Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

01 Септември 2015 | Вторник
 
вход регистрирай се

Палитра

Снежни пейзажи на Атанас Маринчешки

Надежда Ушева

22. Декември 2012 , брой: 297   989   0С изложба на художника Атанас Маринчешки ще посрещне Коледните и Новогодишни празници галерия "Жорж Папазов". Експозицията е реверанс на галерията и автора към почитателите и ценителите на изящното изкуство.
Картините са изработвани две години специално за изложбата в галерия "Жорж Папазов", която ще се открие на 18 декември от 18 ч. в новия салон на бул. "Шести септември" 152, Легис център.
Платната - природни картини от Венеция, Средиземноморието, снежни пейзажи и архитектурни портрети на къщи, са в познатия за автора хиперреалистичен стил, който следва примера на най-добрите европейски и американски образци. Изработени са в пестелив колорит с майсторска прецизност и любов към детайла.
Атанас Маринчешки е роден на 3 април 1965 г. в село Костиево, Пловдивско. Работи в областта на маслената живопис. От 1984 г. до днес Маринчешки има повече от десет самостоятелни изложби в престижни галерии в страната. Негови творби са притежание на колекционери от България, Германия, Франция, Италия, Белгия, Холандия, Израел, Гърция, Турция и др. Живее и работи в родното си Костиево. Изложбата ще продължи до 10 януари 2013 г.

 

 

Най-четени материали

Най-коментирани материали

 

Палитра

 • Сред кулминациите на събитието е откриването на новата изложба на Димитър Войнов-син
  29. Август 2015 199
  50
  0

  Пловдивската галерия "Възраждане" ще отпразнува своята 20-а годишнина на 1 септември от 18 ч. за радост на своите приятели и почитатели на изкуството. Поредица от събития бележат юбилея на галерията. Ще бъде връчена наградата "Арт медия" на журналисти, които отразяват културната политика на града, както и  "Сребърно Възраждане" на двама художници, заслужили го с майсторството и духовното си отношение към арт салона. Сребърната статуетка е изработена от Георги Чапкънов.
  Ще дадем награда и на фен номер 1 на галерията. Ще разиграем за всички гости на празника ни томбола с много награди, като най-голямата ще бъде картина от наш художник. Ще бъде представен новият луксозен двуезичен албум "20 години галерия "Възраждане", който включва...

Апис