Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

06 Май 2016 | Петък
 
вход регистрирай се

България

Минимум 2 300 000 лв. ще трябват за филма за Васил Левски

Мария Нинова

9. Ноември 2012 , брой: 261   458   0Минимум 2 300 000 лв. ще струва филмът, посветен на делото и живота на Васил Левски, съобщи режисьорът и сценарист на бъдещия филм Максим Генчев вчера. Организатори на дариталската кампания за подпомагане на филма са община Карлово и Асоциация на Българска кинокласика и култура. Филмът ще бъде посветен на делото и живота на Апостола. Ние ще покажем, че всичко, свръхестествено за нас, е било нормално за него, заяви Генчев. Филмът се предвижда да бъда готов през 2013 година.
На 14 ноември започва и кастингът за актьорския състав на филма, но вече е ясно кой ще изиграе Левски. Режисьорът не поиска да разкрие името му. "Почти всички българи ще го гледат. Едва ли ще има по гледаем филм от този", категоричен бе Генчев. Той отбеляза, че това е един пример за кинаджиите да покажат на България нейните герои.
Кметът на Карлово Емил Кабаиванов заяви, че цялата администрация на града вече е направила лични дарeния. А от бюджета на общината за другата година също ще бъдат отделени пари за продукцията. Той бе категоричен, че цяла България трябва да се включи в дарителската кампания. Също така и държавата трябва да отделя пари за своите герои, заяви градоначалникът. Той отбеляза, че предстоят срещи с премиера Бойко Борисов и културния министър Вежди Рашидов.

 

 

 

България

  • Трябва да сме силни и единни, за да постигаме нови победи, категоричен бе във Велико Търново Михаил Миков
    5. Май 2016 101
    188
    0

    С тържествени чествания във Велико Търново членове и симпатизанти на лявата идея почетоха 125 години от първата социалистическа сбирка. Годишнината бе отбелязана в някогашното лозе на Никола Габровски. Бяха поднесен венци и цветя, а под звуците на "Една българска роза" в небето полетяха 125 бели, зелени и червени балони. По същото време във Видин отбелязаха 95 г. от рождението на Боян Чонос - студент по право от Софийския университет, който е обесен, защото бил социалист и антифашист. "Такива в България са хиляди и такива хора са пренесли искрата, тръгнала оттук, и огъня от Бузлуджа в цялата страна. Трябва да сме силни и единни, за да постигаме нови победи", заяви председателят на НС на БСП Михаил Миков. Той припомни, че...


Всички права запазени "ДУМА"