29 Март 2024петък10:07 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Добрата новина

/ брой: 283

автор:Кристиела Симеонова

visibility 1531

След пороя от негативни новини, който ни залива отвсякъде - все по-ескалираща икономическа криза, безработица, фалити, дойде и една обнадеждаваща вест за младежите в Европа. Най-сетне Европейската комисия реши да инвестира и в младежта, като предложи пакет от мерки - Гаранция за младежта, за успешното вливане на младежите в редиците на трудещите се. От доста време за подобна гаранция призовава европейската левица и лично лидерът на ПЕС и БСП Сергей Станишев.
Младежката безработица в Европа достига безпрецеденти нива и покачването й се превръща в трайна тенденция. Статистиката, която непрестанно ни връхлита, става все по-стряскаща - 5,5 милиона трудоспособни младежи не успяват да си намерят работа. По-страшното е, че "изгубеното поколение" в Европа вече наброява 7,5 милиона млади хора, които нито учат, нито работят, нито посещават някакви квалификационни курсове. А състояние, при което младежите не виждат никаква перспектива пред себе си е неприемливо.
Младежите завършват училище, окрилени да покоряват върхове, но се оказва, че реалността не е никак благоприятна за тях. Често срещан е проблемът с липсата на подходящо квалифицирани кадри сред младите или пък липсата на стаж. Не те взимат никъде на работа, защото нямаш стаж. А как да го придобиеш?! Парадоксално! В тази насока Гаранцията за младежта ще даде възможност на младите хора да придобият професионален опит при надеждни и сигурни условия.
И най-важното е да се действа сега, защото последствията от социалното изключване на младежта ще бъдат катастрофални. Не инвестираме ли в развитието и реализацията на младите, съответно захвърляме бъдещето си на произвола на съдбата.
Сега остава да видим дали тези мерки ще си останат само в сферата на обещанията, или наистина ще проработят. Иначе нищо добро не ни чака. На плещите на всички ни пада отговорността за реализацията и предоставянето на възможност за по-добър живот на младите.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 483

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 498

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 455

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 542

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 458

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 454

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 411

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 587

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 526

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 532

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ