Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

04 Юли 2015 | Събота
 
вход регистрирай се

Палитра

Снежни пейзажи на Атанас Маринчешки

Надежда Ушева

22. Декември 2012 , брой: 297   953   0С изложба на художника Атанас Маринчешки ще посрещне Коледните и Новогодишни празници галерия "Жорж Папазов". Експозицията е реверанс на галерията и автора към почитателите и ценителите на изящното изкуство.
Картините са изработвани две години специално за изложбата в галерия "Жорж Папазов", която ще се открие на 18 декември от 18 ч. в новия салон на бул. "Шести септември" 152, Легис център.
Платната - природни картини от Венеция, Средиземноморието, снежни пейзажи и архитектурни портрети на къщи, са в познатия за автора хиперреалистичен стил, който следва примера на най-добрите европейски и американски образци. Изработени са в пестелив колорит с майсторска прецизност и любов към детайла.
Атанас Маринчешки е роден на 3 април 1965 г. в село Костиево, Пловдивско. Работи в областта на маслената живопис. От 1984 г. до днес Маринчешки има повече от десет самостоятелни изложби в престижни галерии в страната. Негови творби са притежание на колекционери от България, Германия, Франция, Италия, Белгия, Холандия, Израел, Гърция, Турция и др. Живее и работи в родното си Костиево. Изложбата ще продължи до 10 януари 2013 г.

 

 

Най-четени материали

Най-коментирани материали

 

Палитра

 • Галерия "Лоранъ" представя колекция от произведения на известния български автор
  4. Юли 2015 151
  15
  0

  Столичната галерия "Лоранъ" представя колекция от произведения на едно от емблематичните имена за българската графична школа - Симеон Венов (1933-1999). Творбите в експозицията, създадени през 70-те, 80-те и 90-те г. на миналия век, са подбрани така, че да покажат различните смислови акценти, търсени от Венов в неговите представителни графични цикли "Хора", "Време", "Въздух", "Взрив".
  Черно-бялото изкуство на Венов се отличава с изтънчената си естетика, с емоционална чистота и сила на посланията, които отправя към публиката. Дори в цветните графични листове рисунъкът е присъщо аскетичен, а колористичните решения не са самоцелни - те обогатяват израза по специфичен начин, без да...

Апис