Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Юли 2014 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Палитра
Снежни пейзажи на Атанас Маринчешки

Надежда Ушева

22. Декември 2012 , брой: 297   689   0

С изложба на художника Атанас Маринчешки ще посрещне Коледните и Новогодишни празници галерия "Жорж Папазов". Експозицията е реверанс на галерията и автора към почитателите и ценителите на изящното изкуство.
Картините са изработвани две години специално за изложбата в галерия "Жорж Папазов", която ще се открие на 18 декември от 18 ч. в новия салон на бул. "Шести септември" 152, Легис център.
Платната - природни картини от Венеция, Средиземноморието, снежни пейзажи и архитектурни портрети на къщи, са в познатия за автора хиперреалистичен стил, който следва примера на най-добрите европейски и американски образци. Изработени са в пестелив колорит с майсторска прецизност и любов към детайла.
Атанас Маринчешки е роден на 3 април 1965 г. в село Костиево, Пловдивско. Работи в областта на маслената живопис. От 1984 г. до днес Маринчешки има повече от десет самостоятелни изложби в престижни галерии в страната. Негови творби са притежание на колекционери от България, Германия, Франция, Италия, Белгия, Холандия, Израел, Гърция, Турция и др. Живее и работи в родното си Костиево. Изложбата ще продължи до 10 януари 2013 г.

 

 

Най-четени материали

Най-коментирани материали

 

Палитра

 • Ценителите ще се насладят на творби на едни от най-търсените имена в българското изкуство
  19. Юли 2014 164
  26
  0

  От своето създаване през 2006 г. галерия "Лоранъ" участва активно в артистичния живот на столицата и заема водещи позиции на пазара на изкуството. Основна цел на галерията винаги е била популяризирането на родното изкуство сред широката публика - художественото ни културно наследство и стойностното творчество на съвременните български автори. През тези 8 години  "Лоранъ" е организирала редица значими събития и юбилейни експозиции, в салона й са представяни стотици ценни произведения на най-добрите български художници, научи ДУМА от Лаврен Петров.
  Изложбата под наслов "Най-добрата инвестиция е изкуството" също не прави изключение от утвърдения имидж на галерията. Посетителите имат възможността да се...

Апис