19 Април 2024петък00:15 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Правят ви на Буда(ли)

/ брой: 29

автор:Георги Георгиев

visibility 1547

Не, не съм Буда. Не, не съм подписвал нищо. Това е работа на враговете ми, и изобщо какво лошо има в това да се помага на МВР. Така министър-председателят на България Бойко Борисов в общи линии отговори на появилия се в сайта за разследваща журналистика "Биволъ" документ, който показва, че Борисов е бил обект на интерес от тогавашната Централна служба за борба с организираната престъпност (ЦСБОП) и нейни служители са предлагали той да бъде заведен на отчет като информатор на службата.
Веднага започнаха разговори дали Борисов е приел, отказал ли е, хубаво ли е това или е лошо и т.н. Най-важното в този документ, ако той е автентичен, е обаче не дали Бойко Борисов е приел, не дали е бил информатор на ЦСБОП и дори не дали е имал псевдоним "Буда". Важна е мотивировката на служителя за неговото привличане като информатор, а тя гласи: "...работи в среди и контактува с лица, представляващи оперативен интерес". Разшифровано това означава, че Бойко Борисов към онази дата е контактувал с организираната престъпност, т.е. с мафията, срещу която се бори ЦСБОП.
Не се оставяйте да ви правят на будали с това дали наистина е имало агент "Буда", или е нямало. Питайте и искайте да научите какви да били връзките на Борисов с организираната престъпност, от какво естество, какво е знаел, прекрачвал ли ръба на закона, мафиот ли е бил или само е познавал мафиоти. Всичко друго извън отговорите на тези въпроси е ала-бала, насочено към отвличането на вниманието ви от главния въпрос - човекът, който управлява сега България, от организираната престъпност ли идва или не. Пример за такова алабалисване е вчерашното изявление на министър Цветан Цветанов: "Няма нищо, което да е притеснително в това, което излиза, а просто това е начин за сценариите, които се реализират от определени сили в държавата".
Така е, и сценарий има, и определени сили има, обаче си е притеснително Цветанов. Вас като шеф на МВР не ви ли притесняват миналите контакти на премиера с мафията?

 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ