Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

27 Ноември 2015 | Петък
 
вход регистрирай се

Палитра

Снежни пейзажи на Атанас Маринчешки

Надежда Ушева

22. Декември 2012 , брой: 297   1028   0С изложба на художника Атанас Маринчешки ще посрещне Коледните и Новогодишни празници галерия "Жорж Папазов". Експозицията е реверанс на галерията и автора към почитателите и ценителите на изящното изкуство.
Картините са изработвани две години специално за изложбата в галерия "Жорж Папазов", която ще се открие на 18 декември от 18 ч. в новия салон на бул. "Шести септември" 152, Легис център.
Платната - природни картини от Венеция, Средиземноморието, снежни пейзажи и архитектурни портрети на къщи, са в познатия за автора хиперреалистичен стил, който следва примера на най-добрите европейски и американски образци. Изработени са в пестелив колорит с майсторска прецизност и любов към детайла.
Атанас Маринчешки е роден на 3 април 1965 г. в село Костиево, Пловдивско. Работи в областта на маслената живопис. От 1984 г. до днес Маринчешки има повече от десет самостоятелни изложби в престижни галерии в страната. Негови творби са притежание на колекционери от България, Германия, Франция, Италия, Белгия, Холандия, Израел, Гърция, Турция и др. Живее и работи в родното си Костиево. Изложбата ще продължи до 10 януари 2013 г.

 

 

Палитра

 • "Лоранъ" показва оригинали на значими имена в българското изкуство, творили от началото на миналия век
  28. Ноември 2015 275
  10
  0

  Салонът на "Оборище" 16 представя първата изложба на творби от колекцията на фондация "Цанко Лавренов" нови постъпления 2015", научи ДУМА от Лаврен Петров.
  Преди 119 години на 24 ноември е роден Цанко Лавренов, патрон на галерия "Лоранъ". Вернисажът е своеобразна интродукция към честванията на 120-годишнината от рождението на художника и съпътстващите събития, планирани през 2016 г.
  Посетителите вероятно ще бъдат изненадани, че в представената експозиция няма нито една творба на Цанко Лавренов. Целта е да се покажат произведения на други популярни български художници.
  Всички произведения са ценни оригинали на значими имена в българското изкуство, творили от самото начало на миналия век до наши дни. Най-ранните творби, които показваме...


Всички права запазени "ДУМА"