Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

06 Октомври 2015 | Вторник
 
вход регистрирай се

България

Минимум 2 300 000 лв. ще трябват за филма за Васил Левски

Мария Нинова

9. Ноември 2012 , брой: 261   419   0Минимум 2 300 000 лв. ще струва филмът, посветен на делото и живота на Васил Левски, съобщи режисьорът и сценарист на бъдещия филм Максим Генчев вчера. Организатори на дариталската кампания за подпомагане на филма са община Карлово и Асоциация на Българска кинокласика и култура. Филмът ще бъде посветен на делото и живота на Апостола. Ние ще покажем, че всичко, свръхестествено за нас, е било нормално за него, заяви Генчев. Филмът се предвижда да бъда готов през 2013 година.
На 14 ноември започва и кастингът за актьорския състав на филма, но вече е ясно кой ще изиграе Левски. Режисьорът не поиска да разкрие името му. "Почти всички българи ще го гледат. Едва ли ще има по гледаем филм от този", категоричен бе Генчев. Той отбеляза, че това е един пример за кинаджиите да покажат на България нейните герои.
Кметът на Карлово Емил Кабаиванов заяви, че цялата администрация на града вече е направила лични дарeния. А от бюджета на общината за другата година също ще бъдат отделени пари за продукцията. Той бе категоричен, че цяла България трябва да се включи в дарителската кампания. Също така и държавата трябва да отделя пари за своите герои, заяви градоначалникът. Той отбеляза, че предстоят срещи с премиера Бойко Борисов и културния министър Вежди Рашидов.

 

 

 

България

 • Иска пръстови отпечатъци при купуване на лекарства и постъпване в болница
  7. Октомври 2015 230
  4
  0

  Като при заловени закононарушители с тежки провинения, здравният министър Петър Москов иска да се взема пръстов отпечатък при постъпване в болница или при закупуване на лекарства по каса.
  В ГЕРБ бяха изненадани от идеята на министъра. От думите на съпартийците на Москов стана ясно, че и те не приемат идеята, а от Сдружението на частните болници я определиха като ненужна. М.г. Москов обеща лична здравна карта на българските граждани до края на годината, сега обещава пръстови отпечатъци. Той се затрупа в обещания, коментира д-р Емил Райнов от БСП. 
  По-късно Москов опита да обясни, че ставало въпрос за идентификационна система през пръстов отпечатък, разработвана от МЗ. Според него няма проблем публични системи като НЗОК да се...


Всички права запазени "ДУМА"