29 Март 2024петък13:12 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Челен опит

Страсти и висок градус на ловно тържество

Неповторим празник на габровските авджии

/ брой: 51

автор:Любо Николов

visibility 2603

Най-голямите ловни купони стават в Габрово. Всяка година габровските ловци и риболовци, заедно със съпругите си, се събират първата седмица на август в навечерието на откриването на лова и последната седмица на февруари за закриването му. И така 23 години. На 22 февруари отново се получи неповторим празник. За пореден път вечеринката бе тържество на спортния  дух и сладката раздумка с другарите. Чувстваше се приятелството покрай общите маси, отрупани с деликатеси и изтънчени питиета собствено производство.
Ловците и риболовците преоткриваха своето хоби, подхранваха самочувствието си с откровения и всякакви краски от емоционалните излети.
Вечеринката бе съвкупност на ловно-рибарски страсти и почит към природата, която дарява с преживявания.
Имаше изненади и висок градус, предизвикани от хубава музика и неудържими ритми, от които салонът отесня. Закачки и шеги в духа на габровския хумор и пестеливост, съпровождаха конкурсите и наградите.
Витаеше усещането, че всички те заедно са участници в едно минало, родено от очакването за големи слуки. Така, както всеки ловец излиза на лов сутринта, надявайки се, че този ден ще срещне героя в себе си. Затова пожеланието "Наслука!" бе в основата на всяка наздравица тази нощ.
За успешния ловен сезон 2012/2013 пръв вдигна чаша председателят на габровското ловно-рибарско сдружение "Чардафон"- д-р Николай Пенчоков. Той благодари на ловните си събратя, затова, че са "добри и грижовни стопани на дивечовото богатство в региона, благодарение на което всяка година се отдаваме на незабравимо преживяване с много емоции".
С "Наслука!" поздрави и главният секретар на СЛРБ Григор Гогов. Ловците и риболовците разтърсиха ресторанта с дълго право хоро. Момичета и момчета изпълниха пространството с красотата на българските народни танци.
Местният, но спечелил световна слава Дани-Меджик, преди да накара присъстващите да притаят дъх пред неговите магии-номера, пусна асистентките си да развеят феерично пухчета, за да усмирят приповдигнатата глъчка.
Водещата Светлана Кацарска в тандем с диджея Георги Герджиков и съпругата му редяха програмата без милост и не дадоха на присъстващите да си поемат дъх. Ловците пък бранеха дансинга като поверена пусия и за миг не го оставиха свободен. Влагаха неподражаемост в състезателните игри - печелеха и губеха през смях. 
Редом до гостите на празника бяха и спонсорите. Благодарение на тях участниците в томболата спечелиха полезни вещи и аксесоари за лова и риболова - ловни ботуши, обувки, елеци, шуби, чанти, раници, заслони, рибарски столчета, калъфи за пушка, шапки, торта с тематична ловно-рибарска украса, и какво ли още не. Традиционната награда - диво прасе, спечели Димитър Станчев - председател на дружинка "Яворец".
Най-големият късметлия на Вечеринка`2013 беше Красимир Попов - билетче от един лев, му донесе ловен полуавтомат.

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 180

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 169

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 168

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 161

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 175

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 145

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ