20 Април 2024събота13:51 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Надеждата

/ брой: 122

автор:Кристиела Симеонова

visibility 1176

"С Орешарски се слага край на безизходицата в най-бедната държава член на ЕС." "Гласуването на правителството слага край, поне засега, на политическата и социална криза в България." С такива заглавия световните агенции предадоха новината за новото българско правителство. Освен обичайните приветствия, се прокрадна като че ли и едно отдъхване в оптимистичните международни коментари. Отдъхване, че поне политическата криза в страната ни е решена. Поне това. Защото тежката социална криза тепърва предстои да се решава.
От Франс прес много точно определиха какво го очаква новото ни правителство. "Гигантска" е задачата пред новия ни премиер - да възвърне доверието на българите в институциите, които като повечето европейци се умориха от празни обещания от страна на политиците и не вярват, че те могат да подобрят условията им за живот. В последно време все по-често говорим за евроскептицизъм, не само той набира скорост обаче, ами изобщо обезверяването на гражданите към всякакви институции. Вестник "Файненшъл таймс" също акцентира върху разочарования български електорат, подчертавайки уверено и оптимистично, че ще бъде успокоен от приоритетите в програмата на Орешарски.
Коментари, приветствия... Важното е какво ще става оттук насетне. Страшна беше безизходицата. Сега има поне надежда, че предстои началото на промяна към по-светло бъдеще. Ако и тя си отиде обаче става лошо... Безспорно има много какво да се поправя от предишното управление. Най-лесно е да се оправдаваш с грешките на другите - това изкуство го владеят някои политически фигури, самоусещащи се като съвършени.
На новото правителство му предстои страшно много работа, както оповести и Еврокомисията чрез поредните си, вече станали обичайни, препоръки към страната ни. Оценките са повече от ясни -нужно е да се изринат грешките на миналото, защото макар и с долавяната надежда за по-добри времена, все пак и хляб ни трябва и днес, а и утре...

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ