26 Април 2024петък20:53 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

От редактора

Не си играйте с огъня!

/ брой: 142

автор:Борис Данков

visibility 6611

...Иде реч за злободневните гърчове и метаморфози, изцепки и инсинуации, манипулации на журналистите от така наречените електронни медии покрай драматичните събития от последните дни. Върху фона на нагнетената до нажежаване атмосфера от допуснатите политически грешки, скандали и провокации, протести, би трябвало да се очаква, че ако не самите медии, то поне  водещите журналисти ще намерят "верния тон" и ще информират обективно за събитията; по всякакъв начин ще се стремят да уталожат общественото напрежение. Уви, оказа се, че в тях сработват емоционалните рефлекси - да обслужват "силните на часа", да сервилничат пред вилните до вчера "величия", да режисират уличните протести - в услуга на ГЕРБ.
В това отношение особено "старателни" се оказаха водещите от сутрешните информационни блокове и предавания на Би Ти Ви, Нова телевизия и БНР. Как иначе може да се обяснят манипулативните коментари към излъчваните от тях новини; внушенията, че "тенденцията е протестите да продължат" (БНР- 17.06, 7.40 ч.), че "протестите изискват продължителност" (БНР- 17.06., 8.40 ч.). Или пък "допускането" на водеща от "Тази сутрин" на Би Ти Ви, че "протестите може да избухнат с... нова сила" (17.06, 8.45 ч.). През последните дни "оставката на кабинета Орешарски" като "неизбежно решение" присъства едва ли не във всяко второ "появяване в ефир" на водещи журналисти от споменатите медии. Вчера сутринта по БНР разпалена колежка настойчиво внушаваше, че в страната е настъпила "революционна ситуация". Тези примери са само "капка в морето" от информационни манипулации, които споменатите медии (и не само те) изливат върху зрителите и слушателите. В тия опасни игри им импонират тенденциозно подбрани събеседници и коментатори, които агресивно подклаждат огъня на общественото напрежение. Вчера в "Тази сутрин" на Би Ти Ви Александър Йорданов инструктира "гражданите да продължат натиска срещу кабинета "Орешарски".
Уважаеми колеги, давате ли си сметка какво правите и накъде отивате? Не разбирате ли, че само една небрежно изтървана искра може да ни  подпали чергата и всички да изгорим без време? Не си играйте с огъня!
 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ