Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

26 Ноември 2015 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

България

Минимум 2 300 000 лв. ще трябват за филма за Васил Левски

Мария Нинова

9. Ноември 2012 , брой: 261   426   0Минимум 2 300 000 лв. ще струва филмът, посветен на делото и живота на Васил Левски, съобщи режисьорът и сценарист на бъдещия филм Максим Генчев вчера. Организатори на дариталската кампания за подпомагане на филма са община Карлово и Асоциация на Българска кинокласика и култура. Филмът ще бъде посветен на делото и живота на Апостола. Ние ще покажем, че всичко, свръхестествено за нас, е било нормално за него, заяви Генчев. Филмът се предвижда да бъда готов през 2013 година.
На 14 ноември започва и кастингът за актьорския състав на филма, но вече е ясно кой ще изиграе Левски. Режисьорът не поиска да разкрие името му. "Почти всички българи ще го гледат. Едва ли ще има по гледаем филм от този", категоричен бе Генчев. Той отбеляза, че това е един пример за кинаджиите да покажат на България нейните герои.
Кметът на Карлово Емил Кабаиванов заяви, че цялата администрация на града вече е направила лични дарeния. А от бюджета на общината за другата година също ще бъдат отделени пари за продукцията. Той бе категоричен, че цяла България трябва да се включи в дарителската кампания. Също така и държавата трябва да отделя пари за своите герои, заяви градоначалникът. Той отбеляза, че предстоят срещи с премиера Бойко Борисов и културния министър Вежди Рашидов.

 

 

 

България

 • Нужни са няколко огледа, за да оценим щетите, тъй като сградите ще се слягат още 3 месеца, заявяват от застрахователната компания
  27. Ноември 2015 274
  12
  0

  Къщи на ул. "Згориград" в Русе са сериозно напукани и може да рухнат всеки момент. Причината за състоянието им са няколко аварии по водопроводната мрежа. Според обитателите на къщите пукнатините по стените растат всекидневно.
  Допреди две седмици семейството на Мариана Москова живее уютно в дома си, ремонтиран основно през лятото. Днес обаче възрастната жена и съпругът й са изправени пред истински кошмар. Пред бТВ семейството обяснява, че къщата всеки момент може да рухне - поддава и се цепи навсякъде, трегерите са напукани, мебелите са се изместили към прозореца, а самите прозорци не се отварят. Така било и с вратите, но ги пилили, за да могат да влизат.
  Подобна е ситуацията и в останалите къщи на ул. "Згориград...


Всички права запазени "ДУМА"