Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Октомври 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

Позиция

Денят на размисъл

Лозан Такев

10. Май 2013 , брой: 106   669   0Вероятно за първи път ни се пада Светла събота за ден за размисъл... И дали ще го използваме по предназначение, ще стане ясно още на 13 май. А не е ли по-добре да "размисляваме" за равноапостолите св. св. Кирил и Методий... Май не отдаваме значимото на солунските братя. Днес все някои други братя ги изместват. Я братя Галеви, я Батко и Братко, я Маргините, я братя Илиеви, Драшкови, я братята Цецо и Бойко, които не са много по-различни от Галевите... Подслушвания, апартаменти, броим гласове предварително като в народната приказка за нероден Петко.
Не чувате ли всяка сутрин как политици се упражняват какво ще стане, ако..., как ще изглежда правителство, коалиция, ако... Как ще скочи минималната заплата десет пъти, как ще  изгоним монополите, как бедността ще се срине пред нормалността, как с три стъпки ще смачкаме безработицата, ако изберем 27 или 33...
Та, мислете, граждани, на 11 май в Светлата събота и в деня на светите Кирил и Методий какво ще направите на другия ден! Ден, в който ще има и паралелно преброяване от една австрийска фирма. Сиреч отново народни парици, уж от партийните субсидии, ще отидат в чужди фирми.
Дано поне паралелното преброяване на "дивите зайци" бъде полезно и сигурно, щом продаването и купуването на гласове е престъпление... Но, хайде и аз да не препрочитам приказката за нероден Петко, както всички останали медиатори, журналисти, социолози, политолози и пр. лъжесвидетели на безкрайния ни преход. Преход без край и без изход... Да доживеем до понеделник, па ще видим!

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"