Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

18 Декември 2014 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

България
Минимум 2 300 000 лв. ще трябват за филма за Васил Левски

Мария Нинова

9. Ноември 2012 , брой: 261   390   0

Минимум 2 300 000 лв. ще струва филмът, посветен на делото и живота на Васил Левски, съобщи режисьорът и сценарист на бъдещия филм Максим Генчев вчера. Организатори на дариталската кампания за подпомагане на филма са община Карлово и Асоциация на Българска кинокласика и култура. Филмът ще бъде посветен на делото и живота на Апостола. Ние ще покажем, че всичко, свръхестествено за нас, е било нормално за него, заяви Генчев. Филмът се предвижда да бъда готов през 2013 година.
На 14 ноември започва и кастингът за актьорския състав на филма, но вече е ясно кой ще изиграе Левски. Режисьорът не поиска да разкрие името му. "Почти всички българи ще го гледат. Едва ли ще има по гледаем филм от този", категоричен бе Генчев. Той отбеляза, че това е един пример за кинаджиите да покажат на България нейните герои.
Кметът на Карлово Емил Кабаиванов заяви, че цялата администрация на града вече е направила лични дарeния. А от бюджета на общината за другата година също ще бъдат отделени пари за продукцията. Той бе категоричен, че цяла България трябва да се включи в дарителската кампания. Също така и държавата трябва да отделя пари за своите герои, заяви градоначалникът. Той отбеляза, че предстоят срещи с премиера Бойко Борисов и културния министър Вежди Рашидов.

 

 

 

Най-четени материали

Най-коментирани материали

 

България

 • Депутатите ратифицират договор с германска фирма със задна дата
  18. Декември 2014 293
  1112
  0

  Парламентарният шеф Цецка Цачева е подписала решение за отпускането на 4 млн. лв. на германската фирма "Цемеко ООД", което се взема на основание на ратифицираните от НС споразумения между МИЕ на България и германското икономическо министерство. Постановлението е публикувано в "Държавен вестник" от 13 декември, алармираха вчера от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ. Социалистите коментираха, че са скандализирани, че се публикуват решения, преди парламентът да се е произнесъл, и определиха това като изключително скандално.
  Подарихме за Коледа милиони на немската фирма, коментира Румен Гечев, след като по-късно мнозинството в НС ратифицира договора със задна дата. Споразумението е правен нихилизъм и самоунижение на България, а излизането му в "Държавен вестник" е...

Апис