Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

27 Август 2014 | Сряда
 
вход регистрирай се

България
Минимум 2 300 000 лв. ще трябват за филма за Васил Левски

Мария Нинова

9. Ноември 2012 , брой: 261   375   0

Минимум 2 300 000 лв. ще струва филмът, посветен на делото и живота на Васил Левски, съобщи режисьорът и сценарист на бъдещия филм Максим Генчев вчера. Организатори на дариталската кампания за подпомагане на филма са община Карлово и Асоциация на Българска кинокласика и култура. Филмът ще бъде посветен на делото и живота на Апостола. Ние ще покажем, че всичко, свръхестествено за нас, е било нормално за него, заяви Генчев. Филмът се предвижда да бъда готов през 2013 година.
На 14 ноември започва и кастингът за актьорския състав на филма, но вече е ясно кой ще изиграе Левски. Режисьорът не поиска да разкрие името му. "Почти всички българи ще го гледат. Едва ли ще има по гледаем филм от този", категоричен бе Генчев. Той отбеляза, че това е един пример за кинаджиите да покажат на България нейните герои.
Кметът на Карлово Емил Кабаиванов заяви, че цялата администрация на града вече е направила лични дарeния. А от бюджета на общината за другата година също ще бъдат отделени пари за продукцията. Той бе категоричен, че цяла България трябва да се включи в дарителската кампания. Също така и държавата трябва да отделя пари за своите герои, заяви градоначалникът. Той отбеляза, че предстоят срещи с премиера Бойко Борисов и културния министър Вежди Рашидов.

 

 

 

Най-четени материали

Най-коментирани материали

 

България

 • Оттеглят стратегията заради обществен натиск, Плевнелиев не виждал нищо лошо в нея
  28. Август 2014 198
  18
  0

  Под обществен натиск военният министър Велизар Шаламанов е оттеглил "Визия 2020: България в НАТО и в Европейската отбрана". Това е станало на заседание на Съвета за сигурност към Министерския съвет вчера, съобщи Георги Близнашки.
  "Текстът, качен на сайта на Министерството на отбраната, е един твърде суров начален работен вариант. Бях много строг с тях и ги предупредих, че предварителни текстове, които не са съгласувани с министър-председателя, не могат да се обнародват", обясни премиерът.
  Документът, който припознава Русия като враг на България и препоръчва за целта страната ни да закупи ракети с по-голям обсег, бе публикуван преди няколко дни.
  "Засилването на способностите на Русия за конвенционални военни действия провокира националните ни...

Апис