Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Април 2014 | Сряда
 
вход регистрирай се

България
Минимум 2 300 000 лв. ще трябват за филма за Васил Левски

Мария Нинова

9. Ноември 2012 , брой: 261

Минимум 2 300 000 лв. ще струва филмът, посветен на делото и живота на Васил Левски, съобщи режисьорът и сценарист на бъдещия филм Максим Генчев вчера. Организатори на дариталската кампания за подпомагане на филма са община Карлово и Асоциация на Българска кинокласика и култура. Филмът ще бъде посветен на делото и живота на Апостола. Ние ще покажем, че всичко, свръхестествено за нас, е било нормално за него, заяви Генчев. Филмът се предвижда да бъда готов през 2013 година.
На 14 ноември започва и кастингът за актьорския състав на филма, но вече е ясно кой ще изиграе Левски. Режисьорът не поиска да разкрие името му. "Почти всички българи ще го гледат. Едва ли ще има по гледаем филм от този", категоричен бе Генчев. Той отбеляза, че това е един пример за кинаджиите да покажат на България нейните герои.
Кметът на Карлово Емил Кабаиванов заяви, че цялата администрация на града вече е направила лични дарeния. А от бюджета на общината за другата година също ще бъдат отделени пари за продукцията. Той бе категоричен, че цяла България трябва да се включи в дарителската кампания. Също така и държавата трябва да отделя пари за своите герои, заяви градоначалникът. Той отбеляза, че предстоят срещи с премиера Бойко Борисов и културния министър Вежди Рашидов.

 

 

 

Най-четени материали

Най-коментирани материали

 

България

  • Комисията за защита на конкуренцията отмени заповедта на главния архитект Петър Диков заради нарушения при избора на победители и проекти
    23. Април 2014 93
    1,173
    0

    Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразна заповедта на главния архитект на София Петър Диков, с която се обявяват победители в конкурса за изграждане новите централни части на София. Това е станало преди великденските празници, когато КЗК констатира, че има несъотвествия между заданието на проектите и тяхното изпълнение. Разминаването се отнася до идеите за реконструкция на пл. "Ал.Батемберг", както и за проектираните части на ул."Граф Игнатиев" до пл. "Славейков". Според проектите Ларгото трябваше да бъде преустроено като почти изчезват "жълтите павета", а в другата част трамваите изчезват и са заменени с туристическа еднопосочна мотриса. Освен това, както ДУМА писа преди време, според проектанта трябва да бъде усвоен,...

Апис