Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

11 Февруари 2016 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Палитра

Снежни пейзажи на Атанас Маринчешки

Надежда Ушева

22. Декември 2012 , брой: 297   1064   0С изложба на художника Атанас Маринчешки ще посрещне Коледните и Новогодишни празници галерия "Жорж Папазов". Експозицията е реверанс на галерията и автора към почитателите и ценителите на изящното изкуство.
Картините са изработвани две години специално за изложбата в галерия "Жорж Папазов", която ще се открие на 18 декември от 18 ч. в новия салон на бул. "Шести септември" 152, Легис център.
Платната - природни картини от Венеция, Средиземноморието, снежни пейзажи и архитектурни портрети на къщи, са в познатия за автора хиперреалистичен стил, който следва примера на най-добрите европейски и американски образци. Изработени са в пестелив колорит с майсторска прецизност и любов към детайла.
Атанас Маринчешки е роден на 3 април 1965 г. в село Костиево, Пловдивско. Работи в областта на маслената живопис. От 1984 г. до днес Маринчешки има повече от десет самостоятелни изложби в престижни галерии в страната. Негови творби са притежание на колекционери от България, Германия, Франция, Италия, Белгия, Холандия, Израел, Гърция, Турция и др. Живее и работи в родното си Костиево. Изложбата ще продължи до 10 януари 2013 г.

 

 

Палитра

 • Негови произведения от средата на 70-те г. на XX век до днес показва Националната галерия
  6. Февруари 2016 30
  53
  0

  Първа ретроспективна изложба на Сашо Стоицов ще бъде открита на 9 февруари от 18 ч. в Националната галерия, пл. "Княз Александър I" 1. Кураторка е Мария Василева.
  Под наслов "Пробив" в нея са включени важни произведения от средата на 70-те г. на XX век до днес: живопис, рисунка, колаж, обект, инсталация, като някои се показват за първи път. Повече от 3 десетилетия Стоицов е в авангарда на най-интересните търсения в изкуството. Той е сред малцината български художници, които предвещават големите промени в изкуството ни след 1989 г. и продължават да са изненадващи и новаторски настроени и днес, научи ДУМА от Маргарита Андреевска, пиар.
  Активният му творчески път започва в началото на 80-те г. Появява се със серия...


Всички права запазени "ДУМА"