Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

29 Август 2016 | Понеделник
 
вход регистрирай се

България

Минимум 2 300 000 лв. ще трябват за филма за Васил Левски

Мария Нинова

9. Ноември 2012 , брой: 261   479   0Минимум 2 300 000 лв. ще струва филмът, посветен на делото и живота на Васил Левски, съобщи режисьорът и сценарист на бъдещия филм Максим Генчев вчера. Организатори на дариталската кампания за подпомагане на филма са община Карлово и Асоциация на Българска кинокласика и култура. Филмът ще бъде посветен на делото и живота на Апостола. Ние ще покажем, че всичко, свръхестествено за нас, е било нормално за него, заяви Генчев. Филмът се предвижда да бъда готов през 2013 година.
На 14 ноември започва и кастингът за актьорския състав на филма, но вече е ясно кой ще изиграе Левски. Режисьорът не поиска да разкрие името му. "Почти всички българи ще го гледат. Едва ли ще има по гледаем филм от този", категоричен бе Генчев. Той отбеляза, че това е един пример за кинаджиите да покажат на България нейните герои.
Кметът на Карлово Емил Кабаиванов заяви, че цялата администрация на града вече е направила лични дарeния. А от бюджета на общината за другата година също ще бъдат отделени пари за продукцията. Той бе категоричен, че цяла България трябва да се включи в дарителската кампания. Също така и държавата трябва да отделя пари за своите герои, заяви градоначалникът. Той отбеляза, че предстоят срещи с премиера Бойко Борисов и културния министър Вежди Рашидов.

 

 

 

България

  • С промените в Семейния кодекс отпада възможността за разсиновяване
    30. Август 2016 198
    4
    0

    Държавата задължава осиновителите на възможно най-ранен етап да информират децата си, че са осиновени. Това стана ясно вчера по време на съвместна пресконференция на правосъдното и социалното министерства, на която бяха обявени изготвените промени в Семейния кодекс. Според министър Екатерина Захариева промяната ще защити интересите на децата. По думите й малчуганите разбират за това най-често от някой "доброжелателен" съсед или роднина. Правосъдният министър отбеляза, че с измененията се улеснява процедурата по разкриване на тайната на осиновяването. "При сега действащото законодателство това става само при изключителни обстоятелства. Почти винаги, когато има такива дела, има отказ от страна на съда за разкриването на тайната...


Всички права запазени "ДУМА"