Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Октомври 2014 | Вторник
 
вход регистрирай се

България
Минимум 2 300 000 лв. ще трябват за филма за Васил Левски

Мария Нинова

9. Ноември 2012 , брой: 261   381   0

Минимум 2 300 000 лв. ще струва филмът, посветен на делото и живота на Васил Левски, съобщи режисьорът и сценарист на бъдещия филм Максим Генчев вчера. Организатори на дариталската кампания за подпомагане на филма са община Карлово и Асоциация на Българска кинокласика и култура. Филмът ще бъде посветен на делото и живота на Апостола. Ние ще покажем, че всичко, свръхестествено за нас, е било нормално за него, заяви Генчев. Филмът се предвижда да бъда готов през 2013 година.
На 14 ноември започва и кастингът за актьорския състав на филма, но вече е ясно кой ще изиграе Левски. Режисьорът не поиска да разкрие името му. "Почти всички българи ще го гледат. Едва ли ще има по гледаем филм от този", категоричен бе Генчев. Той отбеляза, че това е един пример за кинаджиите да покажат на България нейните герои.
Кметът на Карлово Емил Кабаиванов заяви, че цялата администрация на града вече е направила лични дарeния. А от бюджета на общината за другата година също ще бъдат отделени пари за продукцията. Той бе категоричен, че цяла България трябва да се включи в дарителската кампания. Също така и държавата трябва да отделя пари за своите герои, заяви градоначалникът. Той отбеляза, че предстоят срещи с премиера Бойко Борисов и културния министър Вежди Рашидов.

 

 

 

Най-четени материали

Най-коментирани материали

 

България

 • В квартал "Слатина" бяха подпалени автомобили на противници на строителен обект
  21. Октомври 2014 243
  774
  0

  Палеж на 4 автомобила, неправомерно изсечена растителност и документално нарушение, свързано с издаването на строително разрешително в столичния район "Слатина" са обект на четири досъдебни производства, образувани от Софийската градска прокуратура. До намесата на държавното обвинение се стигна след ескалацията на напрежението между жители на квартала и инвеститор, възнамеряващ да застрои детска площадка.
  Протестиращите срещу изграждането на новата сграда смятат, че палежите са умишлено причинени, за да бъдат сплашени най-активните противници на застрояването на площадката. Собственикът на фирмата-строител Венцислав Дучев твърди, че теренът е частен и никога не е определян нито за зелена площ, нито за детска площадка, а винаги...

Апис