Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

30 Юни 2015 | Вторник
 
вход регистрирай се

България

Минимум 2 300 000 лв. ще трябват за филма за Васил Левски

Мария Нинова

9. Ноември 2012 , брой: 261   412   0Минимум 2 300 000 лв. ще струва филмът, посветен на делото и живота на Васил Левски, съобщи режисьорът и сценарист на бъдещия филм Максим Генчев вчера. Организатори на дариталската кампания за подпомагане на филма са община Карлово и Асоциация на Българска кинокласика и култура. Филмът ще бъде посветен на делото и живота на Апостола. Ние ще покажем, че всичко, свръхестествено за нас, е било нормално за него, заяви Генчев. Филмът се предвижда да бъда готов през 2013 година.
На 14 ноември започва и кастингът за актьорския състав на филма, но вече е ясно кой ще изиграе Левски. Режисьорът не поиска да разкрие името му. "Почти всички българи ще го гледат. Едва ли ще има по гледаем филм от този", категоричен бе Генчев. Той отбеляза, че това е един пример за кинаджиите да покажат на България нейните герои.
Кметът на Карлово Емил Кабаиванов заяви, че цялата администрация на града вече е направила лични дарeния. А от бюджета на общината за другата година също ще бъдат отделени пари за продукцията. Той бе категоричен, че цяла България трябва да се включи в дарителската кампания. Също така и държавата трябва да отделя пари за своите герои, заяви градоначалникът. Той отбеляза, че предстоят срещи с премиера Бойко Борисов и културния министър Вежди Рашидов.

 

 

 

Най-четени материали

Най-коментирани материали

 

България

 • Организациите на управляващата партия мълчат за причините за отлива
  30. Юни 2015 147
  139
  0

  Членове на ръководството на ГЕРБ в Пловдив и областта масово хвърлят оставки. Пръв на 22 юни напускането си обяви областният координатор Здравко Димитров, бивш областен управител и спряган за кандидат-кмет. В писмо до Изпълнителната комисия той заяви своето желание да освободи заемания пост, но не изтъкна мотивите за решението си. Последва го административният секретар Ангел Ангелов, а вчера още 6 души напуснаха областната структура на ГЕРБ в Пловдив област. Сред тях са Анести Тимчев, член на областното ръководство, Мирослав Беляшки, ръководител на пресцентъра на партията, Силвия Райновска, Ваня Таскова, Атанас Папаризов и Вера Исакова.
  Напусналите се обявяват категорично против начина, по който се налагат номинациите за кметове....

Апис