Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

26 Октомври 2014 | Неделя
 
вход регистрирай се

България
Минимум 2 300 000 лв. ще трябват за филма за Васил Левски

Мария Нинова

9. Ноември 2012 , брой: 261   383   0

Минимум 2 300 000 лв. ще струва филмът, посветен на делото и живота на Васил Левски, съобщи режисьорът и сценарист на бъдещия филм Максим Генчев вчера. Организатори на дариталската кампания за подпомагане на филма са община Карлово и Асоциация на Българска кинокласика и култура. Филмът ще бъде посветен на делото и живота на Апостола. Ние ще покажем, че всичко, свръхестествено за нас, е било нормално за него, заяви Генчев. Филмът се предвижда да бъда готов през 2013 година.
На 14 ноември започва и кастингът за актьорския състав на филма, но вече е ясно кой ще изиграе Левски. Режисьорът не поиска да разкрие името му. "Почти всички българи ще го гледат. Едва ли ще има по гледаем филм от този", категоричен бе Генчев. Той отбеляза, че това е един пример за кинаджиите да покажат на България нейните герои.
Кметът на Карлово Емил Кабаиванов заяви, че цялата администрация на града вече е направила лични дарeния. А от бюджета на общината за другата година също ще бъдат отделени пари за продукцията. Той бе категоричен, че цяла България трябва да се включи в дарителската кампания. Също така и държавата трябва да отделя пари за своите герои, заяви градоначалникът. Той отбеляза, че предстоят срещи с премиера Бойко Борисов и културния министър Вежди Рашидов.

 

 

 

Най-четени материали

Най-коментирани материали

 

България

 • БЧК е в бедствена готовност за нова бежанска вълна
  25. Октомври 2014 247
  2,715
  0

  15 126 бежанци, напиращи да влязат в България, са били спрени на южната граница от началото на годината, съобщи МВР. Главният секретар Светлозар Лазаров уточни, че до 30 септември в страната са задържани 3855 лица, а 4431 души са задържани от турските власти по сигнал от България.
  Ръководството на МВР призна вчера, че в последните месеци освен на южната, засилен миграционен натиск има и на северната, и на западната граница. Той е свързан с бежанци, които опитват нелегално да минат границата и да продължат към Западна Европа.
   България трябва да се готви за нова бежанска вълна, ситуацията в Турция е критична, а БЧК е в пълна готовност да посрещне проблема, заяви вчера председателят на БЧК Христо Григоров. Той акцентира на влезлите в Турция напоследък над 170 000 души,...

Апис