Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Септември 2014 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Палитра
Снежни пейзажи на Атанас Маринчешки

Надежда Ушева

22. Декември 2012 , брой: 297   719   0

С изложба на художника Атанас Маринчешки ще посрещне Коледните и Новогодишни празници галерия "Жорж Папазов". Експозицията е реверанс на галерията и автора към почитателите и ценителите на изящното изкуство.
Картините са изработвани две години специално за изложбата в галерия "Жорж Папазов", която ще се открие на 18 декември от 18 ч. в новия салон на бул. "Шести септември" 152, Легис център.
Платната - природни картини от Венеция, Средиземноморието, снежни пейзажи и архитектурни портрети на къщи, са в познатия за автора хиперреалистичен стил, който следва примера на най-добрите европейски и американски образци. Изработени са в пестелив колорит с майсторска прецизност и любов към детайла.
Атанас Маринчешки е роден на 3 април 1965 г. в село Костиево, Пловдивско. Работи в областта на маслената живопис. От 1984 г. до днес Маринчешки има повече от десет самостоятелни изложби в престижни галерии в страната. Негови творби са притежание на колекционери от България, Германия, Франция, Италия, Белгия, Холандия, Израел, Гърция, Турция и др. Живее и работи в родното си Костиево. Изложбата ще продължи до 10 януари 2013 г.

 

 

Най-четени материали

Най-коментирани материали

 

Палитра

 • Ретроспективна изложба на известния художник показва галерия "Икар"
  20. Септември 2014 218
  28
  0

  40-50 подбрани пейзажа на Петър Ръсовски, голяма част от които не са показвани, излага до 14 октомври столичната галерия "Икар" на ул. "Бачо Киро" 26-30, бизнес център "Платинум".
  Пейзажите са от страната и чужбина, рисувани с маслени бои, в различни формати и стилове, научи ДУМА от Мила Ръсовска.   
   Независимо с какъв материал рисувам - креда, маслени пастели или маслени бои, винаги съм се стремял да покажа колко красива е страната ни. За мен родната природа беше и е източник не само на сюжети, но и на вдъхновение. Изцяло се оставям на чувства и настроения, когато ме грабне някой нов сюжет. Дълбоко съм убеден, че за да развълнуваш другите, трябва сам да се вълнуваш, когато твориш...

Апис