Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Октомври 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

На първа страница

ЦСКА и Стойчо се разделиха

"Червените" преговарят с двама треньори

Мариан Владимиров

5. Януари 2013 , брой: 3   399   0
Снимка
Журналисти и фенове чакат пред стадион "Българска армия" да разберат резултатите от закритата сбирка, на която Стойчо Младенов бе освободен като старши треньор на ЦСКА
Снимка Благовеста Цветкова

Стойчо Младенов няма да води ЦСКА през пролетния полусезон. "Ще ви кажа нещо, което не е новина за вас, разделям се с ЦСКА и това е. Повече не мога да коментирам", заяви старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов след срещата с ръководството на клуба, на която присъстваха директорите Венци Живков и Георги Илиев-Майкъла.
"Питайте ръководството. Оттук нататък всички въпроси са към тях, докато разтрогнем договора. За причините питайте ръководството. Няма начин да се разберем, тяхното желание е да напусна, аз съм освободен от клуба", каза Младенов.
"Тази новина вие я знаете още отпреди мача с Локомотив София. Трябва да се свършат юридически неща и дотогава не мога да говоря. Когато приключи всичко, ще ви отделя внимание и ще отговоря на въпросите. Собствениците ги няма. Надявам се скоро да се видя и с тях", заяви още вече бившият треньор на ЦСКА. Преди срещата с изпълнителните директори специалистът от село Плоски заяви лаконично: "Очаквайте усмивки на излизане". С него си тръгват помощникът му Анатоли Нанков и скаутът професор Бисер Цолов. Засега кондиционният треньор Роко Перота остава в клуба.
Сашо Борисов ще води първата тренировка на ЦСКА за годината, съобщи изпълнителният директор на "червените" Венцислав Живков. Тя ще се проведе според предварителната програма на 7 януари от 10.00 ч, а не както беше променена за 9 януари.
На 8 януари трябва да бъде представен новият старши треньор, а ден по-късно отборът лети за подготвителен лагер в Алания, Турция.
"До вторник, 8 януари, ще има яснота кой ще бъде новият старши треньор на ЦСКА", заяви изпълнителният директор на клуба Венцислав Живков. "Ръководството на ЦСКА и в момента преговаря с 2 треньорски екипа, един от които ще наследи Стойчо Младенов и неговия щаб. Единият е българин, а другият чужденец. Не искам да споменавам имена, но до вторник ще бъде ясно кой ще бъде старши треньор на ЦСКА. На 8 януари ще има пресконференция, на която ще представим новия треньор. Предложихме на Стойчо да се разделим по взаимно съгласие и очакваме неговия отговор. Уволнението му е по заповед на собствениците на клуба. Те не са доволни от представянето на ЦСКА. Не приляга на името на клуба да отпада от Мура и да бъде на четвърто място в класирането. Имаме високи цели и се надявам да ги изпълним с новия треньор", коментира Венцислав Живков.
Според близки до клуба основен фаворит за заместник на Младенов е сърбинът Миодраг Йешич, а резервният вариант е Милен Радуканов.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"