Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Октомври 2014 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Палитра
Снежни пейзажи на Атанас Маринчешки

Надежда Ушева

22. Декември 2012 , брой: 297   728   0

С изложба на художника Атанас Маринчешки ще посрещне Коледните и Новогодишни празници галерия "Жорж Папазов". Експозицията е реверанс на галерията и автора към почитателите и ценителите на изящното изкуство.
Картините са изработвани две години специално за изложбата в галерия "Жорж Папазов", която ще се открие на 18 декември от 18 ч. в новия салон на бул. "Шести септември" 152, Легис център.
Платната - природни картини от Венеция, Средиземноморието, снежни пейзажи и архитектурни портрети на къщи, са в познатия за автора хиперреалистичен стил, който следва примера на най-добрите европейски и американски образци. Изработени са в пестелив колорит с майсторска прецизност и любов към детайла.
Атанас Маринчешки е роден на 3 април 1965 г. в село Костиево, Пловдивско. Работи в областта на маслената живопис. От 1984 г. до днес Маринчешки има повече от десет самостоятелни изложби в престижни галерии в страната. Негови творби са притежание на колекционери от България, Германия, Франция, Италия, Белгия, Холандия, Израел, Гърция, Турция и др. Живее и работи в родното си Костиево. Изложбата ще продължи до 10 януари 2013 г.

 

 

Най-четени материали

Най-коментирани материали

 

Палитра

 • Известният скулптор подреди творби в "Нюанс"
  18. Октомври 2014 241
  36
  0

  Интимност, въплътена в изкуство, така най-кратко можем да опишем изложбата на Валентин Старчев в софийската галерия "Нюанс" на ул. "Денкоглу" 42. И макар че, когато става въпрос за изложба на вече утвърден автор като професор Старчев предварителните очаквания са неизбежни, тази експозиция е обединена и малко по-различна от другите, отбелязват от галерията.
  Изложбата, която продължава до 2 ноември, е насочена към вътрешния, скрития свят на художника. Тя не е ретроспективна и няма конкретно заглавие, а е естествено продължение на творческите търсения на автора, на неговите усещания, позиции и преживявания, пречупени през оригиналния пластичен възглед върху интимния свят на жената.
  Публиката ще види малка пластика в бронз, подкрепена със свободни, спонтанни...

Апис