Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

27 Май 2015 | Сряда
 
вход регистрирай се

България

Минимум 2 300 000 лв. ще трябват за филма за Васил Левски

Мария Нинова

9. Ноември 2012 , брой: 261   405   0Минимум 2 300 000 лв. ще струва филмът, посветен на делото и живота на Васил Левски, съобщи режисьорът и сценарист на бъдещия филм Максим Генчев вчера. Организатори на дариталската кампания за подпомагане на филма са община Карлово и Асоциация на Българска кинокласика и култура. Филмът ще бъде посветен на делото и живота на Апостола. Ние ще покажем, че всичко, свръхестествено за нас, е било нормално за него, заяви Генчев. Филмът се предвижда да бъда готов през 2013 година.
На 14 ноември започва и кастингът за актьорския състав на филма, но вече е ясно кой ще изиграе Левски. Режисьорът не поиска да разкрие името му. "Почти всички българи ще го гледат. Едва ли ще има по гледаем филм от този", категоричен бе Генчев. Той отбеляза, че това е един пример за кинаджиите да покажат на България нейните герои.
Кметът на Карлово Емил Кабаиванов заяви, че цялата администрация на града вече е направила лични дарeния. А от бюджета на общината за другата година също ще бъдат отделени пари за продукцията. Той бе категоричен, че цяла България трябва да се включи в дарителската кампания. Също така и държавата трябва да отделя пари за своите герои, заяви градоначалникът. Той отбеляза, че предстоят срещи с премиера Бойко Борисов и културния министър Вежди Рашидов.

 

 

 

Най-четени материали

Най-коментирани материали

 

България

 • Те настояват за премахване на спорните членове в проектозакона за лечебните заведения, в които се говори за сливане на диспансерите с болницата
  27. Май 2015 118
  84
  0

  Скандирания "Няма да отстъпим" съпроводиха възобновения протест на лекарите и медицинския персонал от Комплексния онкологичен център в Русе. В продължение на половин час те излязоха пред сградата на диспансера, за да изразят несъгласието си с продължаващата неизвестност относно съдбата на центъра.
  Лекарите обясниха, че ще протестират всеки ден, тъй като няма развитие след разговора със здравния министър д-р Петър Москов в петък в Русе. Те настояват и за премахване на спорните членове в проектозакона за лечебните заведения, в които се говори за сливане на диспансерите с болницата. "Той обеща предната седмица, че ще покани наши специалисти за разговор в министерството, няма такова нещо. Министърът не отхвърли нашето предложение да се махнат членовете за обединяването...

Апис