Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Юли 2016 | Понеделник
 
вход регистрирай се

България

Минимум 2 300 000 лв. ще трябват за филма за Васил Левски

Мария Нинова

9. Ноември 2012 , брой: 261   472   0Минимум 2 300 000 лв. ще струва филмът, посветен на делото и живота на Васил Левски, съобщи режисьорът и сценарист на бъдещия филм Максим Генчев вчера. Организатори на дариталската кампания за подпомагане на филма са община Карлово и Асоциация на Българска кинокласика и култура. Филмът ще бъде посветен на делото и живота на Апостола. Ние ще покажем, че всичко, свръхестествено за нас, е било нормално за него, заяви Генчев. Филмът се предвижда да бъда готов през 2013 година.
На 14 ноември започва и кастингът за актьорския състав на филма, но вече е ясно кой ще изиграе Левски. Режисьорът не поиска да разкрие името му. "Почти всички българи ще го гледат. Едва ли ще има по гледаем филм от този", категоричен бе Генчев. Той отбеляза, че това е един пример за кинаджиите да покажат на България нейните герои.
Кметът на Карлово Емил Кабаиванов заяви, че цялата администрация на града вече е направила лични дарeния. А от бюджета на общината за другата година също ще бъдат отделени пари за продукцията. Той бе категоричен, че цяла България трябва да се включи в дарителската кампания. Също така и държавата трябва да отделя пари за своите герои, заяви градоначалникът. Той отбеляза, че предстоят срещи с премиера Бойко Борисов и културния министър Вежди Рашидов.

 

 

 

България

 • Бойко Борисов се похвали, че България разполагала с кораби в топ 3 на Европа
  25. Юли 2016 167
  91
  1

  Навлизането на руски самолети в зоната ни на отговорност е провокация с неясна цел, обяви в телевизионно интервю вчера министърът на отбраната Николай Ненчев. По думите му през последния месец е имало 10 подобни полета на машини на Москва над България. Някои от тях обаче били пътнически и навлизането им в зоната на отговорност се дължало на неразбирателства при организацията на въздушния трафик.
  Ненчев обясни, че при всяко подобно навлизане на самолет във въпросната зона се налага вдигането на български изтребители, което хаби ресурси. Министърът не знаел какво е официалното обяснение на Русия, защото разговорите по темата се водели по дипломатически канали.
  Министърът отново заяви, че към момента няма опасност от засилен...


Всички права запазени "ДУМА"