Апис