19 Април 2024петък17:59 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Моята първа пушка

/ брой: 103

автор:Кристиела Симеонова

visibility 1287

Усмихнати и щастливи дечица с пушка в ръка - чрез такива снимки американската компания "Крикет" рекламира своята дейност, която се изразява в продажбата на оръжия за... деца. Да не си помислите, че става въпрос за автоматче-играчка. Не, тези "играчки" могат да убиват. Миналата седмица 5-годишно американче застреля 2-годишната си сестричка с личната си 5,6-милиметрова пушка. Шокиращо, но факт. Производителите от "Крикет" имат свята цел - внушават на младите сигурността, която дава... оръжието - така е обявено на сайта им. Интересно тогава защо от миналата сряда, когато стана нещастният инцидент, няма достъп до сайта, който е залят от коментари на доволни родители, "подарили" на децата си пушка.
Ясно е, че става въпрос за нещастен случай, както го определиха и следователите. Но какво прави оръжие в ръцете на невръстно дете? Вместо да държи в тях първата си книжка или първата си кукла. В САЩ обаче - страната на неограничените възможности и свободи, явно и децата трябва да се възползват от правото си на лично оръжие, отредено им от конституцията и от могъщото оръжейно лоби в Америка.
Докога обаче "святото" право ще се използва за бизнес, и то с деца? При това доходоносен и развиващ се бизнес, като имаме предвид, че производството на "Крикет" се е увеличило неимоверно от 1996 г. насам - от 4000 пушки годишно на 60 000. Едва ли неспиращият дебат за огнестрелните оръжия в САЩ ще има край, защото винаги ще има засегнати интереси, които ще блокират пътя на ограниченията. Както стана и миналия месец, когато Сенатът отхвърли законопроекта за затягане на правилата за притежание на оръжие.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 380

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 305

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 298

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 238

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 304

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 274

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 296

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ