Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

04 Октомври 2015 | Неделя
 
вход регистрирай се

Палитра

Снежни пейзажи на Атанас Маринчешки

Надежда Ушева

22. Декември 2012 , брой: 297   1006   0С изложба на художника Атанас Маринчешки ще посрещне Коледните и Новогодишни празници галерия "Жорж Папазов". Експозицията е реверанс на галерията и автора към почитателите и ценителите на изящното изкуство.
Картините са изработвани две години специално за изложбата в галерия "Жорж Папазов", която ще се открие на 18 декември от 18 ч. в новия салон на бул. "Шести септември" 152, Легис център.
Платната - природни картини от Венеция, Средиземноморието, снежни пейзажи и архитектурни портрети на къщи, са в познатия за автора хиперреалистичен стил, който следва примера на най-добрите европейски и американски образци. Изработени са в пестелив колорит с майсторска прецизност и любов към детайла.
Атанас Маринчешки е роден на 3 април 1965 г. в село Костиево, Пловдивско. Работи в областта на маслената живопис. От 1984 г. до днес Маринчешки има повече от десет самостоятелни изложби в престижни галерии в страната. Негови творби са притежание на колекционери от България, Германия, Франция, Италия, Белгия, Холандия, Израел, Гърция, Турция и др. Живее и работи в родното си Костиево. Изложбата ще продължи до 10 януари 2013 г.

 

 

Палитра

 • Изложбата на известния художник може да се види на "Шипка" 6 до 13 октомври
  3. Октомври 2015 227
  40
  0

  Дончо Захариев е добре познат на публиката от многобройните си самостоятелни изложби и участия в колективни прояви както на групата на пернишките художници, така и на национално и дори международно равнище. Творчеството му се отличава с експресивност, изразена както в мазките, така и в смелите цветови комбинации. Пейзажите му дълбоко в себе си успяват да запазят връзката с природата, като я изобразява не такава, каквато я вижда, а такава, каквато я чувства. В картините му тя е обобщена и сведена до знак, изчистена структурно като противопоставяне на два плата - земя и небе. Абстрактните композиции на автора се характеризират с умело противопоставяне на топла и студена гама, тъмно и светло, контрастност и разнообразни композиционни решения.
  "И ако е необходимо да дефинираме...


Всички права запазени "ДУМА"