Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Март 2018 | Събота
 
вход регистрирай се

България

Надежда Нейнски:

Напуснах синята партия, а не синята идея

Дума

4. Декември 2012 , брой: 281   3982   12СДС не е просто партия, СДС е идея и аз не съм си тръгнала от идеята, каза в тв интервю Надежда Нейнски. На 26 ноември, когато Националният съвет на СДС изключи трима свои депутати, тя обяви в отворено писмо, че напуска партията. "С днешното решение СДС ме напусна", написа Нейнски.
Виждах как СДС се разминава с очакванията на хората и прецених, че за мен е по-важно да остана при тях и това, което очакват, обясни Надежда Нейнски. СДС се отказа от смисъла на това, за което беше създаден, а това не беше обслужване на конюнктурни идеи, категорична бе евродепутатката. Тя обясни, че това е процес, продължил дълго време, "но това, което се случи през последните месеци и седмици, наистина надмина очакванията на всички".
Нейнски отказа да коментира призива на Янев-Марешки десните избиратели да се обединят. "Това е не цирк, а направо фарс", така Надежда Нейнски определи номинацията на СДС за конституционен съдия.
"Знаете ли кога се развали Синята коалиция - тя се взриви от факта, че предложих общи органи на управление в националната, местната и европейската власт. Винаги съм смятала, че десницата, за да отговори на очакванията, да бъде двигател в политическото пространство и гарант срещу подмяната, трябваше неговите лидери да имат дързостта да направят следващата крачка", изтъкна евродепутатката, намеквайки за обединение на десницата.
 

 

Точно така уважаеми

Точно така уважаеми В.М.,абослютно сте прав.... У нас има само две категории от хора-тези,които подържаха комунистическия режим и все още вярват в глупостите на няколко неграмотници-Маркс,Ленин,Сталин,Димитров.и нормалните хора.

Комунистите имаха само един противник по време на тяхната диктатура-всички нормални хора,които не считаха комунистическия режим за нещо човешко,за нещо добро. Точно и това са причините ,комунистическите режими да паднат навсякъде,особено в Съветския Съюз.Щом като няма повече комунизъм и болшевиките се отказаха напълно,категорично и завинаги от Маркс и Ленин,значи никой няма нужда от комунистическите теории.
У нас,с цел комунистите да останат пак на власт се създадоха безстойностни политически партии,които нямат политически доктрини,включително и комунистическата партия БСП.Тя вече не говори нито за социализъм,нито за комунизъм.Не развява нито един лозунг от комунистическата пропаганда. БСП е комунистическа само в исторически план.
На малка и бедна страна като нашата не са нужни повече от две-три партии.Много хора си мислят,че СДС беше антикомунистическа организация,което се оказа пълна измама. Много хора си мислят,че ДПС пък е "етническа" партия,което е също измама,даже още по-голяма. ДПС нямат етническа доктрина,защото никой в България не води политика срещу етническите малцинства,включително и срешу турския етнос.ДПС беше създадено от комунистите и ДС за да предотврати мнозонството от българските турци да се съюзи с истинските антикомунисти. Сиреч,гласовете на избирателите им да не са значими. Затова ръкводството на ДПС е изцяло от сътрудници на ДС.
В България реално не съществува политически живот,защото политическите партии нямат облика на политически партии с политически цели и доктрини.
БСП не говори за комунизъм повече,СДС не говори за антикомунизъм.Къде е истината-нито комунистите бяха отстранени от властта,нито антикомунистите завзеха властта. Иван Костов и Надежда Неинска са хора на комунистите-техните дела,усмивки,манталитет,фразеология и пр. за отвлчащи за нормалните хора.
ГЕРБ е полукомунистическа партия,с дикататорски и тоталитарен манталитет.
Тези и милион подробсти правят нашата страна(държава) да е несериозна.Меко казано,много несериозна... Няма една област в нашия живот,където нещата да са сериозни,отговорни,законни,некорупционни.

Затова свястаната част,честните хора от нашия народ са много зле,обезверни и илъгани. И лъжата продължава. Сега на мода е 'ляво','дясно',радикализъм ,синни,червени и пр. А неащта с апрости-у на сима само комунисти и антикомунисти. И не е нужно да има нещо друго.

Защо Надето е комунистка, а stalin-lenin не?

по повод "А Надето си е комунистка отвсякъде" Изпратен от stalin-lenin на 31. Декември 2012 - 3:09.
Отговорът е прост- защото не му е дошъл ред в канибалското пиршество. То не беше отлюспване, то не беше прочистване.Искат се еничарски доказателства за това, че не си комунист. Никаква обективност. Спреш ли да плюеш срещу БСП, значи си вече комунист. Според първичната им логика светът е безалтернативен- комунисти и антикомунисти. (сега ми става ясно, колко им е лесно да лаят помиярите с монохромното им зрение). Май трябва да отворя някой учебник по кинология за да опозная stalin-lenin.

Добре бе комунчо-маймунчо,а

Добре бе комунчо-маймунчо,а българското общество сега капиатлистическо лио е ,или социалистическо. И кой го е построил,кога и как?

Общества не се строят,това е невъзможно и никъде няма построено никакво общество от никаква партя.

А Надето си е комунистка отвсякъде,говори за някаква си "синя идея" и "синя партия",дрън-дрън,синя е комунистическата й глава.

Капитализма и смехориите на помиярчето - предател.

Капитализмът бил върха на сладоледа. Ами да, след феодализма той е следващото по-развито общество, но след него идва социализмът на 21-ви век и това се нарича естествен исторически процес от гледна точка развитието на обществата на нашата планета Земя.
А това помиярче - lenin-stalin, уж бивш комунист, кога стана краставичар, на нас образованите марксисти лекцийки за капитализма да изнася. Скрий се бе помияр тъп и нагъл. Ти си едно гадно мекотело, което иска винаги да е и той барабар Петка С МЪЖЕТЕ. Влечуго миризливо, нагло, тъпо, просташко!
Нямам време напоследък да се занимавам с теб, обаче, ако така продължаваш да съсипваш форума, като се поосвободя, ще ти разкажа играта - копеленце мръсно, нагло, миризливо. Внимавай в картинката, че мога да бъда много лош към лекета и простаци нагли! Предупреждавам те, после да не плачеш! Глупак дървен, безпросветен!

В.М.,поне ти се опитай да

В.М.,поне ти се опитай да разбереш,капитализма е първото постижение на човешката цивилизация. Той не правен по поръчка,нито императорите,нито царете,нито болярите са го измислили. Нито Адам Смит,нито Маркс,Ленин,Сталин... Капитализма не може да бъде реставриран,нито унищожен,нито подобрен,нито влошен. Разбери ,или с еопитай да разбереш,не е мало никакъв социализъм,нито РСОбщество,нито зрял,нито зелен социализъм,нито първа,нито втора фаза на социализма. По време на комунистическата дикататура,икономиката си беше също капиталистическа,нима не сме имали КАПИТАЛИ-човешки,суровине,технически,научен,финансов,плщс пазар. Кой казва,че по време на комунистическия режим не сме имали парзар,ха,ха,ха,а парите откъде идваха,от морето,или Лунат ли?-ами от пазара,разбира се. нима не сме имали пари? Няма пари без пазар,нито ПАЗАР БЕЗ ПАРИ.Не вярвай повече на комунистическата пропаганда,гледай аккво правят умните комунисти-социалисти,в тях е истината,те по-добре от всички знаят нешата. А СДС беше обарзувано от ДС с цел да пропадне и изчезне,но комунистите пак да са на върха.Затова никой от комунистите не с ебори срешу СДС-арите,те сами са борят помежду си. Така е заложен този алгоритъм

А колкото до "синята идея" -

А колкото до "синята идея" - винаги съм я намирал за голяма демагогска измама, след която се подлъгаха много хора, разочаровани от реалния социализъм. Без да си дадат сметка, че има къде-къде по-големи разочарования. Съжалявам единтсвено за Мартин Димитров, когото познавам лично и намирам, че има добри човешки качества, без да споделям убежденията му. И изгонването му показа, че моята преценка за него не е била погрешна. Пожелавам му успех и да не се предава.

Драги В.М., "наборът" ти е

Драги В.М., "наборът" ти е бил ревностен и верен партиен член до датата на Голямата промяна. През периода на своето честно, последователно и убедено партийно членство той не е забелязал нито един от проблемите, които така или иначе реалният социализъм имаше и срещу които всички къде по-тихо, къде по-силно роптаехме. Очите на "набора" ти извъднъж са се отворили на 10-ти ноември, когато е разбрал, че няма повече партийна аванта, няма шансове за израстване в партийната йерархия и, че други са го изпреварили да яхнат вятъра на промяната и да се погрижат за собствените си интереси. И изведнъж "наборът" ти се е разочаровал от социализма, комунизма и каквото е там още. И така - сега няма нищо за него, няма комунизъм, няма социализъм, не е имало робство, ту не е имало комунисти, ту комунистите са изменили на идеята, ту бившите комунисти правилно са осъзнали фундменталните житейски истини и са се отказали от комунизма, ама пак се наричат комунисти и т.н. "Наборът" ти (когото за кратко и за по-ясно наричам Поми) си е против всичко - като уличен помияр, лаещ след всяка каруца или кола. Така, че не се ангажирай излишно и не очаквай някаква дискусия от него - приказки като след третата ракия, казани в кръчмата на пазара. Пълен глупак, но упорит и досаден. На времето имаше един виц за приемане в редовете на народната милиция - "тъп, ама упорит - да се приеме!".

Повтарям своя възглед, ако някой не ме е разбрал

"всички комунисти вкупом се върнаха към стария,пропаднал,вървящ към пропастта капитализъм,но по-добър от него няма и няма да има": stalin-lenin

Смятам реставрацията на капитализма за временна и непълна. Социализмът само може да реши нововъзникналите проблеми свързани с новите трудещи се- масов женски труд и интелектуален труд, защото социализмът подхожда по- хуманно към човека и труда. Така че, янлъш си, наборе.

Точно така В.М.,както няма

Точно така В.М.,както няма синя,така няма и "червена идея". Както няма комунистическа ,или социалистическа. Всичко излезе лъжа и въздух под налягане. Затопва всички комунисти вкупом се върнаха към стария,пропаднал,вървящ към пропастта капитализъм,но по-добър от него няма и няма да има.

Така и не научих що е то

Така и не научих що е то "синя идея"? За мен това е безсъдържателен лустросан рекламен призив към избирателите. Неговата широта и синкретичност привличат, но той няма по- голямо съдържание от мъглив и пълен с въздух под налягане "син балон". 

Др. Надежда Неинска най-после

Др. Надежда Неинска най-после показа,че и тя е функцинер,поствил се в служба на комунистите. Упорито използва новокомунистическата фразеология-дясна партия,синя идея,Синя коалиция и др. ,които фрази нямат политически смисъл,а демагогско-наивен.

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"