Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

30 Юни 2016 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

България

Минимум 2 300 000 лв. ще трябват за филма за Васил Левски

Мария Нинова

9. Ноември 2012 , брой: 261   469   0Минимум 2 300 000 лв. ще струва филмът, посветен на делото и живота на Васил Левски, съобщи режисьорът и сценарист на бъдещия филм Максим Генчев вчера. Организатори на дариталската кампания за подпомагане на филма са община Карлово и Асоциация на Българска кинокласика и култура. Филмът ще бъде посветен на делото и живота на Апостола. Ние ще покажем, че всичко, свръхестествено за нас, е било нормално за него, заяви Генчев. Филмът се предвижда да бъда готов през 2013 година.
На 14 ноември започва и кастингът за актьорския състав на филма, но вече е ясно кой ще изиграе Левски. Режисьорът не поиска да разкрие името му. "Почти всички българи ще го гледат. Едва ли ще има по гледаем филм от този", категоричен бе Генчев. Той отбеляза, че това е един пример за кинаджиите да покажат на България нейните герои.
Кметът на Карлово Емил Кабаиванов заяви, че цялата администрация на града вече е направила лични дарeния. А от бюджета на общината за другата година също ще бъдат отделени пари за продукцията. Той бе категоричен, че цяла България трябва да се включи в дарителската кампания. Също така и държавата трябва да отделя пари за своите герои, заяви градоначалникът. Той отбеляза, че предстоят срещи с премиера Бойко Борисов и културния министър Вежди Рашидов.

 

 

 

България

 • Въпреки декларираните добри отношения с вътрешния министър, Цветан Цветанов редактира основни нейни идеи за законови промени
  30. Юни 2016 146
  111
  0

  Между първо и второ четене на промените в Закона за МВР, предложени от вътрешния министър Румяна Бъчварова, ГЕРБ изненадващо внесе нови коренно различни текстове. Измененията бяха представени от Цветан Цветанов, който обаче заяви, че има конструктивен диалог с Бъчварова, а парламентът е мястото, където всяка тема може и трябва да се дискутира, за да се оптимизира законодателството и да се намери най-доброто решение.
  ГЕРБ предлагат запазване на обезщетението от 20 заплати при напускане на МВР, но само след 25 г. стаж в системата. Въвежда се скала за определяне на обезщетението в зависимост от годините стаж в МВР. Ако служител със стаж до 5 г. напусне системата, той няма да получава обезщетение, защото се приема, че през първите години държавата инвестира в него, обясни Цветанов....


Всички права запазени "ДУМА"