Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Май 2015 | Петък
 
вход регистрирай се

Палитра

Снежни пейзажи на Атанас Маринчешки

Надежда Ушева

22. Декември 2012 , брой: 297   915   0С изложба на художника Атанас Маринчешки ще посрещне Коледните и Новогодишни празници галерия "Жорж Папазов". Експозицията е реверанс на галерията и автора към почитателите и ценителите на изящното изкуство.
Картините са изработвани две години специално за изложбата в галерия "Жорж Папазов", която ще се открие на 18 декември от 18 ч. в новия салон на бул. "Шести септември" 152, Легис център.
Платната - природни картини от Венеция, Средиземноморието, снежни пейзажи и архитектурни портрети на къщи, са в познатия за автора хиперреалистичен стил, който следва примера на най-добрите европейски и американски образци. Изработени са в пестелив колорит с майсторска прецизност и любов към детайла.
Атанас Маринчешки е роден на 3 април 1965 г. в село Костиево, Пловдивско. Работи в областта на маслената живопис. От 1984 г. до днес Маринчешки има повече от десет самостоятелни изложби в престижни галерии в страната. Негови творби са притежание на колекционери от България, Германия, Франция, Италия, Белгия, Холандия, Израел, Гърция, Турция и др. Живее и работи в родното си Костиево. Изложбата ще продължи до 10 януари 2013 г.

 

 

Най-четени материали

Най-коментирани материали

 

Палитра

 • 24 произведения, които са противопоставени едно на друго, както денят и нощта, показва авторът
  16. Май 2015 109
  49
  0

  Изложба на художника Дончо Дончев показва  галерия "България" при Софийската филхармония. Творбите са озаглавени "Метаморфози" и може да се видят в мраморното и партерното фоайе. На откриването имаше жива музика, по която авторът рисува. Посетителите можеха да видят на екран какво твори той.
  Експозицията включва 24 произведения, които са противопоставени едно на друго, както са денят и нощта. Митологичните трансформации идват от залеза на древността, достигат изгрева на нашия свят, за да се завърнат обратно в началото. В центъра е разположена отделна събирателна картина, която затваря в кръг пространство, водещо към светлината. Този кръг завършва безкрайността. Темите и героите са изцяло вдъхновени от мъдростта...

Апис