Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

03 Май 2016 | Вторник
 
вход регистрирай се

Палитра

Снежни пейзажи на Атанас Маринчешки

Надежда Ушева

22. Декември 2012 , брой: 297   1088   0С изложба на художника Атанас Маринчешки ще посрещне Коледните и Новогодишни празници галерия "Жорж Папазов". Експозицията е реверанс на галерията и автора към почитателите и ценителите на изящното изкуство.
Картините са изработвани две години специално за изложбата в галерия "Жорж Папазов", която ще се открие на 18 декември от 18 ч. в новия салон на бул. "Шести септември" 152, Легис център.
Платната - природни картини от Венеция, Средиземноморието, снежни пейзажи и архитектурни портрети на къщи, са в познатия за автора хиперреалистичен стил, който следва примера на най-добрите европейски и американски образци. Изработени са в пестелив колорит с майсторска прецизност и любов към детайла.
Атанас Маринчешки е роден на 3 април 1965 г. в село Костиево, Пловдивско. Работи в областта на маслената живопис. От 1984 г. до днес Маринчешки има повече от десет самостоятелни изложби в престижни галерии в страната. Негови творби са притежание на колекционери от България, Германия, Франция, Италия, Белгия, Холандия, Израел, Гърция, Турция и др. Живее и работи в родното си Костиево. Изложбата ще продължи до 10 януари 2013 г.

 

 

Палитра

 • Рисунките на Явора Петрова може да се видят до 28 април
  23. Април 2016 94
  133
  0

  Маса, хляб и вино.
  Жертвено животно.
  Празник.
  Денят на Небесния покровител.
  Денят,
  в който Горната
  и Долната земя се срещат.
  Денят на Светеца.

  Картини на Явора Петрова под мотото "Денят на Светеца" ще бъде отворена за посетители до 28 април в столичната галерия "Ракурси" на ул. "Хан Крум" 4а.
  Изложбата включва рисунки голям формат - 100/70 см, изпълнени с въглен, туш, лави, сепия върху хартия. Рисунката - този труден и основен за изкуството жанр, заема централно място в творчеството на Явора Петрова. Представените работи представляват един по-изведен етап на личния маниер на рисуване и философия на автора.
  Явора Петрова е родена в София. Завършила е  НХА, специалност илюстрация и...


Всички права запазени "ДУМА"