Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

27 Септември 2016 | Вторник
 
вход регистрирай се

България

Минимум 2 300 000 лв. ще трябват за филма за Васил Левски

Мария Нинова

9. Ноември 2012 , брой: 261   482   0Минимум 2 300 000 лв. ще струва филмът, посветен на делото и живота на Васил Левски, съобщи режисьорът и сценарист на бъдещия филм Максим Генчев вчера. Организатори на дариталската кампания за подпомагане на филма са община Карлово и Асоциация на Българска кинокласика и култура. Филмът ще бъде посветен на делото и живота на Апостола. Ние ще покажем, че всичко, свръхестествено за нас, е било нормално за него, заяви Генчев. Филмът се предвижда да бъда готов през 2013 година.
На 14 ноември започва и кастингът за актьорския състав на филма, но вече е ясно кой ще изиграе Левски. Режисьорът не поиска да разкрие името му. "Почти всички българи ще го гледат. Едва ли ще има по гледаем филм от този", категоричен бе Генчев. Той отбеляза, че това е един пример за кинаджиите да покажат на България нейните герои.
Кметът на Карлово Емил Кабаиванов заяви, че цялата администрация на града вече е направила лични дарeния. А от бюджета на общината за другата година също ще бъдат отделени пари за продукцията. Той бе категоричен, че цяла България трябва да се включи в дарителската кампания. Също така и държавата трябва да отделя пари за своите герои, заяви градоначалникът. Той отбеляза, че предстоят срещи с премиера Бойко Борисов и културния министър Вежди Рашидов.

 

 

 

България

 • Нещата прекипяха, когато станаха ясни мащабите на подменените решения, заяви за ДУМА журналистът Мария Чернева
  27. Септември 2016 218
  131
  0

  Още двама членове на Обществения съвет към Фонда за лечение на деца подадоха оставки вчера. Красимира Величкова, директор на Българския дарителски форум, и Милена Златкова от радио "Витоша" напуснаха в знак на несъгласие с ръководството и подновени проблеми в работата на фонда.
  Нещата прекипяха, когато станаха ясни мащабите на подменените решения, вземани от фонда, заяви в интервю за ДУМА Мария Чернева от БНТ, член на Обществения съвет. Според нея има опасност фондът да бъде смачкан до дирекция в здравното министерство.
  Членове на съвета твърдят, че шефът на фонда проф. Пилософ системно подменя решения и медицински експертизи.

   


Всички права запазени "ДУМА"