Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

30 Юли 2014 | Сряда
 
вход регистрирай се

Палитра
Снежни пейзажи на Атанас Маринчешки

Надежда Ушева

22. Декември 2012 , брой: 297   691   0

С изложба на художника Атанас Маринчешки ще посрещне Коледните и Новогодишни празници галерия "Жорж Папазов". Експозицията е реверанс на галерията и автора към почитателите и ценителите на изящното изкуство.
Картините са изработвани две години специално за изложбата в галерия "Жорж Папазов", която ще се открие на 18 декември от 18 ч. в новия салон на бул. "Шести септември" 152, Легис център.
Платната - природни картини от Венеция, Средиземноморието, снежни пейзажи и архитектурни портрети на къщи, са в познатия за автора хиперреалистичен стил, който следва примера на най-добрите европейски и американски образци. Изработени са в пестелив колорит с майсторска прецизност и любов към детайла.
Атанас Маринчешки е роден на 3 април 1965 г. в село Костиево, Пловдивско. Работи в областта на маслената живопис. От 1984 г. до днес Маринчешки има повече от десет самостоятелни изложби в престижни галерии в страната. Негови творби са притежание на колекционери от България, Германия, Франция, Италия, Белгия, Холандия, Израел, Гърция, Турция и др. Живее и работи в родното си Костиево. Изложбата ще продължи до 10 януари 2013 г.

 

 

Най-четени материали

Най-коментирани материали

 

Палитра

 • Автори от различни поколения показват последните си търсения в областта на триизмерното изкуство
  26. Юли 2014 170
  34
  0

  Националната изложба "Скулптура 2014" е традиционна годишна изложба на секция "Скулптура" към Съюза на българските художници. В нея авторите показват последните си търсения в областта на триизмерното изкуство. Творбите, които участват в изложбата, са определени от жури. Почитателите ще видят работи на Петко Недялков, Юли Дерменджиев, Христо Антонов, Христина Дренска, Стефан Иванов, Петя Попова, Рашо Митев, Златан Стоилов, Малин Малинов, Атанас Пеев, Красимир Методиев, Цено Ценов, Григор Мицев и др.
  Целта е проявата да обхване съвременните автори от различни поколения, които да представят разнопосочните тенденции в развитието на съвременната българска скулптура. Изложбата се превръща в събитие, защото представлява пъстър калейдоскоп, в който са събрани творби с...

Апис