Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

26 Юни 2016 | Неделя
 
вход регистрирай се

Палитра

Снежни пейзажи на Атанас Маринчешки

Надежда Ушева

22. Декември 2012 , брой: 297   1108   0С изложба на художника Атанас Маринчешки ще посрещне Коледните и Новогодишни празници галерия "Жорж Папазов". Експозицията е реверанс на галерията и автора към почитателите и ценителите на изящното изкуство.
Картините са изработвани две години специално за изложбата в галерия "Жорж Папазов", която ще се открие на 18 декември от 18 ч. в новия салон на бул. "Шести септември" 152, Легис център.
Платната - природни картини от Венеция, Средиземноморието, снежни пейзажи и архитектурни портрети на къщи, са в познатия за автора хиперреалистичен стил, който следва примера на най-добрите европейски и американски образци. Изработени са в пестелив колорит с майсторска прецизност и любов към детайла.
Атанас Маринчешки е роден на 3 април 1965 г. в село Костиево, Пловдивско. Работи в областта на маслената живопис. От 1984 г. до днес Маринчешки има повече от десет самостоятелни изложби в престижни галерии в страната. Негови творби са притежание на колекционери от България, Германия, Франция, Италия, Белгия, Холандия, Израел, Гърция, Турция и др. Живее и работи в родното си Костиево. Изложбата ще продължи до 10 януари 2013 г.

 

 

Палитра

 • Изложбата може да се види в галерия "Стойчев"
  25. Юни 2016 142
  61
  0

  Изложба на Михаил Лалов показва галерия "Стойчев" в Ямбол (ул. "Г. С. Раковски" 5), в дните от 23 юни до 13 юли. Сътвореното от художника е израз на превъплъщението на духа, то е ос в неговото мислене. Чрез картините си той ни говори с езика на съвършенството, посочват от галерията.
  Изложбата откри известният български адвокат Хари Хараламбиев, приятел на автора и голям ценител на изкуството.
  "Ако не се влюбвам, не мога да правя такива картини - всеки час и всеки миг. Не знам мъж, за когото хубавата жена да не е тръпка", споделя  Михаил Лалов.
  "Интимното между мъжа и жената в моите картини е най-осезателно - любов, продължение на рода, плодородие и хубост. Темата се прокрадва във всичките ми творби," допълва художникът....


Всички права запазени "ДУМА"