Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Декември 2014 | Вторник
 
вход регистрирай се

Палитра
Снежни пейзажи на Атанас Маринчешки

Надежда Ушева

22. Декември 2012 , брой: 297   788   0

С изложба на художника Атанас Маринчешки ще посрещне Коледните и Новогодишни празници галерия "Жорж Папазов". Експозицията е реверанс на галерията и автора към почитателите и ценителите на изящното изкуство.
Картините са изработвани две години специално за изложбата в галерия "Жорж Папазов", която ще се открие на 18 декември от 18 ч. в новия салон на бул. "Шести септември" 152, Легис център.
Платната - природни картини от Венеция, Средиземноморието, снежни пейзажи и архитектурни портрети на къщи, са в познатия за автора хиперреалистичен стил, който следва примера на най-добрите европейски и американски образци. Изработени са в пестелив колорит с майсторска прецизност и любов към детайла.
Атанас Маринчешки е роден на 3 април 1965 г. в село Костиево, Пловдивско. Работи в областта на маслената живопис. От 1984 г. до днес Маринчешки има повече от десет самостоятелни изложби в престижни галерии в страната. Негови творби са притежание на колекционери от България, Германия, Франция, Италия, Белгия, Холандия, Израел, Гърция, Турция и др. Живее и работи в родното си Костиево. Изложбата ще продължи до 10 януари 2013 г.

 

 

Най-четени материали

Най-коментирани материали

 

Палитра

  • Галерия "Лоранъ" предлага достъпни творби на известни наши художници
    20. Декември 2014 295
    37
    0

    Голяма коледна разпродажба "Картини за всеки дом - цени от 99 до 999 лв." предлага столичната галерия "Лоранъ". Стените на арт салона буквално са тапицирани с над 100 оригинални творби на известни български художници. Идеята на експозицията е да задоволи всеки вкус, като представи богато разнообразие от рисунки, графики и живопис на достъпни цени. Сред най-атрактивните предложения са маслените творби на Кирил Матеев ("Пейзаж от Рила", 699 лв.), Йордан Попов ("Есен", 999 лв.), Зина Юрданова ("Къщи сред дръвчетата", 999 лв.), Иван Тричков ("Стара къща в Боженица", 999 лв.), Борис Данков ("Планинска река", 499 лв.), Васил Иванов ("Плаж", 999 лв.). Чудесен избор за подарък...

Апис