Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

03 Август 2015 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Палитра

Снежни пейзажи на Атанас Маринчешки

Надежда Ушева

22. Декември 2012 , брой: 297   969   0С изложба на художника Атанас Маринчешки ще посрещне Коледните и Новогодишни празници галерия "Жорж Папазов". Експозицията е реверанс на галерията и автора към почитателите и ценителите на изящното изкуство.
Картините са изработвани две години специално за изложбата в галерия "Жорж Папазов", която ще се открие на 18 декември от 18 ч. в новия салон на бул. "Шести септември" 152, Легис център.
Платната - природни картини от Венеция, Средиземноморието, снежни пейзажи и архитектурни портрети на къщи, са в познатия за автора хиперреалистичен стил, който следва примера на най-добрите европейски и американски образци. Изработени са в пестелив колорит с майсторска прецизност и любов към детайла.
Атанас Маринчешки е роден на 3 април 1965 г. в село Костиево, Пловдивско. Работи в областта на маслената живопис. От 1984 г. до днес Маринчешки има повече от десет самостоятелни изложби в престижни галерии в страната. Негови творби са притежание на колекционери от България, Германия, Франция, Италия, Белгия, Холандия, Израел, Гърция, Турция и др. Живее и работи в родното си Костиево. Изложбата ще продължи до 10 януари 2013 г.

 

 

Най-четени материали

Най-коментирани материали

 

Палитра

 • Дебютна изложба на авторката представя галерия "Европа"
  1. Август 2015 175
  44
  0

  Една по-различна и въздействаща изложба, озаглавена "Целебна живопис на Азара Брайта", може да се разгледа до 15 август в столичната галерия "Европа" на ул. "Леге" 3.
  Картините са многопластови, т.е с просто око не се долавя колко различни изображения съществуват в една творба. При фина настройка на сетивата наблюдателят може да види с вътрешното си зрение картините под най-горното изображение.
  Важен е начинът, по който тези картини се гледат. А те се гледат със сърцето. Човек не трябва да мисли какво вижда и да няма очаквания, а да попие енергиите, като отваря през сърдечната си чакра цялата си аура, каза за ДУМА Азара Брайта, която представя в галерия "Европа" своята първа изложба. И ако...

Апис