Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

07 Май 2015 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

България

Минимум 2 300 000 лв. ще трябват за филма за Васил Левски

Мария Нинова

9. Ноември 2012 , брой: 261   404   0Минимум 2 300 000 лв. ще струва филмът, посветен на делото и живота на Васил Левски, съобщи режисьорът и сценарист на бъдещия филм Максим Генчев вчера. Организатори на дариталската кампания за подпомагане на филма са община Карлово и Асоциация на Българска кинокласика и култура. Филмът ще бъде посветен на делото и живота на Апостола. Ние ще покажем, че всичко, свръхестествено за нас, е било нормално за него, заяви Генчев. Филмът се предвижда да бъда готов през 2013 година.
На 14 ноември започва и кастингът за актьорския състав на филма, но вече е ясно кой ще изиграе Левски. Режисьорът не поиска да разкрие името му. "Почти всички българи ще го гледат. Едва ли ще има по гледаем филм от този", категоричен бе Генчев. Той отбеляза, че това е един пример за кинаджиите да покажат на България нейните герои.
Кметът на Карлово Емил Кабаиванов заяви, че цялата администрация на града вече е направила лични дарeния. А от бюджета на общината за другата година също ще бъдат отделени пари за продукцията. Той бе категоричен, че цяла България трябва да се включи в дарителската кампания. Също така и държавата трябва да отделя пари за своите герои, заяви градоначалникът. Той отбеляза, че предстоят срещи с премиера Бойко Борисов и културния министър Вежди Рашидов.

 

 

 

Най-четени материали

Най-коментирани материали

 

България

 • Телевизията настоява сървърът й да остане на нейно разпореждане до копирането на информацията
  7. Май 2015 101
  105
  0

  Обръщаме се към вас за съдействие да бъде предотвратена конфискация на интелектуална собственост, а името на тази конфискация е "кражба". Това пише в отворено писмо на ръководството на ТВ7 до премиера Бойко Борисов, вътрешния министър Румяна Бъчварова, министъра на финансите Владислав Горанов, председателя на Фонда за гарантиране на влоговете в банките Радослав Миленков, председателя на временната парламентарна комисия за КТБ Десислава Атанасова. Отвореното писмо е във връзка с отказа на синдиците на КТБ телевизията да погаси задълженията си към трезора. "Категорично заявяваме, че сме готови да изплатим задълженията си към банката и към Фонда, стига да ни се даде реална възможност за това", пишат от телевизията.
  Миналата сряда министър Горанов съобщи, че е...

Апис