Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

17 Април 2014 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Палитра
Снежни пейзажи на Атанас Маринчешки

Надежда Ушева

22. Декември 2012 , брой: 297

С изложба на художника Атанас Маринчешки ще посрещне Коледните и Новогодишни празници галерия "Жорж Папазов". Експозицията е реверанс на галерията и автора към почитателите и ценителите на изящното изкуство.
Картините са изработвани две години специално за изложбата в галерия "Жорж Папазов", която ще се открие на 18 декември от 18 ч. в новия салон на бул. "Шести септември" 152, Легис център.
Платната - природни картини от Венеция, Средиземноморието, снежни пейзажи и архитектурни портрети на къщи, са в познатия за автора хиперреалистичен стил, който следва примера на най-добрите европейски и американски образци. Изработени са в пестелив колорит с майсторска прецизност и любов към детайла.
Атанас Маринчешки е роден на 3 април 1965 г. в село Костиево, Пловдивско. Работи в областта на маслената живопис. От 1984 г. до днес Маринчешки има повече от десет самостоятелни изложби в престижни галерии в страната. Негови творби са притежание на колекционери от България, Германия, Франция, Италия, Белгия, Холандия, Израел, Гърция, Турция и др. Живее и работи в родното си Костиево. Изложбата ще продължи до 10 януари 2013 г.

 

Приятел

 

Най-четени материали

Най-коментирани материали

 

Палитра

 • Ярки образци на големи имена показва галерия "Лоранъ"
  12. Април 2014 86
  33
  0

  През април арт пространството на ул. "Оборище" 16 ще бъде изпълнено от забележителни  платна на Иван Кирков, Иван Вукадинов, Светлин Русев, Едмонд Демирджиян, Греди Асса, Георги Баев, Генко Генков, Георги Божилов-Слона, Енчо Пиронков, Димитър Киров, Николай Майсторов и други знакови за съвременното ни изкуство художници, научи ДУМА от Лаврен Петров. 
  Изложените творби са предоставени за продажба от различни частни колекции, като идеята на експозицията е да покаже различните живописни резултати от модерните разбирания на авторите  още от 60-те години на миналия век до днес.
  Един от акцентите в изложбата е мащабното платно "Дилема", нарисувано от Иван Кирков през 1983 г. Безспорен колекционерски...

Апис