Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Януари 2015 | Неделя
 
вход регистрирай се

Палитра
Снежни пейзажи на Атанас Маринчешки

Надежда Ушева

22. Декември 2012 , брой: 297   835   0

С изложба на художника Атанас Маринчешки ще посрещне Коледните и Новогодишни празници галерия "Жорж Папазов". Експозицията е реверанс на галерията и автора към почитателите и ценителите на изящното изкуство.
Картините са изработвани две години специално за изложбата в галерия "Жорж Папазов", която ще се открие на 18 декември от 18 ч. в новия салон на бул. "Шести септември" 152, Легис център.
Платната - природни картини от Венеция, Средиземноморието, снежни пейзажи и архитектурни портрети на къщи, са в познатия за автора хиперреалистичен стил, който следва примера на най-добрите европейски и американски образци. Изработени са в пестелив колорит с майсторска прецизност и любов към детайла.
Атанас Маринчешки е роден на 3 април 1965 г. в село Костиево, Пловдивско. Работи в областта на маслената живопис. От 1984 г. до днес Маринчешки има повече от десет самостоятелни изложби в престижни галерии в страната. Негови творби са притежание на колекционери от България, Германия, Франция, Италия, Белгия, Холандия, Израел, Гърция, Турция и др. Живее и работи в родното си Костиево. Изложбата ще продължи до 10 януари 2013 г.

 

 

Най-четени материали

Най-коментирани материали

 

Палитра

 • Изложбата е по повод 110 г. от рождението на художника
  24. Януари 2015 18
  38
  0

  Юбилейната изложба "110 години от рождението на Стоян Венев", която се състоя през есента на изминалата година в кюстендилската художествена галерия, може да се види до 6 февруари в залите на Съюза на българските художници на ул. "Шипка" 6, етаж I.
  Експозицията представлява пълна ретроспекция на творчеството на художника и е подредена тематично: портрети и автопортрети, христоматийни творби, бит, сватба, хумор и eротика. В нея са включени творби от фондовете на ХГ "Владимир Димитров-Майстора" - Кюстендил, НМБИИ - София, СГХГ, Художествена галерия - Казанлък, ХГ "Станислав Доспевски" - Пазарджик, Градска художествена галерия - Пловдив, ХГ "Димитър Добрович" - Сливен, ХГ "Жорж Папазов...

Апис