Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

01 Февруари 2015 | Неделя
 
вход регистрирай се

България
Минимум 2 300 000 лв. ще трябват за филма за Васил Левски

Мария Нинова

9. Ноември 2012 , брой: 261   392   0

Минимум 2 300 000 лв. ще струва филмът, посветен на делото и живота на Васил Левски, съобщи режисьорът и сценарист на бъдещия филм Максим Генчев вчера. Организатори на дариталската кампания за подпомагане на филма са община Карлово и Асоциация на Българска кинокласика и култура. Филмът ще бъде посветен на делото и живота на Апостола. Ние ще покажем, че всичко, свръхестествено за нас, е било нормално за него, заяви Генчев. Филмът се предвижда да бъда готов през 2013 година.
На 14 ноември започва и кастингът за актьорския състав на филма, но вече е ясно кой ще изиграе Левски. Режисьорът не поиска да разкрие името му. "Почти всички българи ще го гледат. Едва ли ще има по гледаем филм от този", категоричен бе Генчев. Той отбеляза, че това е един пример за кинаджиите да покажат на България нейните герои.
Кметът на Карлово Емил Кабаиванов заяви, че цялата администрация на града вече е направила лични дарeния. А от бюджета на общината за другата година също ще бъдат отделени пари за продукцията. Той бе категоричен, че цяла България трябва да се включи в дарителската кампания. Също така и държавата трябва да отделя пари за своите герои, заяви градоначалникът. Той отбеляза, че предстоят срещи с премиера Бойко Борисов и културния министър Вежди Рашидов.

 

 

 

Най-четени материали

Най-коментирани материали

 

България

 • Щабът на НАТО ще е в София, потвърди военният министър
  31. Януари 2015 24
  3443
  0

  Никаква мобилизация под никаква форма не се извършва, декларира министърът на отбраната Николай Ненчев в рамките на парламентарния контрол в отговор на въпрос на лидера на "Атака" Волен Сидеров, който оповести, че по места граждани са привиквани във военните окръжия.
  Никой от нашите партньори в НАТО не е искал от нас подобно нещо, посочи Ненчев. По думите му командните центрове са свързани единствено с обучението и поддържането на сигурността в региона. На друг депутатски въпрос военният министър, известен с това, че иска да разсекрети всички досиета на военните ни разузнавачи, обяви, че не било вярно, че ще има натовска база край добричкия град Шабла. Вместо това обяви, че НАТО ще разположи структура за командване и управление в...

Апис