Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

30 Октомври 2014 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

България
Минимум 2 300 000 лв. ще трябват за филма за Васил Левски

Мария Нинова

9. Ноември 2012 , брой: 261   385   0

Минимум 2 300 000 лв. ще струва филмът, посветен на делото и живота на Васил Левски, съобщи режисьорът и сценарист на бъдещия филм Максим Генчев вчера. Организатори на дариталската кампания за подпомагане на филма са община Карлово и Асоциация на Българска кинокласика и култура. Филмът ще бъде посветен на делото и живота на Апостола. Ние ще покажем, че всичко, свръхестествено за нас, е било нормално за него, заяви Генчев. Филмът се предвижда да бъда готов през 2013 година.
На 14 ноември започва и кастингът за актьорския състав на филма, но вече е ясно кой ще изиграе Левски. Режисьорът не поиска да разкрие името му. "Почти всички българи ще го гледат. Едва ли ще има по гледаем филм от този", категоричен бе Генчев. Той отбеляза, че това е един пример за кинаджиите да покажат на България нейните герои.
Кметът на Карлово Емил Кабаиванов заяви, че цялата администрация на града вече е направила лични дарeния. А от бюджета на общината за другата година също ще бъдат отделени пари за продукцията. Той бе категоричен, че цяла България трябва да се включи в дарителската кампания. Също така и държавата трябва да отделя пари за своите герои, заяви градоначалникът. Той отбеляза, че предстоят срещи с премиера Бойко Борисов и културния министър Вежди Рашидов.

 

 

 

Най-четени материали

Най-коментирани материали

 

България

 • Мярката засяга 100 000 души, 21 млн. лв. допълнително трябва да отдели бюджетът
  31. Октомври 2014 252
  9
  0

  С 3 години да се удължи възможността за ранно пенсиониране на българските граждани, които работят в производства от I и II категория труд, предлага БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ. Мая Манолова съобщи, че проектът за промени в Кодекса за социално осигуряване е внесен в парламента. Това означава, че вдигането на възрастта за тези две категории труд се отлага за 1 януари 2018 г., а не от началото на 2015 г., както бе предвидено в промените, гласувани от предишното правителство на ГЕРБ.
  Този проект се отнася за над 100 000 души, които работят не само като миньори, но и в металургията и в транспорта и в други сфери, при които хората работят при трудни, вредни и опасни за здравето и живота условия, обясни Манолова. Ако няма промени в законодателството, от 1 януари част от тях няма да могат да се...

Апис