Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

28 Август 2015 | Петък
 
вход регистрирай се

България

Минимум 2 300 000 лв. ще трябват за филма за Васил Левски

Мария Нинова

9. Ноември 2012 , брой: 261   417   0Минимум 2 300 000 лв. ще струва филмът, посветен на делото и живота на Васил Левски, съобщи режисьорът и сценарист на бъдещия филм Максим Генчев вчера. Организатори на дариталската кампания за подпомагане на филма са община Карлово и Асоциация на Българска кинокласика и култура. Филмът ще бъде посветен на делото и живота на Апостола. Ние ще покажем, че всичко, свръхестествено за нас, е било нормално за него, заяви Генчев. Филмът се предвижда да бъда готов през 2013 година.
На 14 ноември започва и кастингът за актьорския състав на филма, но вече е ясно кой ще изиграе Левски. Режисьорът не поиска да разкрие името му. "Почти всички българи ще го гледат. Едва ли ще има по гледаем филм от този", категоричен бе Генчев. Той отбеляза, че това е един пример за кинаджиите да покажат на България нейните герои.
Кметът на Карлово Емил Кабаиванов заяви, че цялата администрация на града вече е направила лични дарeния. А от бюджета на общината за другата година също ще бъдат отделени пари за продукцията. Той бе категоричен, че цяла България трябва да се включи в дарителската кампания. Също така и държавата трябва да отделя пари за своите герои, заяви градоначалникът. Той отбеляза, че предстоят срещи с премиера Бойко Борисов и културния министър Вежди Рашидов.

 

 

 

Най-четени материали

Най-коментирани материали

 

България

 • Министърът на отбраната Николай Ненчев със съмнения, че сред бежанците има представители на различни групировки, които биха могли да извършат терористичен акт
  29. Август 2015 199
  37
  0

  България ще увеличи военното си присъствие по границите заради миграционния натиск, съобщи министърът на отбраната Николай Ненчев. "Не само че не обмисляме тяхното оттегляне, а напротив, сериозно разискваме да се увеличи военното присъствие по границата", каза Ненчев. Според него това е продиктувано от "безпрецедентния миграционен натиск по границите". Армията ще остане колкото е нужно в критичните точки и ще си сътрудничи с частите на "Гранична полиция" и жандармерията, посочи военният министър. Имаме готовност максимално да увеличим хората, които охраняват границата, ако има необходимост. Районът е труден и "Гранична полиция" нямаше как да се справи без наша подкрепа, заяви Ненчев.
  От вчера започна и разполагането на части на...

Апис