28 Март 2024четвъртък22:25 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Свалете Дянков от облаците

/ брой: 262

автор:Валентин Георгиев

visibility 1340

Ако сред министрите ни бяха обявили състезание по демагогия, то тази седмица палмата на първенството безапелационно би попаднала у Симеон Дянков. Човекът до такава степен се вживя в собствените си халюцинации по време на дебатите за бюджета, че дори най-отявлените му критици вероятно са проявили доза загриженост. В социалните мрежи пък направо се питаха дали финансист номер 1 няма нужда от психиатър или смяна на хапчетата.
"Комунистите са виновни за ниските доходи!"
"Втората световна война е виновна за ниските доходи!"
"Ще настигнем Гърция, Португалия, Испания и всички, които не са се реформирали"... Тези и още от екзотичните му цитати без конкуренция влизаха като "брейкинг нюз" по новинарските сайтове, докато в парламента пиперливите нападки на опозицията направо останаха в сянка.
Не знам дали този човек си дава сметка какво точно говори, но обикновена справка в няколко класации разбива на пух и прах казаното. Румъния например, която според Дянков едва ли не вече "диша праха ни", е с 9 места преди нас в листата на МВФ. Световната банка и ООН пък я поставят съответно на 74-о и 72-о място, докато ние сме на 79-о и 81-о.
Странно дали Дянков си вярва, че България е "реформирана държава", при положение, че скоро ще бием "нереформираните". Защото да кърпиш бюджета с нови данъци, да признаваш, че все пак ще приключиш годината с дефицит, при положение, че се крепиш и на нови заеми, не е добър атестат.
Да припомним срещу демагогията, че правителството на ГЕРБ за 3-те си години управление събра 78 милиарда лева приходи, но похарчи 83 милиарда. Това означава, че всъщност ГЕРБ са на минус 5 милиарда лева. За сравнение - тройната коалиция събра 70 милиарда лева, похарчи едва 65 от тях и спести 5 милиарда.
И друга бомбастична новина роди ГЕРБ по време на дебатите за бюджета. Нейн автор е зам.-шефът Димитър Главчев, според когото доходът на средния българин през 2013 г. щял да бъде 61% от този на средния грък. Какво благоденствие ни очаква, няма що! Пита се в задачката - в коя от двете държави кризата е по-голяма тогава? След като във фалиралата Гърция няколко пъти рязаха заплатите, а пенсионерите им ще получават и коледна пенсия, докато у нас всички доходи, колкото и мизерни да са, все още си стоят във фризера.
В Португалия минималната работна заплата е около 400 евро, в Гърция засега е над 550 евро, а в Испания - над 750 евро. Явно в ГЕРБ не изпитват  срам щом правят въпросните сравнения, когато у нас минималното заплащане е 150 евро?!
Така че - моля, свалете Дянков от облаците. Неговите митове и тези на ГЕРБ нямат връзка с реалността. Няма го онзи държавен бюджет, който от децата да направи бъдещи специалисти, отворени хора, с перспектива да останат тук - да живеят и да работят. Защото с финансова гимнастика и с неистини на всяка втора дума може отлично да нагодим всички макрорамки, но накрая няма да е останал тук и един човек, който да отпразнува този "велик подвиг".
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ