Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

31 Юли 2014 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

България
Минимум 2 300 000 лв. ще трябват за филма за Васил Левски

Мария Нинова

9. Ноември 2012 , брой: 261   371   0

Минимум 2 300 000 лв. ще струва филмът, посветен на делото и живота на Васил Левски, съобщи режисьорът и сценарист на бъдещия филм Максим Генчев вчера. Организатори на дариталската кампания за подпомагане на филма са община Карлово и Асоциация на Българска кинокласика и култура. Филмът ще бъде посветен на делото и живота на Апостола. Ние ще покажем, че всичко, свръхестествено за нас, е било нормално за него, заяви Генчев. Филмът се предвижда да бъда готов през 2013 година.
На 14 ноември започва и кастингът за актьорския състав на филма, но вече е ясно кой ще изиграе Левски. Режисьорът не поиска да разкрие името му. "Почти всички българи ще го гледат. Едва ли ще има по гледаем филм от този", категоричен бе Генчев. Той отбеляза, че това е един пример за кинаджиите да покажат на България нейните герои.
Кметът на Карлово Емил Кабаиванов заяви, че цялата администрация на града вече е направила лични дарeния. А от бюджета на общината за другата година също ще бъдат отделени пари за продукцията. Той бе категоричен, че цяла България трябва да се включи в дарителската кампания. Също така и държавата трябва да отделя пари за своите герои, заяви градоначалникът. Той отбеляза, че предстоят срещи с премиера Бойко Борисов и културния министър Вежди Рашидов.

 

 

 

Най-четени материали

Най-коментирани материали

 

България

 • Лидерът на ГЕРБ реши, че БСП ще са единствените виновни за провала на бъдещото му управление
  31. Юли 2014 174
  197
  0

  ГЕРБ напуска окончателно парламента и няма да подкрепи никаква актуализация на държавния бюджет, в това число и оздравителния транш за Здравната каса. Това стана ясно вчера сутринта, след като Бойко Борисов обсъди с парламентарната си група отказа на Коалиция за България да се тегли нов външен дълг в размер колкото поиска служебното правителство.
   "Депутатите от ГЕРБ са категорично против след година и два месеца, след четири вота на недоверие, в които БСП и ДПС ръкопляскаха на това правителство, а ние викахме "Оставка", в последните 3 дни да им дадем да се възползват от опорната си точка "ГЕРБ и ДПС", "коалиция КТБ", заяви Борисов пред журналисти, след като видимо ядосан излезе от кабинета на...

Апис