Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Април 2015 | Събота
 
вход регистрирай се

Палитра

Снежни пейзажи на Атанас Маринчешки

Надежда Ушева

22. Декември 2012 , брой: 297   894   0С изложба на художника Атанас Маринчешки ще посрещне Коледните и Новогодишни празници галерия "Жорж Папазов". Експозицията е реверанс на галерията и автора към почитателите и ценителите на изящното изкуство.
Картините са изработвани две години специално за изложбата в галерия "Жорж Папазов", която ще се открие на 18 декември от 18 ч. в новия салон на бул. "Шести септември" 152, Легис център.
Платната - природни картини от Венеция, Средиземноморието, снежни пейзажи и архитектурни портрети на къщи, са в познатия за автора хиперреалистичен стил, който следва примера на най-добрите европейски и американски образци. Изработени са в пестелив колорит с майсторска прецизност и любов към детайла.
Атанас Маринчешки е роден на 3 април 1965 г. в село Костиево, Пловдивско. Работи в областта на маслената живопис. От 1984 г. до днес Маринчешки има повече от десет самостоятелни изложби в престижни галерии в страната. Негови творби са притежание на колекционери от България, Германия, Франция, Италия, Белгия, Холандия, Израел, Гърция, Турция и др. Живее и работи в родното си Костиево. Изложбата ще продължи до 10 януари 2013 г.

 

 

Най-четени материали

Най-коментирани материали

 

Палитра

 • Изложба на Представителството на СБХ в югозападния град на "Шипка" 6
  25. Април 2015 92
  17
  0

  Кюстендилските художници гостуват с изложба в София. Техните творби може да се разгледат до 14 май в галерията на Съюза на българските художници на "Шипка" 6, етаж III.
  Произведенията, които са изложени пред публиката в столицата, са представителна извадка от "Коледна изложба 2014" и "Кюстендилска пролет 2015" на Художествената галерия "Владимир Димитров-Майстора" в Кюстендил. В експозицията се включват автори, които са родени, работили или още живеят и работят в града, както и такива, които са родени другаде, но животът им е трайно обвързан с това място и околностите.
  Тези традиционни общи изложби си поставят за цел да поддържат живи ценностите и да доразвиват прогресивните традиции в...

Апис