24 Април 2024сряда10:53 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Бойка Асиова представи новата книга на Владимир Каперски в Дупница

/ брой: 138

автор:Николая Иванова

visibility 2209

Ценителите на качествените книги в Дупница останаха възхитени от великолепното представяне на най-новата книга на Владимир Каперски "Синът на лудата" в галерия "Околийска къща" - Дупница. Книгата беше представена от журналистката и писателка Бойка Асиова.
Владимир Каперски е роден през 1953 г. в Благоевград. Завършил е история и филология в СУ "Св. Климент Охридски". От 1977 до 1980 г. работи като литературен сътрудник във в. "Пиринско дело". От 1980 до 1982 г. е зам.- председател на общинския съвет за култура. От 1982 до 1985 г. е зам.-кмет на община Благоевград по култура, образование и обредни дейности. От 1985 до 1990 г. е зам. главен редактор на Телевизионен център - Благоевград. Напуска ТВЦ по собствена воля, отдава се на частно предприемачество, а после и на самостоятелна творческа дейност. Пише за вестници, списания, прави десетки телевизионни предавания и документални филми за история, култура, фолклор, традиции. През 1994 г. издава първата си книга "Водолеен вихър". През 2000 г. Владимир Каперски напуска Благоевград и се заселва в близкото с. Лешко, където живее сам в лоното на Лещанската планина. Там именно довършва и втората си поредица с разкази "Страхът и ти" - "Синът на лудата", която е третата му книга. Апокрифни спомени за едно време и едни хора. Тя носи родово-биографичен характер, разказва за времето и живота на три поколения - първото на неговите дядовци, преживели катастрофалните за Македония войни, второто - на родителите му, живели в разполовеното време преди и след Втората световна война, и неговото време - на поколението, родено и живяло в годините на социализма, дочакало промените през 1989 г. и изживяващо разочарованията от несбъднатите си очаквания и мечти.

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 574

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 619

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 584

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 527

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 620

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 587

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 572

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 617

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ