29 Март 2024петък14:36 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Студентите на Стоичков - инженерен проект на задкулисието

Активността на НПСС е отражение на принципа "пито-платено" в политиката

/ брой: 74

автор:Светла Василева

visibility 111

Председателят на Националното представителство на студентските съвети (НПСС) Ангел Георгиев учи в Стопанската академия в Свищов вече около 15 г. Той единствен подкрепи ексминистър Сергей Игнатов за далаверите в научния фонд на МОМН, а сега се опита да обсеби уличните протести на Орлов мост, навлече Христо Стоичков за тяхно лице и предизвика отпора на студентските организации. Младежът е приближен до скандалния ректор плагиат Величко Адамов, има една и съща дисертационна тема с Красьо Черничкия, прекъснал е обучението си "поради слаб успех", а семейството му е замесено в "блажни" договори с доставка на горива за вуза. Това стана ясно вчера от пресконференция на адвокат Калин Костов от Свищов, който е преподавал във вуза. 
Стоичков ги легитимира, гледайки ги в очите, аз ще ги делегитимирам, гледайки в техните биографии, заяви Костов. В последната справка, която той разпечатал вчера от интернет досието на Георгиев, пишело, че студентът е прекъснал поради слаб успех. През 2002 г. Георгиев получил бакалавърска степен по стопанско управление. През 2006 г. - първа магистратура "Бизнес администрация", 2007 г. - втора магистратура "Финансов мениджмънт", а на 5 март 2008 г. - вече пише докторска тема "Оценяване портфейлното представяне на инвестиционните фондове". Третата си магистратура Ангел Георгиев е записал в редовна форма (!) 2011 г. не повече от седмица преди избора му за председател на НПСС. Така удължава студентските си права с магистратура след докторат. На докторантския си изпит той се явил с близкия си приятел, съдебния лобист Красьо Черничкия. Според икономисти от вуза и двамата пишат една и съща тема, но с различни ръководители. Ръководител на Ангел е доц. Румяна Найденова, съпруга на Васил Найденов, който също работи в СА и е отговарял за контрола върху ремонта на общежитията, осъществяван от фирмите на Черничкия.
Обществена поръчка през 2008/2009 г. за доставка на гориво на академията за близо 1 млн. лв., съвсем случайно без търг и конкурс, е спечелена от фирма "КА Груп"-Плевен, където  бащата на Ангел Георгиев е прокурист на дъщерното дружество.
Според адвокат Костов Георгиев е финансиран и пратен в политическия живот от определени къргове, това сочи и мащабът на акциите - в арена "Армеец" например. Подкрепяща декларация от НПСС, четена от Сергей Игнатов в НС на 5 декември 2012 г., беше единственият отговор на питане на опозицията за далаверите в научния фонд. Същия ден в НС се гласуват допълнителни 600 хил. лв. за 4 вуза, като 500 000 са за Стопанската академия. Дадени са по предложение на депутата Емил Димитров, който е и член на настоятелството на вуза. Което си е чист конфликт на интереси. В момента, в който действащ депутат увеличава субсидията на университет, в който е член на настоятелството - това не може да не предизвика реакция от Брюксел, каза адвокат Костов. Когато пък се види кой е ректорът и се видят финансовите нарушения във вуза, ще стане ясно, че тоя ректор има нужда от политическа протекция във всеки следващ парламент, смята той. Костов напомни и инфарктния избор на Величко Адамов за ректор през 2007 г. - с 59 срещу 58 гласа. Студентският глас на Ангел направи Величко Адамов ректор, заяви юристът.
 

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 202

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 195

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 205

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 165

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ