29 Март 2024петък17:04 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

5 или 15...

/ брой: 89

автор:Лозан Такев

visibility 1395

Жребият определи номер 5 за Коалиция за България и номер 15 за ПП "ГЕРБ" в състезанието на 12 май т.г. Битката е съдбовна за България. Дали ще управлява отново Бойко Борисов с вицепремиер и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, или ще дойде примерно Пламен Орешарски и едно ново програмно правителство, предложено от бъдеща коалиция... Втората идея на левицата е ново свидетелство, че БСП не иска власт в името на самата власт, а идва да спре упадъка, плячкосването, идва в името на професионализма и отговорите на въпросите, които улицата продължава да задава и да чака решение...
И отново става дума за икономически растеж, за почтеност в политиката и управлението на страната, за социални грижи, за стабилност. Става дума за повече усмивки по лицата на хората, повече надежди в очите им. Повечето думи съм взел назаем от националното откриване на кампанията за парламентарните избори на Коалиция за България, станало в Южния парк в столицата на 13 април в събота.
Логото е чудесно. Да върнем България на хората. Да върнем хората си в България. Почти милион са вече извън пределите на страната. И почти милион вероятно - чух го от специалист - са безработни у нас. Дали няма да станат два милиона безработни, ако се върнат имигрантите! В това отношение от ГЕРБ са рекордьори. Под тяхно управление безработните стигнаха над 400 хиляди.
 Песента "Кой сега е номер едно?" има нов аранжимент. Петицата е много по-близо от 15 до номер едно. Избирателят решава на 12 май. Защо например на 12 май да няма примерно най-малко 12 народни представители от Коалиция за България от София в бъдещия парламент... Друг беше подсказал още по-добра перспектива. Петицата е номерът в интегралната бюлетина. А пет на трета степен е чудесен отговор за 42-ро обикновено народно събрание!
 Чудесна е и инициативата за чистотата... Да изчистим България за един ден - 20 април! Но още по-добре да изчистим истински България за един ден. На 12 май. Това може да стане, ако повече ръце сложат синьото кръстче в интегралната бюлетина на номер 5 и Коалиция за България.
 Ако ви звучи като лозанка, прибавям: "Купуването и продаването на лозанки не е престъпление, а перспектива".
 

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 202

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 195

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 205

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 165

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ