Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

31 Март 2015 | Вторник
 
вход регистрирай се

България

Минимум 2 300 000 лв. ще трябват за филма за Васил Левски

Мария Нинова

9. Ноември 2012 , брой: 261   396   0Минимум 2 300 000 лв. ще струва филмът, посветен на делото и живота на Васил Левски, съобщи режисьорът и сценарист на бъдещия филм Максим Генчев вчера. Организатори на дариталската кампания за подпомагане на филма са община Карлово и Асоциация на Българска кинокласика и култура. Филмът ще бъде посветен на делото и живота на Апостола. Ние ще покажем, че всичко, свръхестествено за нас, е било нормално за него, заяви Генчев. Филмът се предвижда да бъда готов през 2013 година.
На 14 ноември започва и кастингът за актьорския състав на филма, но вече е ясно кой ще изиграе Левски. Режисьорът не поиска да разкрие името му. "Почти всички българи ще го гледат. Едва ли ще има по гледаем филм от този", категоричен бе Генчев. Той отбеляза, че това е един пример за кинаджиите да покажат на България нейните герои.
Кметът на Карлово Емил Кабаиванов заяви, че цялата администрация на града вече е направила лични дарeния. А от бюджета на общината за другата година също ще бъдат отделени пари за продукцията. Той бе категоричен, че цяла България трябва да се включи в дарителската кампания. Също така и държавата трябва да отделя пари за своите герои, заяви градоначалникът. Той отбеляза, че предстоят срещи с премиера Бойко Борисов и културния министър Вежди Рашидов.

 

 

 

Най-четени материали

Най-коментирани материали

 

България

 • "Авиоотряд 28" готов да дава по 4000 лв. на месец за храна на управляващите
  31. Март 2015 72
  1054
  0

  Обществена поръчка за изискани кетърингови услуги в самолетите на властта за период от една година вече е обявена. До края на април "Авиоотряд 28" трябва да избере най-изгодната фирма. Търси се изпълнител, който да осигури 12-годишно шотландско уиски, лондонски джин, руска водка и ликьор от ирландско уиски и сметана.
  Изискването за ордьоври включва скариди, синьо сирене, сьомга, кайзер пастърма и др. Ползващите услугите на авиоотряда ще консумират ястия от телешко месо и риба, както и деликатеси като октопод, калмари и омар. Предвидено е и вегетарианско меню. Десертите ще включват торти гараш, сахер и тирамису. На разположение на пътуващите ще са и 15 вида плодове.
  Едногодишният договор ще е до 48 хил. лв., което прави по 4000 лв. на месец за кетъринг в самолетите...

Апис