Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

31 Октомври 2014 | Петък
 
вход регистрирай се

Палитра
Снежни пейзажи на Атанас Маринчешки

Надежда Ушева

22. Декември 2012 , брой: 297   735   0

С изложба на художника Атанас Маринчешки ще посрещне Коледните и Новогодишни празници галерия "Жорж Папазов". Експозицията е реверанс на галерията и автора към почитателите и ценителите на изящното изкуство.
Картините са изработвани две години специално за изложбата в галерия "Жорж Папазов", която ще се открие на 18 декември от 18 ч. в новия салон на бул. "Шести септември" 152, Легис център.
Платната - природни картини от Венеция, Средиземноморието, снежни пейзажи и архитектурни портрети на къщи, са в познатия за автора хиперреалистичен стил, който следва примера на най-добрите европейски и американски образци. Изработени са в пестелив колорит с майсторска прецизност и любов към детайла.
Атанас Маринчешки е роден на 3 април 1965 г. в село Костиево, Пловдивско. Работи в областта на маслената живопис. От 1984 г. до днес Маринчешки има повече от десет самостоятелни изложби в престижни галерии в страната. Негови творби са притежание на колекционери от България, Германия, Франция, Италия, Белгия, Холандия, Израел, Гърция, Турция и др. Живее и работи в родното си Костиево. Изложбата ще продължи до 10 януари 2013 г.

 

 

Най-четени материали

Най-коментирани материали

 

Палитра

 • Творби на Марко Бехар и Йордан Гаврилов показва СБХ
  25. Октомври 2014 247
  38
  0

  Юбилейна изложба представя пред софийската публика творчеството на двама приятели и състуденти от Художествената академия "Иля Репин" в Ленинград (сега Санкт Петербург) - Марко Бехар (1914-1973) - график, карикатурист, живописец, и скулптора Йордан Гаврилов, който тази година навърши 85 г.
  Това е третата ретроспективна изложба на Марко Бехар, в която са представени всички творчески периоди на художника - великолепните рисунки от най-ранния му период (1934-1940); експресивните сатирични гротески и политически рисунки от времето на драматичните събития, породени от Закона за защита на нацията и Закона за защита на държавата (1940-1944); еврейските трудови лагери и смешно-страшните рисунки от живия живот на хората, принудително...

Апис